Alexander Bard Vs. Peter Wolodarski och Världshistorien

För att lyssna på avsnittet med Alexander Bard klicka här!

För att lyssna på avsnittet med Alexander Bard klicka här!

#DEKONSTRUKTIVKRITIK gästas av den alltid lika charmerande Alexander Bard. Dagens tema är Alexander Bards senaste debacle med Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski men med Alexander Bard blir det alltid mer än det jag tänkt tala med honom om. Mycket mer.

Jag hade förberett frågor för Alexander. Såklart. Men någonstans mitt i samtalet inser jag som vanligt att det bara är att lägga ifrån sig blocket och låta honom injicera sina ord in i min hjärna så får jag sortera ut dem för mig själv i efterhand. Som vanligt. Det som börjar med Peter Wolodarski sträcker snart över hela världshistorien och den oändliga karta som är människans inre landskap.

Själv tror jag att vi svenskar står inför våra fyrtio år i öknen. Det är inte så att det tar någon 40 år att vandra från Egypten till Israel. Så långt är det inte över Sinais öken. Skälet till att Gud lät det ta fyrtio år innan det judiska folket fick inträda i det heliga landet var att han ville att alla de som varit slavar i Egypten skulle hinna dö ut först. Gud ville inte att det folk som återkom till Israel skulle ha slavmentalitet. Han ville att det folk som inträdde i det heliga landet var fria från det förflutnas bojor i både symbolisk och faktisk bemärkelse. Kanske är det där vi är nu. Att de som växte upp i det gamla systemet måste hinna dö ut innan nästa paradigm kan ta vid? Jag ber om ursäkt om jag blev lite flummig och mer än en smula biblisk men samtal med Alexander tenderar att ha den effekten på mig.

Så ta en paus i räknandet av konservburkar och värmeljus, låt undergången sköta sig själv för en stund, för här kommer den oefterlikneliga Alexander Bard. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare