Henrik Jönsson ”Nödvändiga konflikter”, DEKONSTRUKTIV KRITIK

I det här avsnittet av DEKONSTRUKTIV KRITIK talar vi med den begåvade Henrik Jönsson om kulturkriget, hur du undviker onödiga konflikter och om det finns nödvändiga konflikter. Henrik driver sin egen kanal på youtube och du kan följa honom på twitter och facebook också.

Malin Ullgrenhar skrivit en krönika i Dagens nyheter där hon citerar en klimataktivist som hävdar att jorden “bokstavligen krymper” under våra fötter. Ett till synes orimligt uttalande men ett som skribenten försäkrar läsaren är sant eftersom skribenten inte är typen som faller för “fantasifulla föreställningar om undergången”. Att du som läser inte har noterat att planeten “bokstavligen krymper” under just dina fötter beror möjligtvis på att allt krymper lika mycket och i exakt samma takt varför krympandet aldrig märks för om inte kommer det snart inte finnas någon planet kvar att stå på. Bokstavligen. En nyhet man kan tycka borde smällas upp större och följas upp av fler än att gömmas i en krönika av Malin Ullgren långt in i tidningen. Antingen det eller så har både Malin Ullgren och klimataktivisten fel när de hävdar att planeten bokstavligen krymper? Det kan ju vara så att Malin Ullgren använder ett tillspetsat språk för att förmedla en panik hon känner inför en undergång av helt annan typ…

About the author

Komiker, författare och podcastare