Fredrik Andersson Roast of Corona

Komikern Fredrik Andersson tittar förbi #DEKONSTRUKTIVKRITIK för att roasta Covid ”The Boomer remover” -19.

Med risk för att låta som Jens Liljestrand vill jag inleda med att säga att jag är stolt över mina landsmän och –kvinnor. Jag är stolt över att se hur folket gick så klart och tydligt före sina ledare. Jag är stolt över Dig som privat företagsledare som tog det säkra före det osäkra och sa till de som kan jobba hemifrån att jobba hemifrån. Jag är stolt över det riktiga civila samhället för att den tagit sitt personliga ansvar. Jag är stolt över Dig som kanske inte varit så väl förberedd på katastrofer men som tog tillfället i akt att bygga upp ett litet förråd därhemma. Av Bullens Pilsnerkorv och gåslever. Det är inget fel att hamstra för nödfall och även om det inte går åt denna gång hoppas jag personligen att du fortsätter ha lite mer än du behöver även framöver. Det är alltid ett gott råd. 

Något som vår stat bör överväga. Även om jag förstår att det också finns viktiga genuscertifieringar att genomföra såklart. Lika sällan som jag använder ordet stolt använder jag ordet vi så sug åt dig nu för här kommer det: Vi kommer att klara det här.

Social distansering är inte socialism – det är individualism. Social distansering är det enda uttryck jag egentligen gillar med ordet social i. Men det har framför allt att göra med att jag gillar ordet distansering så mycket. Ordet social är alltså helt onödigt här. För om det är något folk jag litar på kan hålla avstånd till varandra och förbjuda allt som är kul är det vi.

Jag förutsätter att du som lyssnar på den här podcasten redan tvättar händerna.

Det är också viktigt att följa Anders Tegnells råd. Gärna sju till fjorton dagar innan han faktiskt föreslår dem. Det här handlar dock inte om politik. Det handlar till stor del om ekonomi. Samt din inställning till människolivets okränkbara värde. Alltså principer, förutsatt att man har sådana.

Här kommer nämligen de riktigt svåra avvägningsfrågorna in. Ska vi rädda några tusen liv idag eller rädda miljoner liv imorgon? Pliktetik Vs Konsekvensetik. Reaktionen på COVID-19 kommer få större konsekvenser än viruset. Just nu agerar stora delar av Europa i panik och osäkerheten är mycket hög. När det gäller nya sjukdomar – och sådana dyker upp med jämna mellanrum – är det inte mycket de flesta av oss kan göra förutom att be, gråta eller skratta. Ja, och tvätta händerna då men det gäller oavsett ilken av dessa du väljer. Då rekommenderar jag alltid skratt eftersom det är mycket roligare än att gråta eller be. Om du ändå väljer att be, slicka inte på en helgedom. Det är aldrig en bra idé, men särskilt inte nu.

Jag ber om ursäkt för det långa uppehållet men jag har varit tvungen att lägga om lite i strategin på grund av COVID-19. Turnén med Johan skjuts upp tills oklart när. Turnén med Henrik Jönsson som skulle varit i maj skjuts upp till i höst. Det blir troligtvis inte någon första maj-demonstration även om tillstånd är sökt. Tanken var att jag skulle ha folkfest mot Public service utanför Public service. Ett tillstånd jag är övertygad om att få men inte vet om jag kommer kunna hålla. Tanken var att med glädje, kärlek och lite progg få Public service nedlagt. Tråkiga nyheter således varför jag följer upp med:

Lite goda nyheter till Dig som följer mitt arbete är att ljudboken kommer komma ut på Storytel med flera strömningstjänster via Bokea förlag. Det betyder också att Tredje upplagan av DET HÄR ÄR EN svensk TIGER kommer ut som ebok via de här tjänsterna. Pappersboken är som du kanske märkt slut på hemsidan men jag öppnar nu för beställningar av tredje upplagan. Det kanske kommer dröja några veckor innan du får ditt exemplar men jag rekommenderar dig att beställa ditt exemplar nu. Tredje upplagan har ett delvis omskrivet första kapitel och tre nya kapitel om Sveriges guldaffärer med Nazityskland. Beställ alltså ditt exemplar, eller varför inte DINA EXEMPLAR???, nu på hemsidan aronflam.com

Det här avsnittets gäst är Komikern Fredrik Andersson som jag har kallat in för att hjälpa mig att roasta Covid-19. Fredrik Andersson är en av Sveriges roligaste komiker och är han inte känd i bredare lager så är det för att Fredrik är något av en komikernas komiker. Du kan se hans special ”Sunda Värderingar”, som ursprungligen sändes av Comedy central, på Fredriks Youtube-kanal.

Tanken var att jag skulle bjudit in Fredrik senare i vår för att diskutera humor och tabun. Nu har jag bjudit in honom för att istället hjälpa mig att roasta Corona. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare