RÄDDA ANTIRASISMEN FRÅN ANTIRASISTERNA!

Aftonbladet - Ann Heberlein - Aron Flam - Dn - En Svensk tiger - Eric Rosén - Erik van Der Heeg - Expo - Finspång - Interasistmen - Ledarsidorna - NMR - Nordisk Alternativ-höger - Politism

tempImageForSave.JPG

(För att lyssna på avsnittet klicka här.)

Jag har inte haft en bra vecka. Förutom att jag tydligen blivit gräspollenallergiker, tappat bort min mobiltelefon för första gången i livet, och blivit blockad från Facebook igen vaknade jag i fredags morse – den 22a juni 2018 enligt den gregorianska kalendern – bara för att se mig anklagad för att samarbeta med nazister av självaste EXPO.

Och inte vem som helst på EXPO – Daniel Poohl – chefredaktör, ansvarig utgivare, vd och styrelseledamot. I alla fall om man ska tro EXPO – och som du ska snart ska få se finns det all anledning att tvivla.

Om du mot all förmodan inte vet vad EXPO är så är det den tidning som grundades av Stieg Larsson. Han som skrev Milleniumtrilogin. För att bevaka och bekämpa högerextremism. Ett lovvärt syfte. En gammal institution. Ett betrott varumärke.

På ett sätt är allt jag kommer att berätta för dig rent och skärt trams. Komplett slöseri med tid. Både din och min. Alltså fullständigt. Men det är också det som gör det så allvarligt. För vi har inte längre råd med trams.

Det som följer är alltså trams men trams som tjänar till en perfekt illustration av min poäng från starten av projektet #krossasocialismen.

Efter andra världskriget var högern tvungna att mota sina egna galningar i grind. Men vänstern motade aldrig sina galningar i grind.

De använde dem, i samarbete med högern, för att mota just högerns galningar i grind. Deras metoder har varit framgångsrika. Det ska vi vara tacksamma för. Men samtidigt har det gjort dem blinda för annat hat. Särskilt sitt eget.

Så nu tar vi itu med det här tramset. För annars kommer vi aldrig kunna tala allvar.

Gräspollenallergin har golvat mig i två veckor och gjort att jag är nere på en femtedelsfart i produktion. Ber om ursäkt för det. Om du är Patreon eller har SWISHAT mig på 0768943737. Inte för att det kostar dig något när jag inte jobbar men jag mår dåligt när jag inte producerar och just nu är det så galet i Sverige att jag vill producera mycket. Men om Almedalen får jag berätta i inledningen till avsnittet jag spelade in därifrån med Jens Ganman och Mustafa Panshiri.

Hade vi inte haft ett socialistiskt sjukvårdssystem som tvingade mig att pröva värdelösa receptfria mediciner i en månad innan jag blir rekommenderad att uppsöka läkare och fått recept hade det säkerligen gått en smula snabbare.

Nu ligger jag hjälplöst efter med ”Det Här Är En svensk Tiger” och till råga på allt måste jag nu svara på detta. För det måste jag.

Det är jag, om inte annat skyldig dig, du som lyssnar eller läser mig. Att bli anklagad för att samarbeta med nazister är allvarligt. Det kräver ett svar.

Skälet till att jag blev blockad från Facebook var ett skämt. Ett efter en vecka då jag sett dumhet efter dumhet av våra politiker och media utan att massiva folkliga protester ägde rum utbrast jag till sist: ”Jag har sett maneter i havet med styvare ryggrad än svenskar. Högre utvecklade kognitiva funktioner hade de också!”

META MANETER SKÄMTET.png

Det är ett uppenbart skämt då maneter inte har, vare sig ryggrad, eller högre kognitiva funktioner.

Måhända finns det en symbolisk sanning i det som jag fann rolig, och du kanske kan identifiera dig med. Jag menade inte etniska svenskar. Jag menade alla svenskar. Kulturen här är stark och påverkar oss alla. I varierande utsträckning.

Facebook menar att innehållet har anmälts för att vara hatiskt.

Det är det inte. Det är rent trams, som anmälaren, eller anmälarna, måste letat sig långt bak i flödet, ända till 29:e maj, för att hitta.

Och det med framgång skulle det visa sig eftersom Facebook numera tar sådant på allvar och har stängt ner mig i tre dagar medan inlägget granskas.

Vad det nu innebär?

Det ger mig i alla fall chansen att använda det ursprungliga skämtet som underlag till ett nytt och jag postar skärmdumpen av blockeringen tillsammans med texten ”Misstänker nu att maneter inte bara saknar hjärna utan även humor!”

Fast på Twitter. Tills vidare kan jag logga in på Facebook men inte posta något och inte svara på meddelanden.

Har man då dessutom tappat bort sin telefon så att man inte är nåbar är just denna dag en särdeles dålig dag att utsättas för ett mediedrev från vänstern.

Anklagelsen lyder att jag har närt en nazist vid min barm och att jag måste ta avstånd!

Från vad eller vem vet jag ännu inte? Eftersom enda sättet att nå mig på är via twitter. Tonen som möter mig när jag öppnar datorn är således inte den lugnaste.

