9.6 Johan Westerholm Hotet mot Yttrandefriheten

I avsnittet talar jag återigen med Johan Westerholm – chefredaktör på ledarsidorna – analyser av omvärlden som, precis som den här podden, lovar att ”alltid vara i opposition”. I det här avsnittet har Johan goda nyheter och dåliga nyheter.

Vi tar de dåliga först.

De dåliga nyheterna är att om Socialdemokraterna får sitta kvar kan Morgan Johansson få igenom grundlagsändringen som föreslås i SOU 2017:70.

Om det händer riskerar Johan fängelse. Och även jag. Kanske till och med du om du har lyssnat på några av de tidigare avsnitten med Johan Westerholm? Annars hittar du länkarna till avsnitten Johan Westerholm Talar Ut! Där vi diskuterar det förra angreppet mot yttrandefriheten. Propositionen med det sexiga namnet 2017/18:49, som den podden bidrog till att förhindra. Och SOU:n 2017:70 som vi ska diskutera mer utförligt nu!

Det andra avsnittet som kan ge dig en chans att bli medbrottsling heter Johan Westerholms Jihad – och jag rekommenderar det starkt.

Annars är det bara att fortsätta lyssna så blir du i alla fall potentiellt medskyldig till ett möjligt framtida brott. Fast vi begår det nu. Innan det blir ett brott.

Om den går igenom riskerar Johan fängelse i upp till ett år, får jag det till, för brott mot tystnadsplikt. Och jag får väl böter för medhjälp? Utredningen har nämligen som syfte att utvidga av brott mot Tystnadsplikt så att det blir straffbart.

Johan säger att det kan vara  spioneri, obehörig befattning med hemlig uppgift och vårdslöshet med hemlig uppgift. Vilket skulle vara betydligt värre.

För att förhindra sådana som Johan, eller mig, eller Dig, föreslår nämligen Morgan Johansson, som alltså – om jag förstår det rätt – beslutat sig för att använda sin titel, justitieminister, ironiskt?

Ordet ”Justitie” betyder ordagrant egenskapen att vara rättvis, rättrådig, moraliskt grundad och trohet till sanningen. Minister betyder ursprungligen tjänare. Rättvisans och sanningens tjänare Morgan Johansson vill hur som helst ha tillåtelse att använda hemlig avlyssning och övervakning av elektronisk kommunikation, hemlig kameraövervakning och hemlig rumsavlyssning för att förhindra sådana som Johan, eller mig, eller Dig. Att få granska våra makthavare med egna medel?

En del av de texter som Johan skriver handlar om vad Sverige egentligen sysslar med genom sitt bistånd till andra länder. Bland annat har Johan avslöjat att svenska biståndspengar via ett EU-projekt – på Sveriges initiativ – hade gått till att bygga upp ett palestinskt rättsväsende. Ett projekt som kan tyckas hedervärt tills Johan kunde konstatera att:

·       ”I artikel 27 i PBA stadgar förbjuds medlemmarna explicit att samarbeta med staten Israel samt israeliska medborgare.

·       2015 erhöll Muhammad Halabi, som knivmördade två israeliska medborgare, en postum examen i palestinsk lag av PBA. Halabi benämndes officiellt av PBA som en ”hjältemodig martyr”.

·       PBA förklarade sig ”stå lojala med Muhammad Halabi”.

·       2016 års examens- och invalsceremoni i PBA kom att uppkallas efter Muhammad Halabi till hans ära för de mord han utfört.

·       PBA:s ordförande, Hussein Shabaneh, har officiellt vid flera tillfällen låtit förstå att PBA inte kommer att erkänna något Israeliskt territorium mellan Jordanfloden och Medelhavet.

·       PBA har sedan 2013 erhållit mer än 22 miljoner Euros för att dels vidareutveckla sin verksamhet men även för att bygga ett högkvarter samt domstolsbyggnader. Varför ett advokatsamfund skall ansvara för byggnation av domstolar är en annan, rätt udda, lösning men kan ha någon form av logisk förklaring. Som att det inte finns en formell stat.”

Hans granskningar har visat att SSU och Palmecentret har slussat pengar till Polisario. Numera en underklubb till Al Qaida. Han har också undersökt professor Ulf Bjereld, ordförande för socialdemokraternas egen broderskapsrörelseTro & Solidaritet” som står det muslimska brödraskapet nära. Och som kommer återkomma framöver i ”DET HÄR ÄR EN svensk TIGER”. (som du också hittar länkar till i beskrivningen av det här avsnittet på www.aronflam.com ) Om den här lagen går igenom riskerar Johan alltså fängelse för sina texter eftersom risken finns att de skadar Sveriges anseende. Vilket är möjligt. Det ser inte bra ut att sponsra terrororganisationer med folkmord på agendan.Det kommer räcka med misstanken att en journalist tänker granska SIDA för att tvångsmedel, buggning, avlyssning, trojaner ska kunna sättas in. Dem goda nyheterna är att Johan har fått tag på bevis för att Pierre Schorri stödde Sovjetunionen mot Solidaritet 1981. Och innan du säger att det där har du misstänkt hela ditt liv och det är väl inget konstigt så, eller ” meh det där har väl alla vetat hur länge som helst?”:

1.     Du har aldrig haft bevis. Men det har Johan. Och

2.     Just den där inställningen ”meh det där har väl alla vetat hur länge som helst?” är inget annat än en ursäkt för att slippa konfrontera människor som använder dina skattepengar till självmordsbombare. Och det är just den inställningen till etablissemanget som gjort att de kan fortsätta fucka dig mig och hela världen så var vänlig håll inne med dina synpunkter om du inte har nya bevis som ytterligare stärker ett åtal eller om din ”meh det där vet väl alla?” omedelbart följs av en ”så jag har anmält honom till åklagare!”

I avsnittet nämner Johan också flera gånger ett DEKONSTRUKTIV KRITIK 9.1 med Henrik Sundström. Det är ett samtal om rättvisa från ett mer historiskt-filosofiskt perspektiv. Som kanske förklarar varför svensk rättvisa ibland är så konstig? Den enda ledtråd jag ger dig är att det har med ”DET HÄR ÄR EN svensk TIGER” att göra. Så gör dig själv en tjänst och lyssna på avsnittet. Jag har funderat både en och två gånger till på min egen syn på rättvisa sen dess. 

Mitt och Johans samtal handlar, som vanligt, om saker som borde få varje demokrat att reagera. Njut!

 

About the author

Komiker, författare och podcastare