A Swedish Elephant DEKONSTRUKTIV KULTUR #1

Välkommen till det första avsnittet av DEKONSTRUKTIV KULTUR. DEKONSTRUKTIV KRITIK Kulturbilaga som från och med nu kommer att ges ut med samma oregelbundenhet som DEKONSTRUKTIV KRITIK. En oregelbundenhet jag hoppas att du vid det här laget har vant dig vid och förstår som en spegling av den ultimata verkligheten bortom människans trygga värld.

En verklighet som inte låter några illusioner av ytlig ordning projiceras på den. Vad jag menar är helt enkelt detta. Du kan lyssna när du vill. Varför skulle jag inte kunna släppa när jag har något?

I det här avsnittet talar jag med Göran Uhlin och Richard Gardt om deras dokumentärfilm ”A Swedish Elephant”. En film jag medverkat i och uppmanat dig som lyssnar att stötta ekonomiskt på nätet. Och jag har fått frågor från dig som stöttat eller tittat eller funderar på att titta vilka som har gjort den. Vad har de för avsikter?

Jag blev kontaktad av Göran och Richard och tillfrågad förra hösten. Jag får inte många förfrågningar. Får jag en tackar jag ja eller nej mest i mån av om jag har tid och om det ligger i linje med vad jag anser mig pyssla med för tillfället. Jag kollade upp Richard och Göran så gott jag kunde. Men ska jag vara ärlig så finns det inte mycket att kolla upp som du kommer att märka. Jag uppfattade deras avsikter som ärliga och därför ställde jag upp. Och också för att det inte räcker med att bara klaga på att all kultur är vänster. Du måste också presentera ett alternativ som är bättre.

Vilket är ytterligare en anledning till att jag ställde upp för just Göran och Richard. För att stötta kultur jag som individ tror på. Deras erbjudande var höljt i dunkel men deras avsikter verkade ärliga. Så jag sa ja. Och nu, för att lugna dig som kanske följde min uppmaning eller inte vet om du ska titta på A Swedish Elephant för att det kan vara en rysk påverkansoperation orkestrerad av Hanif Bali och Chang Frick så hoppas jag att den här intervjun med upphovsmännen själva lugnar dig.

DEKONSTRUKTIV KULTUR – om du som lyssnar tycker att det är en bra idé med ett alternativt kulturprogram – avser undersöka svensk motkultur. Det som på engelska kallas counter culture och då alltid älskas av vänstern. Hur ser den ut i Sverige. I dagens avsnitt representeras den i alla fall av Göran Uhlin och Richard Gardt från A Swedish Elephant – njut!

Swedish Elephant hemsida.

Swedish Elephant Facebooksida.

About the author

Komiker, författare och podcastare