Det första jag ser är tweets som vill att jag ska ta avstånd från ledarsidorna för att de sprider nåt som kallas för Finspångs-memer. Mitt svar lyder:

Aron vet inte vad Finspång är eller hur det stavas.png

Jag vägrar ta avstånd. Dels för att jag inte kan ta avstånd från andras handlingar.

Jag kan fördöma andras handlingar men jag kan inte ta avstånd från något jag inte gjort själv så mitt svar på en av många hetsiga tweets som vill att jag ska ta avstånd från ledarsidorna för att Johan Westerholm har like:at och kommenterat något som kallas för Finspångs-meme och som är nazistisk är ”nope”.

Själv har jag inte like:at nån sådan meme. Jag har inte kommenterat någon sådan meme. Jag har inte delat någon sådan meme. Och jag visste inte att Finspångsmemer existerade förrän alldeles nyss.

Men jag är också arg för att jag aldrig avkrävts att ta avstånd från Aftonbladet efter att ha jobbat där.

Trots att det var den första svenska tidning som intervjuade Hitler. Hyllade honom. Och hetsade om att judar är barnamördare så sent som för en månad sedan. Om inte senare.

Eller från SVT som förvridit huvudet på människor i decennier med ren socialistisk propaganda om genus, israel-palestina, narkotika, o.s.v., etc, m.m., ad nauseam, ad infinitum och ad absurdum.

Eller Studio 1 i P1 efter att Helena Groll sa att antisemitismen var judarnas fel.

Mitt samarbete med ledarsidorna är med Johan. Han är också den enda jag har regelbunden kontakt med. Och samarbetet består än så länge i bara att vi länkar till varandra. Inget mer än så.

Men först går jag in på Expo för att ta reda på vad ledarsidorna är anklagade för. Daniel Poohl har skrivit en artikel vars tes är att extremhögerns uttryckssätt har letat sig in i mainstream genom att använda sig av komiska och delningsvänliga uttryck – alltså miiims.   

Rubriken lyder: ”Så sprids nazisternas mordfantasier

Enligt artikeln är Finspångsmemerna tydligen en uppfinning av Christofer Dulny som är avhoppad SD:are och förgrundsgestalt för nordisk alternativhöger som har kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen.

I Finspång ska de hålla sina Folktribunaler efter att de återtagit makten. Och där ska folkets fiender dömas och hängas i lyktstolpar.

Vilket är lite väl grovt för mig även om jag är en stor vän av ansvar.

Jag nöjer mig med en rejäl utskällning, kanske att nån får sparken och får skämmas en smula innan de går vidare med livet?

Det här med att hänga folk i lyktstolpar låter mer som Iran. Och är inte det precis vad Margot Wallström et al vill?

Så dumt av er nordisk Alternativhöger. Nån gång vill jag också veta varför Alternativ för Sverige och nordisk Alternativhöger kom fram till att ordet ”alternativ” var en bra synonym till etno-nationalist?

Var det så enkelt som att någon av er bara sa – ”Vi behöver ett alternativ till ordet nazist?” Och en annan av er bara ”Alternativ? Det är ett bra ord!”?

Oavsett. Min gräns för yttrandefrihet går vid uppmaningar till våld. Med undantag för just satir. Som Finspångsmemerna iofs lanseras som. 

Du får ursäkta min skepsis men jag ser inte Christofer Dulny som en satiriker.

Så jag har inga problem med att fördöma Erik Van Der Heegs två poster på hans privata fb-sida. Jag har själv bara sett skärmdumpar av memerna i EXPOs artikel. För jag är inte kompis med Erik på Facebook. Så jag har inte sett vad han skrivit i anslutning till dem. Men jag har svårt att se vad det skulle vara så…

Jag fördömer dina poster Erik. Och dig. Du är fördömd.

På själva ledarsidorna har inget sånt här publicerats mig veterligen.

Att jag skulle ta avstånd från Johan – för vad Erik har gjort privat ter sig en smula extremt.

Johan har ansvar för vad Erik Van der Heeg publicerar på ledarsidorna – inte på Eriks egen privata Facebooksida.

Men Johan har like:at en av de memer som Erik Van Der Heeg postat och skrivit en kommentar. Bilden föreställer FI:s partiledning mot en rosa bakgrund med texten ”Vi ska till Finspång!”. Den är realistiskt gjord.

Vet man inte om att det här är en nazistisk meme tror man att det är riktig reklam för kanske deras kongress eller nån kurs/hjärntvättsläger för blivande FI-politiker.

Johan har skrivit ”Jag ska inte till Finspång”.

Känner man till Finspångsmemen är det en tumme upp till att de där jävlarna ska hängas i lyktstolpar och kommentaren indikerar att man inte räknar sig själv till folkförrädarna.

Känner man inte till Finspångsmemen skulle det kunna tolkas som en nidbild på FI med en kommentar om att ”jag tänker i alla fall inte åka dit om de är där!”

Vilket är precis vad Johan säger till mig när jag äntligen får tag på honom. Och jag tror honom.

Det är ett kort samtal. För det här har redan förstört hans midsommarfirande. 

Det kan vara så att Daniel Poohl grovt överskattar människors kännedom om svensk nazistisk subkultur.

