SVT & SR Vs ”Ze Jews”

Lördagen den 23 januari 2021 skriver profilen @fembarnspappan på twitter ”Israeliska bosättare på ockuperad mark får alltså vaccin, men inte palestinier i samma område. Går det att prata om det?” Jag hade aldrig uppmärksammat det på egen hand eftersom denne fembarnspappa inte är någon jag följer men av någon anledning väljer profilen Pär Magnusson att pinga in mig i tråden som uppstått under fembarnspappans tweet med orden ”Fråga @AronFlam han vet varför men har ingen idé om hur man kan lösa problemet.”  

LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!

IMG_5570.jpg

Varför en kock från Gotland väljer att göra mig uppmärksam på frågan och därtill påstå att jag vet varför Israel inte vaccinerar men att jag inte har någon lösning på vad han kallar ”problemet” har jag full förståelse för. Jag har aldrig dolt min börd i offentligheten varför jag per automatik blir som en skitmagnet för allsköns antisemitiska kollektivister som vill att jag står till svars för vad den judiska staten väljer att göra eller, som i det här fallet, inte göra. Till skillnad från vad Pär Magnusson tror om mig vet jag både varför Israel inte vaccinerar palestinierna på Västbanken och i Gaza samt vad som skulle kunna vara lösningen på det han kallar ”problemet”.

Jag har också full förståelse för varför både fembarnspappan och Pär Magnusson tror att det är Israels ansvar att vaccinera palestinierna trots att de inte är medborgare i Israel. Det är något de fått från vårt skattefinansierade Public service.

I SVTs morgonstudion från den tolfte januari i år kan du nämligen ta del av ett inslag om Israels mycket framgångsrika vaccinationsprogram.

PL: ”Och i vilken utsträckning är man beredda att hjälpa palestinier med vaccineringen?”

SB: ”Det har väckt en del uppmärksamhet att Israel sagt nej till en uppmaning från världshälsoorganisationen WHO som uppmanat Israel att vaccinera palestinsk sjukvårdspersonal. Det har Israel sagt nej till. Samtidigt får israeliska bosättare på Västbanken – dom får det här vaccinet men alltså inte palestinierna i det här området, och det här är något som den israeliska läkarorganisationen uppmanar regeringen att ändra på.” 

Det du just hörde från SVTs morgonstudion kommer ur ett inslag om länder som kommit väldigt långt i sina vaccinationskampanjer. Virus erkänner inga mänskliga gränser. De bryr sig inte om våra konflikter, krig och meningsskiljaktigheter. Därför vore det bra om vi kunde lägga dessa åt sidan när det gällde bekämpning av pandemin som just nu härjar över hela världen. Det vore vackert om Ryssland erbjöd Donbasregionen sitt vaccin, om Turkiet ville vaccinera befolkningen i Afrin, om Indien hade den inställningen till Kashmir eller om Libanon vaccinerade de palestinier som suttit i libanesiska flyktingläger i snart 70 år. Så är dock inte fallet. Det är inte heller någon som framför sådana krav på dessa länder eller ett otal andra konfliktområden i världen idag. Det enda land som får sådana krav på sig är Israel. Att tillämpa krav på Israel som inte ställs på andra länder är antisemitism enligt IHRA:s definition av begreppet. Du och jag kan nöja oss med att kalla det för dubbla måttstockar.

Skälet till att Israel inte har för avsikt att vaccinera befolkningen på Västbanken är för att  den palestinska myndigheten – PA – gick ut med att de inte ville ha vaccinet från Israel redan den 21 december 2020. Något SVT väljer att inte rapportera om i sitt inslag.

Då sade en officiell representant för Palestinska myndigheten till Jerusalem Post dels att Palestinska myndigheten inte begärt av Israel att de ska köpa vaccin åt palestinierna på Västbanken och i Gaza och dels att palestinierna inte förväntade sig att Israel sälja dem, eller köpa å deras vägnar, från något annat land. Istället hade PA beställt 4 miljoner doser av det ryska vaccinet Sputnik. En annan representant för PA sa “We are not a department in the Israeli Defense Ministry. We have our own government and Ministry of Health, and they are making huge efforts to get the vaccine.”

En representant för Israels försvarsministerium sa då till Jerusalem post att ”Israel is willing to assist the Palestinians, but first it needs to create dialogue with them,” .

”Until now, unfortunately, this dialogue has not happened. We are still waiting for the Palestinian Authority to engage us on this matter.”

Palestinska myndigheten avbröt nämligen allt säkerhetssamarbete med Israel i början av 2020. 

Förr i tiden var det en klassisk antisemitisk trop att judar spred pesten. Att den gamla skrönan om juden som pestens härold åter fått fäste och sprids i samma takt som covid är därför ungefär lika förvånande som att SVT väljer att sprida den. Det vill säga inte alls.  

Den tredje januari 2021, alltså nästan tre veckor efter att PA betackat sig för hjälp från Israel, publicerar den oförtjänt anrika, och allt knäppare, tidningen the Guardian en artikel med rubriken ”Palestinians excluded from Israeli Covid vaccine rollout as jabs go to settlers”.

