Göran Adamson om masochism & nationalism

Sociologen och författaren Göran Adamson gästar DEKONSTRUKTIV KRITIK för att tala om sin nästa bok. I den liknar han den rörelse av “woke” som nu sveper över västvärlden vid sadistiska nationalister från förr. Men med en twist – woke-nationalisterna är masochister.

———————————————————————————

Angående den kickstarter jag håller på att sätta upp för att få in pengar till försvaret av tigern blev jag tvungen att plocka ner den igen. Inte på grund av Kickstarter.com utan för att skadeståndskravet på mig höjdes i förra veckan. Skadeståndet är ändrat från en halv miljon till 1.5 miljoner samt hundratusen i vite varje gång jag använder en omarbetad version av min egen tiger. Inte någonstans och inte på något språk. I den här takten kommer Beredskapsmuséets advokat snart att stämma andra muséer för användning av ordet museum.

I princip ställer staten, med Beredskapsmuséets ombud Marie Andrée som nyttig idiot, mig inför ett yrkesförbud. Hade Marie Andrée drivit detta som en civil process hade hon riskerat att bli skyldig för rättegångskostnader och tvingad att ställa en säkerhet för de beslagtagna böckerna. Nu är det istället staten som plockar upp den notan. För det kan du tacka våra lagstiftare, åklagarmyndigheten och Beredskapsmuséet i Djuramossa som nu skrattar hela vägen till banken. Ny Kickstarter med ett nytt och betydligt högre belopp kommer att sättas upp men det kan ta upp till två veckor innan den kommer ut. Om den över huvud taget godkänns av Kickstarter som numera har underrubriken #blacklivesmatter på sin hemsida. Den som lever får se och jag ämnar fortsätta leva så länge jag kan.

—————————————————————————————————————

Sedan doktorsavhandlingen The spectre of Austria. Reappraising the rise of the Freedom Party from 1986 to 2000 som skrevs på London School of Economics and Political Science 2009 har han skrivit tre böcker.

·       Svensk mångfaldspolitik. En kritik från vänster 2014

·       The Trojan horse. A leftist critique of multiculturalism in the West 2015

·       Populist parties and the failure of the political elites. The rise of the Austrian Freedom Party 2016

Jag har under våren haft nöjet att läsa ett tidigt utkast på hans kommande bok om Masochistisk nationalism och vårt samtal skulle egentligen ha spelats in och sänts någon gång i februari. Men så kom coviden emellan och nu sitter vi här för att tala om ett utkast som antagligen redan är inaktuellt eftersom Göran i princip redan skickat in manuset till tryckeriet. Jag fann det mycket informativt oavsett. Och det gav mig en del idéer. Utgångspunkten för Görans kommande bok är en text av George Orwell som heter ”Notes on Nationalism”. Texten finns på nätet och länk hittar du på aronflam.com

Med de orden presenterar jag Göran Adamsson i ett av årets mest stimulerande samtal hittills. (Njut! FÖR ATT LYSSNA KLICKA HÄR!)

About the author

Komiker, författare och podcastare