Men det är en mycket bra poäng som Daniel Poohl gör. Det måste jag ge honom. Det finns givetvis en fara i normalisering. Så låt oss ta en närmare titt på den här ”normaliseringen”.

Några som tror på den är i alla fall nordisk alternativhöger. Så mycket att de basunerar ut det i ”Vita Pillret”. Det är deras podcast. Den heter så. Inget skämt.

De räknar med att folk är så dumma och känslostyrda att det räcker om deras egen förljugna historia – deras världsmyt – är färdig och spridd – så kommer de förr eller senare att kunna ta makten.

De vet nämligen att logik inte spelar någon roll. Allt handlar om känslor.

”Det handlar ju om att vinna över känslorna och det gör man ju genom att på sikt förändra den grundläggande moralen och berättelsen eller föreställningen om Sverige.”

Från Vita pillretAvsnitt 8 – Personlighetstestnationalism 21 juli, 2017, Tidskod 37:55

Låter det som att jag har mycket gemensamt med de här känsloivrarna? 

DEKONSTRUKTIV KRITIKs motto är ”Dina känslor sårar mina tankar”. Jag och Vita Pillret kunde inte stå längre ifrån varandra.

Till både min och din stora glädje kan jag meddela att det här avsnittet av ”Vita Pillret”, när jag kollar bara har cirka 8600 spelningar, inklusive nedladdningar, per avsnitt. Alltså inte så mycket mer än några tusen personer lyssnar. Och några av de var säkert medarbetare på EXPO, SR-journalister, och lilla jag.

Tack vare organisationer som Expo lever våra extremnationalistiska rörelser sedan nittiotalets glansdagar på marginalen. Bra jobbat Expo! Verkligen.

8600 nazister är 8600 för många. Och de är våldsbenägna. Och visst har Nordiska motståndsrörelsen skrivit djupt antisemitiskt om mig genom åren.

Men att de skulle ta över Sverige i fria val är inte troligt.

Och att begära att jag eller Johan ska ha så pass bra koll på den nazistiska subkulturen är faktiskt häpnadsväckande dumt. Särskilt som Expo faktiskt ska göra det åt oss.

Och det är väl det Daniel Poohl kommer använda som försvar. Att det var hans poäng. Han ville bara varna. Men det tror jag inte.

Att sätta citationstecken på det sätt Poohl gör avslöjar ett viss bias.

Att sätta citationstecken på det sätt Poohl gör avslöjar ett viss bias.

Han tror att ledarsidorna och alla som skriver för dem är rasister. I artikeln skriver han ”invandringskritiska” inom citationstecken. Just för att signalera att han redan bestämt sig.

Och jag ber om ursäkt för att jag sa ”NAZISTPROPAPGANDA” men han skriver så.

Daniel Poohl är inte bara herbofob utan tydligen också dyslektiker.

Daniel Poohl är inte bara herbofob utan tydligen också dyslektiker.

Han kallar mig också för en ”debattört”. Han har nog menat att skriva komikern och debattören Aron Flam. Men det blir debattört.

”Ledarsidorna har en form av samarbete med komikern och debattörten Aron Flam, som annars gör en stor poäng av antisemitismens utbredning.”

Trots att jag inte är en ört utan en människa.

Att förminska en annan människa till en planta på det sätt som Daniel Poohl gjorde utan vare sig en rättelse eller en ursäkt är minst sagt anskrämligt. Och anskrämligare ska det bli.

Från Erik Van Der Heegs två poster om Finspång drar han sedan med ledarsidorna, Ann Heberlein som är ihop med Erik Van Der Heeg, Henrik Sundström, Magnus Norell och Medborgerlig samling. Som tydligen också like:at och delat memen.

Daniel Poohl har bevakat högerextremism sen han var en ungdom. Han har bevakat den på bekostnad av allt annat.

Som till exempel den stora och växande antisemitismen inom vänstern och muslimska grupper. Och det är inget jag säger för att vara taskig, eller rasistisk. 

Det är i alla fall vad man kan dra för slutsats av de få undersökningar som finns på området.

För mig har det varit sant i flera år i sociala medier. Sen långt innan jag började med temat #krossasocialismen.

Och det är också precis vad som händer efter Daniel Poohls artikel. Horder av små twitterkonton, anonyma i de flesta fall men alla med tydlig vänsterprofil, strömmar till och öser ur sig antisemitism. Expos Daniel Poohl låter det lugnt fortgå. Han kommenterar inte eller tillrättavisar inte.

Som om det vore koordinerat, även om alla inblandade påstår att det inte är det, ger sig också Mr. Henko, Henrik Johansson, från InteRasistMen in i leken.

Men istället för att posta i den tråd jag har startat för att fråga Poohl vad han sysslar med tar han en skärmdump på mitt flöde och startar en separat tråd.

Skärmdumpen han väljer är givetvis ryckt ur sitt sammanhang och utvald för att få mig att se vansinnig ut.

Om du inte känner till twitter är det ett fult debattknep. Det förvirrar både läsare och skrivare genom att dela upp konversationen i flera trådar så att man inte riktigt vet vad man svarar på.

