9.9 Johan Westerholm Ledarsidorna: ”Uppror mot upprop!”

Avsnittet med Johan kan avnjutas här!

Avsnittet med Johan kan avnjutas här!

261 ”opolitiska” opolitiska tjänstemän begår kollektivt avsked. Uppsala universitet har bestämt sig för att normalisera Muslimska brödraskapet och Morgan Johansson verkar sitta kvar så snart är den här podden ett brott i sig!

DEKONSTRUKTIV KRITIK gästas åter av Johan Westerholm. Chefredaktör för www.ledarsidorna.se. Normaliseringen av Muslimska Brödraskapet i Sverige berörs i slutet av podden.

Ledarsidorna var först med att avslöja det interna uppropet och det har fått bland annat Carl Bildt att reagera.

I media kallas de konsekvent för opolitiska. Vilket är vad tjänstemän ska vara. Opolitiska. Problemet är att de skrivit på ett upprop som är politiskt. Det är ett problem för om tjänstemän börjar agera mot de politiker som är satta att styra över dem spelar det ingen roll vad du som medborgare röstar på. Det blir den politik som tjänstemännen vill ha som blir politik.

Och om de här individerna på fullt allvar tror att de är godhetens riddare i kampen mellan gott och ont vilka lögner, brott eller överträdelser är de inte beredda att begå för att vinna?

 Daniel Swedin skriver i Aftonbladet att högern har gått bort sig när den tycker Alice Teodorescu – som anklagas för antisemitism – ska få sitta kvar medans opolitiska tjänstemän som skriver på ett upprop riskerar att få avsked. Han skriver att Alice Teodorescu “leder en redaktion som gärna ser att Moderaterna och Kristdemokraterna styr Sverige på SD:s bajonetter.”

Något tillspetsad formulering. Så tillspetsad att den skulle kunna räknas som ett vapen i sig.

Jonna Sima är en farlig idiot.png

Aftonbladets Jonna Sima sammanfattar redaktionskollegan Daniel Swedins text perfekt på twitter när hon skriver att ”Hur gick det till när svensk höger började tycka att 261 opolitiska tjänstemän ska hålla käft men att folk som säger emot en liberal redaktör som vill underminera Förintelseöverlevande är yttrandefrihetens dödgrävare?”

Skälet till detta är väldigt enkelt. Det är så enkelt att en komiker i en podcast måste förklara för en politisk ledarskribent på Sveriges största kvällstidning varför tjänstemän ska vara opolitiska är hela världen upp och ner.

Tjänstemän ska vara opolitiska för att deras jobb ska vara fritt från deras egna åsikter. Deras handlingar ska vara andras åsikter. De åsikter vi gemensamt röstat fram.

De ska bara genomföra regeringens politik. Utan att ifrågasätta. Om politiken inte bryter mot lagen. Det är det enda de ska ta hänsyn till.

Skillnaden mot ledarskribenter – som Alice Teodorescu eller Jonna Sima – är absolut. Ledarskribenter ska ha åsikter. Det är deras enda jobb.

“Högern”, vilket här ska läsas som alla förstår hur vår demokrati bör fungera för att vara en demokrati, vill alltså att tjänstemännen ska avgå för att det är människor som inte gör sitt jobb. De har uppenbarligen inte ens förstått vad jobbet går ut på.

Vänstern vill att Alice Teodorescu avgår för att hon gör sitt jobb.

Jonna Sima får givetvis ha den åsikten. Eftersom det är Jonna Simas jobb att ha åsikter. Men något sorts kvalitetskrav måste väl ändå hennes arbetsgivare ha? För den lön hon uppbär borde det finnas åtminstone någon sorts verkshöjd i ljugandet tycker jag.

Och vad gäller judar, antisemitism och Förintelsen får alla på Antisemitbladet givetvis tycka som de vill. Men har man relativiserat Förintelsen och bajsat på judar så mycket som den tidnignen har är deras anklagelser om antisemitism inget värda. Noll.

Avsnittet med Johan kan avnjutas här! Och på Youtube nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Komiker, författare och podcastare