Artikeln inleds med orden ”Israel firar ett imponerande, rekordvinnande vaccinationsprogram, genom att ha givit mer än en tiondel av befolkningen sina första stick av coronavaccinet. Men palestinier på den av Israel ockuperade Västbanken och Gaza kan bara titta på och vänta.” En enkel sökning på Internet visar att flera stora mediehus publicerat artiklar på temat. Däribland vårt eget Public service.

För det är nämligen inte Israels ansvar att vaccinera palestinierna på Västbanken och i Gaza. I alla fall inte mer än att vi alla har ett medmänskligt och moraliskt ansvar för våra medmänniskor. Enligt Osloavtalet är det palestinierna själva som ska ansvara för sjuk- och hälsovård på Västbanken och i Gaza. I artikel sjutton står det att: 

”ARTICLE 17
Health

1. Powers and responsibilities in the sphere of Health in the West Bank and the Gaza Strip will be transferred to the Palestinian side, including the health insurance system.

2. The Palestinian side shall continue to apply the present standards of vaccination of Palestinians and shall improve them according to internationally accepted standards in the field, taking into account WHO recommendations. In this regard, the Palestinian side shall continue the vaccination of the population with the vaccines listed in Schedule 3.” 

Det enda media som uppmärksammar felaktigheten i SVTs rapportering är oberoende nättidningen Nyheter Idag.

Där skriver Pelle Zackrisson och Jakob Bergman en artikel om inslaget med rubriken ”SVT vilseleder om Israels coronavaccinering” och konstaterar att ”Istället för att exempelvis nämna att flera hundra tusen palestinier i östra Jerusalem omfattas av Israels sjukvårdssystem – trots att de saknar medborgarskap – och därmed kan låta sig vaccineras utan problem, väljer Blomgren att fokusera på något annat”.

Palestinierna i Östra Jerusalem, som i de flesta inte är medborgare i Israel, omfattas också av Israels vaccinationsprogram. Israel kommer dessutom att vaccinera de palestinier som sitter i Israeliska fängelser eftersom de individerna är Israels ansvar. En bättre vinkel på SVTs inslag borde alltså varit att Israel vaccinerar hundratusentals palestinier trots att de inte är medborgare. Eller varför inte ”Israel vaccinerar judehatande islamistiska dödsfiender som lovat att utrota dem!”. Men inte då. SVT väljer istället att smutskasta det land som hittills varit mest framgångsrikt i att vaccinera såväl sin egen befolkning som grannar.

Inte heller nämns med ett ord att alla arabiska medborgare i Israel deltar i vaccinationsprogrammet på samma villkor som alla andra medborgare oavsett om de är judar, muslimer, kristna, druzer, bahai eller sekulära.  

Inte för att artikeln i Nyheter Idag leder till någon ursäkt från SVT. Förväntar du dig en kommer du att få vänta till tidens ände. Public service är, precis som Tegnell, Lena Hallengren och resten av vårat så kallade ledarskap, mästare i att undfly ansvar.

IMG_5526.JPG

Nyheter Idags artikel hindrar inte heller Sveriges radio från att göra ett liknande inslag bara tre dagar senare.

  • ”Israel har redan vaccinerat två miljoner medborgare och får beröm internationellt. Men vaccinationskampanjen omfattar inte palestinier på Västbanken och Gaza.

  • Israel anser sig inte ha ansvar för att vaccinera palestinier, men det är en definitionsfråga, det beror på om man anser att Israel är ockupationsmakt eller inte. WHO har begärt att Israel ska förse palestinska sjukvårdsarbetare med vaccin, det har inte skett.

  • Den palestinske politikern och läkaren, Mustafa Barghouti, själv smittad av covid-19, kallar detta medicinsk apartheid.

Den palestinske läkaren Mustafa Barghouti menar att Israel, som ockupationsmakt enligt internationell rätt, har skyldighet att vaccinera palestinierna.
Men det är en definitionsfråga. Den gamla fredsöverenskommelsen, Osloavtalet, säger är det den palestinska myndigheten PA som ansvarar för palestiniernas hälsovård på de områden PA styr över, och därför har de flesta människorättsorganisationer snarare beskrivit det som ett moraliskt och humanitärt ansvar från Israels sida.
Men Mustafa Barghouti påpekar att israeler som lever i olagliga bosättningar på västbanken får vaccin, men inte palestinier i byar alldeles intill. Det strider mot internationell rätt, säger han.
– Jag tror inte att någon inbillar sig att jag ska ta vaccin från israeliska medborgare och ge det till våra grannar, säger Israels hälsovårdsminister Yuli Edelstein till Sky News.”