Syftet är att skapa förvirring och driva den man drevar mot till vanvett så att man kan få fler skärmdumpar, som gör att meningsmotståndaren ser ännu mer vansinnig ut, som man kan starta fler trådar med, för att ytterligare försvåra en ärlig dialog.

Det här är inte första gången det händer mig. Och det är inte heller första gången just de här kontona är inblandade. 

Samtidigt är Alex Luo Öhman, som gör en podd med namnet Haveristerna tillsammans med Henrik Johansson Mr Henko från interasistmen, ute och försöker få eventuella försvarare att ta avstånd från ledarsidorna, mig, Ann Heberlein, Magnus Norell.

Han vill att helt orelaterade personer, i det här fallet journalisten Sofie Löwenmark på Expressen, ska ta avstånd från ledarsidorna, mig, Ann Heberlein, och så vidare. Sofie har nämligen kommenterat Poohls artikel med att kom med grova anklagelser på rätt lös grund.

ALLA MÅSTE TA STÄLLNING!

Alex Luo Öhman vill att alla tar ställning.png

En av de som like:ar omedelbart är Sungura

En av de som like:ar omedelbart är Sungura

”Vad tyckte han om erik van der heegs delande av memen då? Att de som inte gillar nazimemes saknar humor? Kommer de fortsatt att skriva för ledarsidorna?”

Han fortsätter:

Alex Luo ljuger i vanlig ordning.png

Inlägget like:as av kontona Sungura och GlblSocialism. Konton som ständigt kommer med antisemitiska insinuationer och anklagar mig för att vara både rasist och fascist och snart, som du ska få se, nazist.

När jag informerar Sofie om att Alex är vänsteraktivist, med kopplingar till IRM, som har kopplingar till EXPO – betydligt kortare väg än jag har till Erik Van Der Heeg dessutom om vi nu ska leka six-degrees-of-separation – och att han inte har för vana att tolka människor välvilligt svarar han:

Om att inte kunna se bjälken i sitt eget öga, för vageln i andras.

Om att inte kunna se bjälken i sitt eget öga, för vageln i andras.

Och om att han skulle vara vänsteraktivist svarar han:

Alex Luo Vänster Socialism.png

”Jag är inte socialist. Jag är inte aktivist. Att jag är vänster kan jag ge dig. Vad ljuger jag om?”

Eh? Alla tre? Ingen? Va? Det är så förvirrat att det är svårt att få ihop eller hur?Och det är också deras vanliga strategi. Om det inte är strategi är det på riktigt sinnesförvirring. Så när jag säger strategi så tillskriver jag dem i alla fall vett och sans nog att försöka.

Många av de konton som skrivit dessa saker till mig har också like:at Alex Luo Öhmans kommentarer. De är alla konton som har funnits länge och som agerar som en svärm – har liknande symboler i sina bios – människor som kort och gott anser sig tillhöra en rörelse och de anser sig vara ”vänster”.

De som gillar de här inläggen har redan i tråden jag har startat med Daniel Poohl angripit mig. En del av dem antisemitiska. Och oroa dig inte för att jag tar illa vid mig för att de kallar mig jude. Jag är ju jude.

Och en gnällig jude därtill. Men oavsett om jag är det eller inte så framträder ett tydligt mönster.

Jag läser inte heller upp dem för att jag kräver att Alex, Daniel Poohl, eller nån ska ta avstånd från andras handlingar.

Jag tycker inte att en person har fullt ansvar för sin ”svans”. Det är människor som följer en. De följer andra. Andra följer dem.

Men ett fördömande från människor som anser sig vara antirasister och i EXPOs fall påstår sig finnas till specifikt för att skydda sådana som mig från just sånt här tycker jag att man skulle kunna förvänta sig.

Om det inte är så att EXPO bara använder judar som en batong mot högerextrema. Att deras problem egentligen inte är antisemitism utan bara sig själva. Ren egoism således. Den värsta sortens cynism. Om det är medvetet.

I vissa fall är det uppvigling det är fråga om.

Så att de kräver ett avståndstagande från andra är hyckleri i dess renaste form.

Men jag låter dig döma själv.

Det vore trevligt med antisemiter som var så insatta att de i alla fall kunde stava rätt när de var det.

Det vore trevligt med antisemiter som var så insatta att de i alla fall kunde stava rätt när de var det.

Sungura, en av de som flitigt like:ar Alex Luo Öhman skriver ”Göra pengar på fascism är Kocher.” Med stort K och ch istället för sh av någon anledning.

Man behöver inte vara paranoid för att få det till att judar är så giriga att de tjänar pengar på fascism. Eftersom det är exakt vad Karl Marx själv har skrivit. (Något jag talat om i ”Det Här Är En S***sk T****!” Del 3)

Han fortsätter:

Är det bara jag eller?

Är det bara jag eller?

”Polen är som det är, vi blundar för proletärer som dig och vips har vi blivit normaliserade lägervakter.” Där han alltså lyckas skylla polackernas medhjälp i Förintelsen på judarna själva.

