7.6 IRM Vs DEKONSTRUKTIV KRITIK

Jag utmanade IRM på debatt i våras efter att de inte ville skriva om en demonstration anordnad av Palestinska föreningen i Helsingborg där det skanderades om att mörda judar. Min ambition att göra dem ansvariga för all antisemitism som kommer från vänstern men eftersom IRM förnekar att de är vänster gick den planen om intet.

Dalarna anställer Henrik IRM antirasistisk satsning.png

 

Till slut blev det dock IRM som anordnade ett möte. Det blev ett samtal om inkonsekvent antirasism i deras studio i Uppsala. Det släpps samtidigt på våra respektive kanaler. 

Jag föreslog debatt men när jag ville att vi skulle ha lika många minuter var för anförande, replik och frågor samt en moderator, alltså en klassisk debattform, så ville Henrik att det skulle vara mer av ett samtal. Det viktiga är dock att vi möttes på något sätt. Vi i Sverige behöver mer samtal och debatt. En sån kultur kommer ta tid att bygga upp. 

Ämnet vi ska avhandla idag är alltså: Går det att kalla sig själv antirasist om man inte är konsekvent mot alla former av rasism?

Avfärdar tips om muslimsk antisemitism.png

Jag anser att ska man vara antirasist ska man vara en konsekvent antirasist – genom att bara granska rasismen inom ett visst politiskt parti – SD – är IRM inte konsekventa. Rasism och antisemitism finns ju på fler håll i samhället än inom SD. Så att helt och hållet fokusera på dem ter sig märkligt – särskilt med tanke på hur mycket rasism som kommer från den organiserade och fackligt finansierade vänstern. 

Inte Rasist Men podcast är en podcast som själv säger sig granska SD – och angränsande rörelser – och när IRM ägnar en tredjedels program åt att diskutera undertecknad kan jag inte annat än anta att IRM vill att jag ska framstå som en rasist, SD:are – eller angränsande rörelser. Så IRM har redan anklagat mig för att vara rasist – bara genom att prata om mig i sin podcast. Så jag är också där för att klargöra att jag inte är SD eller angränsande rörelser. Jag är jag och ingen annan.

IMG_8745.jpg

I dagens Sverige kommer majoriteten av antisemitiska trakasserier från vänstern och muslimer. Muslimer står för 51 procent av alla antisemitiska trakasserier och vänstern står för 25 procent. Extremhögern i Sverige kommer inte ens upp i fem procent.

Henrik Johanssons krönika om Aschberg återfinns här.

Antirasismen har blivit ett vänsterprojekt

DKs Patreon: bit.ly/ARONFLAMDK

SWISHA på 0768943737.

Bitcoin: 3EPQMEMVh6MtG3bTbGc71Yz8NrMAMF4kSH

 

Edited by Marcus Blomgren – contact at Instagram @marcusbrummgren

Intro by:

Intractable by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/…)

Source: incompetech.com/music/royalty-…

Artist: incompetech.com

 

 

About the author

Komiker, författare och podcastare