Kai Rämö ”MEDs Jihad mot Myndigheter!”

Avsnittets gäst Kai Rämö är major i Flygvapnet, en av de som talade under demonstrationen mot Public service på första maj, och numera är Kai dessutom politiker i MED – medborgerlig samling. (AVSNITTET MED KAI HÄR!)

EU-valet är runt hörnet och själv har jag röstatHenrik Sundström för moderaterna. Mitt förtroende för Henrik grundar sig på hans syn på rättvisa primärt och hans ärlighet om vad han hittat när han själv har grävt i det. Något du kan lyssna på här.

Det är dock viktigt att kryssa Henrik annars går rösten till moderaterna som organisation. Detsamma gäller om han inte kommer in.

Om du som jag har ångest för hur våra så kallade borgerliga partier beter sig kan MED vara ett alternativ. Det är inte bra att “splitta rösten”. Men om du inte gillade Henrik så är Kai är en intressant person och MED har bra idéer. Dessutom har Public Service i vanlig ordning gjort så att borgerliga småpartier som är nya inte får någon mediatid över huvud taget. Att fasa ut partibidragen och lagstadga ett största partibidrag per person i riket vore en inte helt dum idé. Så till nästa riksdagsval – må det komma imorgon och göra slut på den här låtsasdemokratin vi nu lever i – är MED ett klart alternativ för dig som liksom jag undrar vad moderaterna sysslar med när de röstar för en Public service-skatt, låter fackavgifter bli avdragsgilla eller sätter Hanif Bali och Henrik Sundström på läktaren?

Socialdemokraterna lanserade dessutom en annonskampanj i sociala medier till stöd för vad de kallar ”fri kultur” i veckan. Med fri kultur menar de Public service och medier som erhåller presstöd. Hans Dahlgren från socialdemokraterna presenterade förslaget under rubriken att ”Högerns hot mot Public Service”. Han jämställer en neddragning av Public Service med “fria medier”.

Det här är rent tvärtomspråk. Fri kultur är medier som inte erhåller statliga bidrag i någon form. Den kultur som Hans Dahlgren vill skydda är statlig kultur och media. Så Hans Dahlgren och socialdemokraterna behöver inte oroa sig. Det finns inget hot mot den fria kulturen förutom dem själva. Att Public service skall monteras ned sten för sten och salt strös i marken så att inget må växa där någonsin igen samt alla presstöd, mediastöd, så kallade distributionsstöd och eller drift- och filmstöd ska dras in. Först då är kulturen fri. Så det är alls inget hot att vi ska lägga ner Public service Hans Dahlgren – det är ett löfte. Ett löfte om att kulturen ska vara fri. I en tid när vår regering har en direktlänk till Facebook, privata internetmiliser i sociala medier och ljuger om att statlig propaganda är ”fri kultur” är det ett löfte som ger människor hopp.

Angående förra podden med Brendan vill jag också läsa upp ett elektroniskt brev med kritik från en upprörd lyssnare i Östersund som heter Jens Ganman. ”Du… Brendan på Spiked. Vilken intellektuellt ohederlig kille.”

Tack Jens Ganman för den dekonstruktiva kritiken. Jens är en intellektuellt hederlig person (när han inte jobbar åt SVT). Vad Jens syftade på var att Brendan raljerade över att surt regn, freoner som skapar hål i ozonlagret, och giftiga bekämpningsmedel faktiskt hade en orsak och en lösning som miljörörelsen, eller snarare några av miljörörelserna (men vi får återkomma till det), rådde bot på varför hålet i ozonlagret inte längre växer, surt regn inte längre faller och giftiga bekämpningsmedel är förbjudna. Därtill var han upprörd över att jag inte stoppade honom. Jag måste här ge Jens rätt. Som förklaring vill jag säga att jag hade gjort min research väl och väntade på att Brendan skulle komma till en av sina nyckelfraser som jag sett honom återkomma till gång efter gång i debatter med, eller om, miljörörelsen. Han brukar förklara att vi människor måste ”lura ut”, eller ”reta”, ut naturens hemligheter varpå han alltid citerar ”we must put nature on the rack”. Alltså att vi måste lägga naturen på sträckbänken. Mitt förberedda svar på detta skulle nämligen vara att sträckbänken inte är till för att retas med människor utan tortyr. För det är vad människan måste göra med naturen för att överleva i den. Den måste tortera den och slåss mot den. Den dag vi slutar dör vi. Det är min egen ståndpunkt. Att människan ofta glömmer att naturen faktiskt försökt ta livet av oss sedan dag ett. Med hjälp av den hade jag tänkt sätta dit Brendan. Men den kom aldrig. Godta därför min ursäkt och rättelse. MEA CULPA!

Kai Rämö är försvarspolitisk talesperson för MED. MEDborgerlig samling som av de jag har träffat verkar ha en stor del vettiga människor om man inte räknar min älskade Alexander Bard förstås. Det blir ett samtal om allt från säkerhetspolitik till hur man vinner kriget mot myndigheterna. Njut! Och till nästa gång ha en god tidsenhet!

About the author

Komiker, författare och podcastare