Sungura Arons girighet.png

Sungura2.png

När jag frågar honom hur jag är girig svarar han att ”Girig som att sprida din fascism och främlingsfientlighet. Att du är jude har ingen undgått då du drar det kortet varje gång som rannsakan till din medvetna rasism.”

Och så startar han också en ny tråd där han postar en länk till Peter Wolodarskis ledare om hur hans föräldrar slängdes ut ur Polen för att de var judar 1968.

Sungura.png

”Ping @AronFlam, tack för du möjliggör att detta sker och att du inte tar avstånd från fascismen,”

Vad det nu skulle bevisa eftersom de som satt vid makten i Polen var kommunister. Det är, om jag inte har fel, så vänster det kan bli?

Men när jag påpekar att de antisemiter som slängde ut Wolodarskis föräldrar var socialister – och att antisemitism inte är något som hör till nazismen svarar han ”Jag älskar judar men du har jag ingen känsla för alls. Du är en skenhelig fascist som bajsar på dina förfäders gravar.”

Ett tips bara Sungura, om du lyssnar, vilket jag tvivlar på att du gör. Säg inte att du ÄLSKAR judar. Själv försöker jag gilla människor på individbasis. Att generalisera som du gör är inte bara fördomsfullt det är att helt missförstå statistik.

Karl Hedbo vänster antisemit.png

KHedbo skriver ”Men Aron, är det inte bättre att du flyttar till Israel, så att du får arabhata i lugn och ro och slippa svensk mjäkighet där i militära vedergällningens förlovade landområden. Ta inte ditt jävla krig hit till fredliga Sverige.”

Sverige, som jag är medborgare i, och som du är medborgare i, sponsrar Hamas via SIDA. Våra skattepengar går redan till att sprida antisemitism och stödja terror mot civila nere i Israel så jag skulle våga påstå att jag har ett visst intresse även som svensk medborgare.

Och så fredligt kan man väl inte anse Sverige vara om det sponsrar terror och antisemitism med våra skattepengar?

Man blir ju lite sugen.

Man blir ju lite sugen.

Kontot Husblattespanaren, som vanligtvis angriper mig för att vara fascist, noterar dock dubbuelmoralen. Han försöker – till sin stora heder – att få KHedbo på bättre tankar. Han skriver ”Aron Flam – är visserligen arabofob – men även arabofober får bo i Sverige. Finns massvis av dem i Sverige och absolut majoritet av dem är inte judar, ska dem också dra till Israel?”

”Nä, främst Aron – Israel verkar vara ett bättre land för honom. De är lite mer mordiska och hårdföra än vi svenskar. Och han kritiserar ständigt detta. Så varför inte dra Aron?”

KHedbo anser alltså att judar är lite mer mordiska än andra människor eller hur tycker du att jag ska tolka honom? För det kräver en ängels tålamod av vem som helst att inte bli lite mordisk när man läser sånt här.

När jag frågar om han inte tycker det är lite antisemitiskt att mitt medborgarskap ska vara villkorat. Alltså exakt det Björn Söder gör när han delar upp svenskar i etniska och inte etniska och tycker att de ska dömas efter olika måttstockar. Eller när en spelare i landslaget ska ut ur landet när han kostar Sverige ett mål. Bara för att han har invandrarbakgrund. Det gör nu KHedbo, som påstår sig tillhöra vänstern.

”fel, ditt medborgarskap är inte villkorat. Jag är Vänster. Det är DIG jag inte gillar. Bekvämt för dig kan du alltid dra antisemitkortet för att du råkar vara jude. Till sist slutar man bry sig eftersom det inte längre betyder något.”

Det kan låta sympatisk, som att han under många år vid många tillfällen misstagits för att hata judar fast han egentligen bara vill väl. Men under har han postat en bild på en stor ortodox jude med huggtänder som kommer farande från oceanens djup mot en intet ont anande snorklare uppe vid ytan. Texten JEWS med stora blockbokstäver pryder bilden som är en humoristisk – men antisemitisk – pastisch på filmaffischen till Steven Spielbergs mästerverk Hajen från 1975.

JEWS istället för JAWS.

Roligt?

Absolut. Men du kan inte förneka att det är antisemitiskt.

KHedbo vänster antisemit as fuck tweeten raderad.png

Foliekatt eller lurkberk – som också flitigt like:ar Alex Luo Öhman och de andras poster skriver ”Judekortet har spelats ut. My work here is done”

Jag kallar denna "Hetsa en jude för att han är jude tills han säger ifrån! Det är skitkul!"

Jag kallar denna ”Hetsa en jude för att han är jude tills han säger ifrån! Det är skitkul!”

Foliekatt.png

Konfronterad med antisemitism. Svarar lika smidigt som en katt inlindad i folie.

Konfronterad med antisemitism. Svarar lika smidigt som en katt inlindad i folie.

Intressant att en jude samarbetar med nazister.png

”Intressant att en jude samarbetar med en hemsida som öppet sprider nazistisk propaganda.” skriver kontot And. Se? Jag sa ju att det är kittlande med en jude som jobbar åt nazister. Det är oemotståndligt.

Även om tweeten är faktamässigt inkorrekt. En skribent på ledarsidorna har på sin privata fb spritt nazistpropaganda. Ledarsidorna har inte öppet spridit nazistisk propaganda. Men det är så förskjutningen sker och det vet Poohl när han skriver texten.

