6.1 Per Brinkemo ”Mellan Klan & Stat”

non-featured

DEKONSTRUKTIV KRITIK med Per Brinkemo som skrivit boken mellan klan och stat.   

Jag har själv inte läst hela boken när vi träffas. Men jag har läst en serie artiklar av Per som fick att vilja tala med honom. 

Jag hade dessutom sett honom på lite andra ställen och blev intresserad. För han verkade så klarsynt – och ledsen – vilket slog mig kunde vara relaterat.

Pers skrivande handlar om en fråga som ligger så nära pudelns kärna i vår sökande samtid. 

När till och med SVT i veckan gjorde ett inslag om klanstrukturer i utanförskapsområden och Aftonbladet ett rep om familjen Ali Khani Göteborg så kunde det ju vara en idé att tala med någon som specialiserat sig på det.

Per skriver om klanstruktur. Och vad som händer när ett välfärdssamhälle, som bygger på att staten övertar familjens stödjande funktion och att medborgaren, det vill säga du och jag, litar på att den faktiskt gör det, möter människor som kommer från områden där tilliten till staten inte är lika hög. Och av goda skäl. 

En av hans artiklar om problematiken mellan gamla klanstrukturer och sekulär statsbildning fick väldigt stor spridning på sociala medier: Välkommen till Värdegrundslandet.

Stötta gärna DEKONSTRUKTIV KRITIK genom att söka på mitt namn, ARON FLAM, på Patreon – där hittar du också länkar till saker som avhandlats i podden. 

Det går också bra att donera via SWISH på nummer 0768943737, eller på paypal till aron.flam@gmail.com

Ha en god tidsenhet!

About the author

Komiker, författare och podcastare