Magnus Norell om 1979 och arvet efter politisk Islam

För att lyssna på avsnittet klicka här!

För att lyssna på avsnittet klicka här!

#DEKONSTRUKTIVKRITIK gästas idag av forskaren och författaren Magnus Norell som bjudits in för att tala om sin nya bok ”1979 och arvet efter politisk Islam”. Boken handlar om det krig som pågår inom den muslimska världen och varför mycket av våldet spiller över ända in i våran egen världsdel.

(För att lyssna på avsnittet klicka här!)

Magnus Norells forskning inriktar sig på frågor som rör terrorism, politiskt våld, demokratifrågor samt säkerhetspolitik i Mellanöstern och Centralasien (främst Afghanistan och Pakistan). Magnus har tidigare jobbat för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Försvarshögskolan (FHS), SÄPO och MUST samt varit forskningsledare vid Utrikespolitiska Institutet. 2015 gav han ut boken Kalifatets återkomst: orsaker och konsekvenser, som svenska förlag vägrade ge ut. Trots, eller på grund av, det blev den enorm framgång. ”1979 och arvet efter politisk Islam” går att beställa på magnusnorell.com och länk dit hittar du på aronflam.com om det nu skulle vara för svårt att komma ihåg magnusnorell.com.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Magnus_Norell

Det är inte första gången Magnus Norell är med i #DEKONSTRUKTIVKRITIK. Första gången Magnus gästade DK var redan i 14 mars 2017 i avsnitt 3.333333333 som du finner länk till i presentationen av på hemsidan aronflam.com. http://bit.ly/DK3_3333MAGNUSNORELL

Det är med stor glädje jag bjuder in Magnus för att diskutera ”1979 och arvet efter politisk Islam” då den ges ut på Samizdat förlag. Samma förlag som gav ut DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER och som jag har grundat med hjälp av Dig som stöder mig. Om du som stöder mig – du kapitalistiska hjälte – undrat vad jag har gjort med dina pengar så har jag alltså grundat förlaget Samizdat. Och förra gången som Magnus Norell ville ge ut en bok om det något känsliga temat islamism blev han tvungen att ge ut den själv men denna gång slipper han merarbetet så att han kan ägna sig åt det han ska göra. Forska och skriva. ”1979 och arvet efter politisk Islam” är alltså den andra bok som Samizdat förlägger redan första året efter dess tillkomst. Kalifatets återkomst finns för tillfället inte ens att köpa. Magnus Norell kommer därför att skriva ett nytt förord och Kalifatets återkomst publiceras igen av Samizdat efter jul och kommer då finnas där du hittar ”1979 och arvet efter politisk Islam” dvs på sidan magnusnorell.com. Kalifatets återkomst återkommer alltså tack vare dig.

Fler böcker, och fler författare, ska det bli. Och det är tack vare Dig och ditt fortsatta stöd. Så gå gärna in på magnusnorell.com och köp en bok för det stöder fortsatt utgivning.

För tydlighetens skull så är det inte jag som har förlagt boken. Det är Big G, Samizdats VD, som har gjort det. Han är även redaktör för boken så den färdiga produkten har jag fått läsa först strax före samtalet med Magnus Norell. Det är en intressant läsning som består av Magnus äldre texter uppdelade på årtal och ämnesområde sammanvävda av en båge som utgår från året 1979 och ger en överblick av problemet från Iran genom Mellanöstern ned till Afrika. Med de orden presenterar jag Magnus Norell. Njut!

MELLANÖSTERNPODDEN

About the author

Komiker, författare och podcastare