När jag konfronterar Alex Luo Öhman från Haveristerna, Henrik Johansson, a.k.a Mr Henko, från Interasistmen och Daniel Poohl på EXPO med deras följares antisemitism i form av massor med skärmdumpar så vill de plötsligt vare sig ta avstånd eller fördöma? Trots att jag presenterar klara bevis på antisemitism för dem.

Sungura är en av de som like:ar Alex tweets. Ytterligare ett exempel på hur han försöker skapa nya trådar för att leda bort samtalet från kärnfrågan.

Sungura är en av de som like:ar Alex tweets. Ytterligare ett exempel på hur han försöker skapa nya trådar för att leda bort samtalet från kärnfrågan.

Att de vägrar ta avstånd är självklart. Det skulle inte jag heller göra.

Jag gör det främst för att visa på hyckleriet i att kräva att ansvar för andras handlingar eller ord. Det är ju inte Alex fel att han like:as av massa antisemiter. Men både Sungura och Lurkberk, också känd som Foliekatt – nej jag skämtar inte! – är en del av dem som ständigt like:ar, sprider och hetsar. Tillsammans med just Alex Luo Öhman från Haveristerna och Henrik Johansson från Haveristerna, men också grundare av Interasismen.

Till sist skriver Alex Luo Öhman.

Alex likeas av antisemiter från vänster.png

”alla antisemiter kan dra åt helvete. att låtsas som att du inte redan vet att det är min åsikt är bara löjligt.” Vilket inte är en ursäkt eller ett erkännande, utan ett förnekande. Tweeten är like:ad av både Sungura och Foliekatten Lurkberk.

Och det är inte Alex fel när han gillas av dem lika lite som det är mitt fel när människor inte jag håller med råkar gilla mig i vissa fall. I andra fall skulle de hata mig. 

Men när det gäller människor som kallar sig antirasister, just de som ska bevaka och bekämpa antisemitism och fördomar, är tystnaden ändå en smula allvarligare än om du ber en komiker ta avstånd från en nättidning för vad en av dess skribenter gjort på sina privata facebook.

Trots att de alla tre uppenbart uppviglat till det.

Tramsigt såklart. Alltihop är tramsigt och barnsligt. Fullständigt slöseri med tid. Min tid. Din tid. Deras tid. För vi har inte längre råd med barnsligheter, trams och slöseri. Det är just det som är min poäng.

Vem ska jag klaga till när de hetsar om att jag är jude? Expo? Deras anklagelser går ju just ut på att jag är en jude som samarbetar med nazister.

Anklagelsen i sig är faktiskt antisemitisk eftersom den förutsätter att jag inte skulle kunna vara nazist på grund av min judiska etnicitet eller kulturella identitet.

Det är klart att det finns judar med extrema åsikter precis som det finns andra människor som är galna. Den judiska ultraortodoxa sekten Naturei Karta vill att Israel ska sluta existera, Kent Ekeroth är svensk etno-nationalist / nazist numera, och Dror Feiler kan nog inte heller anses vara helt kosher om du förstår vad jag menar.

Jag anser mig dock skilja mig från ovanstående. Alla på olika sätt. Eftersom jag är jag och inte ”judarna”.

Jag är däremot rätt säker på att jag inte är nazist.

När den här nyheten släpptes deltog jag inte i folkmord på judar. Tvärtom faktiskt. Jag var på judiskt bröllop. En tillställning som snarare riskerar att leda till fler judar i världen än färre. Snarare en antinazistisk manifestation än en nazistisk .

Jag tror att jag skulle kommit ihåg om jag deltagit i folkmord? Vare sig det var på judar eller andra.

Men att Daniel Poohl blandar in mig i detta på så lösa grunder saknar smak och finess.

Hade jag tagit hans anklagelser på allvar hade jag tagit illa vid mig. Det gör jag inte. Vare sig dem eller EXPO. Som allt annat i det här landet kapat av socialister i arbetarrörelsen. Och utnyttjas för deras egna ändamål.

Effekten av Daniels text blir att han piskar upp hat mot mig i sociala medier. Det ger vänstertrollen på twitter en anledning att ge sig på mig i termer av juden som samarbetade med nazisterna – en oerhörd anklagelse.

Det finns två saker till du bör känna till.

Det första är att Ledarsidorna redan för en månad sedan rapporterade om att en av Expos skribenter försökte relativisera kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Samt att han själv har kopplingar då han ingår i ett nätverk mot islamofobi med kopplingar till Ibn Rushd. Som alltså just har fått sitt bidrag indraget. På grund av… Wait for it… wait for…. antisemitism. Trumvirvel. Micdrop. 

Ledarsidorna hävdar att Haris Grabovac försöker relativisera SUMs kopplingar till Muslimska Brödraskapet.

Att Haris Brabovac dessutom själv har kopplingar till de som granskas gör honom jävig.

EXPOs chefredaktör har därför all anledning att hysa personligt agg mot ledarsidorna och använda sina resurser till just den här typen av personlig krigföring.

