DEKONSTRUKTIV VALSTUGA m. ERIK SVANSBO, KLASSISKT LIBERALA PARTIET

Avsnittet kan njutas i ljudform här!

Avsnittet kan njutas i ljudform här!

DEKONSTRUKTIV KRITIKS VALSTUGA talar med Erik Svansbo, partiledare för det klassiskt liberala partiet.

De är inte jättestora. Det ska erkännas. Men de har ett mycket bra principprogram. OM SD inte passar dig av ideologiska skäl, eller Hanifs plan är för riskabel för dig, kan ett klassiskt liberalt parti kanske vara något?

Det verkar inte helt otroligt när jag på Erik Svansbos hemsida kan läsa följande:

”Sverige är ett vanstyrt land. Under årtionden har socialdemokraterna metodiskt förändrat landet efter sina värderingar. Naturliga auktoriteter som familjen, lärare i skolan eller företagsledare har underminerats. Politiken har metodiskt låtits tränga in i det mesta.Område efter område har lagts under statens direkta kontroll – skola, sjukvård, pensioner. Resten av samhället har lagts under mjuk kontroll genom bidrag – föreningsliv, medier och kultur har stöpts i en och samma form. Det som är fel idag i Sverige är socialdemokratins verk. Utvecklingen sker med socialdemokraternas goda minne, och det passiva stödet från borgerligheten.”

Några av punkterna är intressanta:

  1. Gör polisen lokalt förankrad genom valda polischefer. Vilket låter som att Sverige ska rösta fram sheriffer? 
  2. Minska bidragen generellt så att det lönar sig att jobba. Ta bort straffskatten på höga inkomster så människor kan skapa sin egen rikedom.
  3. Lägg ned alla bidrag till civilsamhället och låt det stå på egna ben. 

Och sen avslutar Erik med att skriva: ”Det är mycket som behöver göras, men vägen framåt är tydlig. Låt staten träda tillbaka och civilsamhället åter växa sig starkt. 

Detta är den medicin Klassiskt Liberala Partiet ordinerar för ett Sverige svårt infekterat av socialdemokrati.”

Vilket får min ungdoms inre libertarian att jubla. Hur du ställer dig till riktiga liberaler får du ta reda på själv här:

About the author

Komiker, författare och podcastare