Swedish Elephant-debatten i Almedalen

Aftonbladet - Alexander Bard - Anders Lindberg - Aron Flam - DEKONSTRUKTIV KRITIK - GAPF - Henrik Johansson - Jessica Stegrud - Maria Rashidi - Omar Makram - Swedish Elephant

Som en del i mitt ansvar gentemot Dig käre Patreon ingår att verka som ”public intellectual” som de säger på engelska. Som du vet har jag bidragit till intervjumaterialet till dokumentären ”A Swedish Elephant”.

Jag har inte vetat vad de två initiativtagarna och skaparna kommer att göra av det förrän nu. De som gjort filmen heter Richard Bo Gardt och Göran Uhlin.

Men jag tänker inte recensera den förrän den släpps. Debatten däremot kan recenseras nu eftersom den kan ses här ovan.

Dem leddes av Jonathan Lundquist från Reportrar utan gränser. (Även en tidigare gäst i DEKONSTRUKTIV KRITIK) Och förutom undertecknad deltog Alexander Bard, Henrik Johansson från IRM, Anders Lindberg från Aftonbladets ledare, Maria Rashidi och Jessica Stegrud.

Publiken bestod av vanliga människor. Till största delen. Men vissa i publiken blev nog en smula nervösa över att Nordisk alternativhöger också var där.

Men allt gick lugnt till trots ett högt tonläge. Det var helt enkel en nästan frisk debatt. Där vi som var i panelen debatterade varandra första timmen. Andra halvan överlät Jonathan till publiken som fick ställa frågor.

Vissa frågor var mer personangrepp och påståenden än frågor. Men som sagt. Alla där kunde ge i lika god anda som de kunde ta. All heder åt Anders Lindberg för att han ställde upp. Det gäller också Henrik Johansson från IRM.

Jag håller inte med dem. Och anser inte att de alltid är helt sanningsenliga. Men i det här fallet tog de i alla fall debatten.

About the author

Komiker, författare och podcastare