Att han drog in mig är nog bara för att lockelsen var för stor. Det är nåt kittlande med en jude som samarbetar med Nazister eller hur? Särskilt, misstänker jag, om man stirrat sig så blind på nazistiskt judehat att man helt inte kan se det hos andra. Eller, för den delen, sig själv.

Den andra saken du bör känna till är nämligen att ”en forskningsrapport från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) om den autonoma miljön nämns Expo och Researchgruppen” skriver tidningen Journalisten.

Totalförsvarets Forskningsinstitut skriver

Infiltration och efterforskningar av olika slag förekommer i de autonoma rörelserna. Syftet med efterforskningarna varierar, ibland vill man ha information om personer som man vill ställa till svars på något sätt (exempelvis genom hembesök i form av hot och trakasserier) och ibland vill man ha information för att med namn och bild kunna hänga ut personer, som är aktiva i radikalnationalistiska organisationer.

I Sverige är Research gruppen och Stiftelsen Expo två exempel på organisationer som också granskar nationalistiska miljöer.”

Eller som Daniel Poohl själv skriver på EXPOs hemsida om saken.

”Totalförsvarets Forskningsinstitut publicerade i veckan rapporten ”Den digitala kampen – autonoma rörelser på nätet”. I den nämns till vår stora förvåning stiftelsen Expo. Under rubriken ”Infiltration och efterforskningar” ges intrycket att Expo är en del av, vad som i rapporten kallas den autonoma miljön, och att vår journalistik i förlängningen syftar till att göra hembesök hos politiska motståndare i form av hot och trakasserier. Det är en absurd och felaktig bild av vår verksamhet.”

–       Daniel Poohl, Expo

Verkligen? Jag tycker den är spot-on!

Den beskriver nämligen exakt det tillvägagångssätt som EXPO, Interasistmen och deras lilla trollarmé av totalitära kollektivister har använt sig av i just det här fallet.

Och det är givetvis trams – men det blir allvarligare.

Samtidigt pågår nämligen något helt orelaterat.

Men det knyter an till temat ovan. Det har nämligen framkommit att den åttamånaders bäbis som avled under Gazaprotesterna inte var i närheten av protesterna när det skedde.

Hon dog av en blodsjukdom hon lidit av sedan födseln och som går i hennes familj. Hamas chef Yahyar Sinwar hade betalat flickans föräldrar för att säga till pressen att hon dog av tårgas vid protesterna. 

Samma Hamasledare som finns på video när han säger om protesterna i Gaza att ”protestdeltagarna i Gaza ska ”bryta ner gränsstaketet och riva ut deras hjärtan”

I avsnittet med Aje Carlbom om Muslimska brödraskapets utbredning i Sverige talade jag om svensk medias hantering av protesterna i Gaza i maj. Jag kallade inledningen för ”Om Gaza: Blodsoffer och Ritualmord”.

Vilket ger dig en indikation om vartåt jag lutade vid tillfället.

Anklagelse om ritualmord, blood libel på engelska, är en urgammal antisemitisk stereotyp. En fördom som säger att judar rövar bort barn och tömmer dem på blod för att dricka – och som syftar till att framställa judar som mer blodtörstiga än andra människor.

KHedbo och Sungura – som jag läste tweets av tidigare visade utmärkta exempel på den typen av fördom.

Jag sa redan då med Anders Lindbergs krönika i Antisemitbladet, förlåt jag menar Aftonbladet, som exempel att:

”Anders ”sopar lättvindigt bort frågor som ”vad gjorde en bäbis på ett upplopp?”. Och den palestinska läkare som påstod att Hamas bara utnyttjade hennes naturliga död för sina egna propagandasyften.”

DN blood libel.png

Anders var ett av de mest flagranta exemplen. Men det fanns andra. DN skrev ”Laila al-Ghandour blev bara åtta månader… …Mamman, Mariam, berättar för DN att hennes moster bar lilla Laila och att de kom bort från varandra i trängseln en bit från stängslet.

–       Nu är allt förbi, snyftar Mariam. Hennes dotters svepta kropp bärs ut från bårhuset, in i en personbil”

Så fortsätter det. DNs reporter kontrollerar inte med någon läkare. De bara sprider vidare. Det är inte journalistik. Det är organiserad propaganda. Som DNs så kallade reportar medverkar till. Jag föredrar att kalla dem för Hamaspublicister men det kan verka förvirrande så vi får väl hålla oss till DN-journalister.

En annan av de som hetsade mest var Politism chefredaktör, och före detta gäst i den här podden, Eric Rosén. Jag valde att försöka få honom på bättre tankar på Twitter när det begav sig men jag gav upp.

Det var uppenbart redan under själva händelserna att det var Hamas som var ansvariga. Redan dagen efter tog de på sig ansvaret för 53 av de dödade. De hade varit martyrer som arbetade för Hamas säkerhetstjänst. Jag och andra försökte göra både DN och Eric uppmärksamma på det så det är inte så att de här mediahusen inte var informerade.

När nyheten kom att Hamas hade betalat föräldrarna för att ljuga pingade jag Eric Rosén. Det betyder att jag länkade till nyheten för att göra honom uppmärksam på den. Inte raljant. Bara en ping.

BBC har redan erkänt och gått ut med en rättelse om deras påstående om att massor med barn skulle ha skjutits vid protesterna.

“In the absence of any evidence to support the reference to ‘lots’ of children being killed at the time of transmission, it seems to us to have risked misleading audiences on a material point.”

Och eftersom han stod i SVTs Opinionlive och la ansvaret på Israel och sa ”trots att barn dör”. 

Precis som Anders Lindberg liknar han det som hände vid Sharpevillemassakern i Sydafrika. Men också vid Bloody Sunday. Två djupt orättvisa och missvisande jämförelser.

Han kallar det för ”urskiljningslöst dödande” och ”massmord”. Båda de sakerna är inkorrekta. Dels för att 53 av de cirka 60 som dödades var Hamas egna terrorister. När tusentals människor stormar ett stängsel måste man säga att det är väldigt hög träffsäkerhet.

Hemskt ja. Men inte urskiljningslöst.

Och mord är när man dödar någon som inte försöker döda dig. När du dödar någon som försöker döda dig kallas det för självförsvar.

Eric Rosen anklagelse om ritualmord blood libel.png

I sin text på Politism hade han skrivit ”Därför kan ingen säga att det massmord vi såg på måndagen var en överraskning. Minst 58 palestinier dödades när Israel mötte protesterna i Gazamed skarp ammunition och tårgas. Bland de döda finns bland annat en åttamånaders bebis och en tolvårig pojke”

Allt ligger kvar på Politism hemsida. Ingen rättning. Ingen ursäkt.

Och när han inte svarar på flera dagar skriver jag, raljant det ska erkännas, men eftersom jag vet att han har sett min ping men undviker att svara, trots att han har anklagat judar för ritualmord, så tycker jag att raljant är på sin plats.  

”Fan kom igen nu @detljuvalivet du stod ju i nationell teve och hetsade om att judar är barnamördare då är väl en offentlig ursäkt det minsta man kan begära?”

Hans svar är ”trams”.

Så jag postar några klipp med honom från Opinion Live samt en skärmdump till hans text. Då blockar han mig.

Eric Rosén blockar mig när jag konfronterar honom med blood libel.png

En chefredaktör för en fackligt finansierad tidning, som påstår sig vara antirasist, och blir ertappad med att ha spridit antisemitiska fördomar borde pudla.

Eric flyr. Blockar. Stänger ner debatten.

Både det EXPO, interasistmen och Eric Rosén på Politism, håller på med är uttryck för samma sak.

De utnyttjar antirasism för att slå på sina egna fiender. De struntar högaktligen i de som de använder som ammunition.

Det här är vad jag sagt från starten av #krossasocialismen. Det är ett utmärkt exempel på vad jag menar. Och därför är jag tacksam mot Expo, Interasistmen och Politism – inte nog med att de gjorde mig uppmärksamma på den obehagliga Finspångsretoriken från Erik – men också från den enorma antisemitismen i deras egna kärntrupper.

Efter andra världskriget var högern tvungna att mota sina egna galningar i grind.

Men vänstern motade aldrig sina galningar i grind. De använde dem, i samarbete med högern, för att mota just högerns galningar i grind.

Och när de hade gjort det började de mota alla andra i grind. Det är så sjukt det kan bli när de kallar en jude som försöker uppmärksamma dem på antisemitism för att vara nazist.

Som jude har jag givetvis ingenting emot att det finns organisationer som bevakar och bekämpar antisemitism. Men om de blundar för den när den växer i deras egna led vad har jag för nytta av dem?

För medan EXPO, interasistmen och Haveristerna ger sig på mig – som på riktigt försöker prata om antisemitism, kommer DN, Aftonbladet, Politism, Svenska Kyrkan och Public Service undan med att sprida den äldsta och värsta formen av antisemitism som finns. Den om att judar mördar barn och är ovanligt blodtörstiga.

Och om nu SD är nazisterna som EXPO hävdar och de snart vinner valet i Sverige – varför ska jag ge skattepengar till EXPO?

Det har ju uppenbarligen inte hjälpt.

Vilket är synd. För det hade verkligen behövts ett EXPO idag.

Som stävjade fördomar och konspirationsteorier.

Istället för ett som underblåste och spred dem.

Ett Expo som jag kunde vända mig till för att anmäla DN, Aftonbladet, Politism och så klart IRM och Expo om jag blev utsatt för antisemitism.

Jag vill rädda antirasismen! Från antirasisterna. De har kapat en rörelse. Och vänt den till dess motsats.

Så att när en jude säger att han ser antisemitism kallas han istället för nazist.

Tokigare än så kan det faktiskt inte bli.

 

 

DKs Patreon: bit.ly/ARONFLAMDK
SWISHA på 0768943737
Bitcoin: 3EPQMEMVh6MtG3bTbGc71Yz8NrMAMF4kSH

Edited by Marcus Blomgren – contact at Instagram @marcusbrummgrenIntro by:Intractable by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/…)Sourceincompetech.com/music/royalty-…Artist: incompetech.com

 

 

 

 

 

 

About the author

Komiker, författare och podcastare