Det är värt att notera att Sveriges radios Cecilia Uddén inte ens själv bemödat sig med att få en kommentar från Israeliska myndigheter om anklagelsen om Apartheid. Istället har hon klippt in svaret från som Israels hälsovårdsminister Yuli Edelstein ger i inslaget från Sky News. Om du ännu inte är upprörd över hur dina skattemiljarder går till Cecilia Uddéns eviga semester i Cairo är det dags att bli det nu. Inslaget avslutas med:
”Mustafa Barghouti, som själv smittats av covid-19, säger att Världshälsoorganisationen WHO har begärt av Israel att man ska vaccinera palestinska sjukvårdsarbetare. Det har inte skett.”

Givetvis signerat neo-rasisten Cecilia Uddén. Jag kallar Cecilia Uddén neo-rasist för inte nog med att hon alltid, utan förbehåll, har en negativ inställning till judar och Israel utan för att hon också alltid, utan förbehåll, hyllar och skönmålar den arabiska världen. Ett utslag av exoticism som ser ut som kompensatoriskt beteende för mörkare obearbetade känslor. Hon har tidigare fällts i Granskningsnämnden för obalanserade uttalanden om just Israel.

Inslaget i Sveriges radio får Efrat Hochstetler på Israeliska ambassaden att reagera och hon går i svaromål på twitter.

Hej @SR_Nyheter, @sverigesradio, @ceciliauddenm

1. I would have loved to be given the opportunity to provide official comment on this completely unfounded report.

2. According to the Oslo Accords, the Palestinian Authority is responsible for the healthcare, including vaccinations, for Palestinians in Judea and Samaria (reds anm Judeen och Samarien är vad Israelerna kallar Västbanken för) and Gaza. Not to mention the straightforward *refusal* of the PA to talk to Israel while we were ordering our vaccines.

3. Israel never received a request from the WHO to provide vaccines to Palestinian medical workers as is stated in your report. The @IsraelMOH has an excellent working relationship with the @WHO

. #checkyoursource

4. Israel has so far provided the PA with thousands of COVID-19 testing kits, protective gear, and medical supplies. @IDF (reds anm: Alltså den israeliska försvarsmakten)has also coordinated training of PA medical staff by Israeli doctors. @COGAT has coordinated hundreds of trucks providing medical equipment and medicine.

Även detta inslag uppmärksammas av oberoende Nyheter Idag som får tillfälle att göra en uppföljning på sin första artikel.

”Enligt The Independent har WHO förtydligat att det rörde sig om ’informella diskussioner med Israels sjukvårdsminister om huruvida vaccin kunde allokeras till palestinsk sjukvårdspersonal som en prioriterad målgrupp’.”

Diskussioner är inte samma sak som, vare sig “kräver”, eller ”begärt”. Vilket är det ord Cecilia Uddén använder.

En anledning till att media över hela världen vill bajsa på Israel i denna fråga kan säkert bero på avund för deras vaccinationsprogram. Att Israel leder ligan sticker i ögonen och Public service kan inte stå ut med att Israel faktiskt lyckats göra något bra. Men det finns ingen konspiration, eller hemlig kabal, bakom det faktum att Israel fick vaccinet före andra länder. Israel uppges nämligen betala 62 dollar per dos. Att jämföra med till exempel USA som bara lägger 19 dollar per dos. I Sverige ersätter staten regionerna med 275 kronor per dos.

Israel betalade alltså ett premium som andra länder inte var villiga att lägga. Nästan tre gånger så mycket som USA och mer än dubbelt så mycket som Sverige. Du bör fråga Dig själv varför Israel där den genomsnittliga skatten är 50 procent är beredda att betala så mycket mer per dos än Sverige där den genomsnittliga skattesatsen är 57 procent. Kan det vara så enkelt som att Israel värnar sina medborgares liv betydligt högre än vår stat gör? Det ser onekligen så ut. Trots att du betalar högre skatt här. Men det är klart att hade vi lagt ner Public service som ändå bara ljuger hade vi haft åtminstone 8 miljarder mer per år att lägga på sådant som sjukvård, polis, försvar eller annat som faktiskt behövs. Samtidigt som vi skapar en friare kultur och minskar det statliga åsiktsmonopolets makt. En så kallad win-win-win.   

Men kanske ännu allvarligare än att SVT och Sveriges radio ljuger om Israel och sprider judehat är att de censurerar sina egna medborgare när de i kommentarsfältet under Sveriges radios inslag försöker påpeka den oärliga rapporteringen. Patrick Benabou, före detta distriktsordförande för moderata ungdomsförbundet i Värmland och gruppledare för moderaterna i Karlstads barn och ungdomsnämnd försöker nämligen rätta till den skeva vinkeln i kommentarerna under artikeln på Sveriges radios hemsida men blir istället censurerad.

IMG_5527.JPG

IMG_5531.JPG

IMG_5530.JPG

IMG_5528.JPG

Patrick Benabou: ”Hej ekotsverigesradio!

Varför gavs inte möjlighet till israeliska företrädare att framföra kommentarer om vad som faktiskt gäller och inte? Varför intervjuas en palestinsk politiker som företräder ett parti som sprider antisemitism, propaganda och dessutom finansierar terrorism? Och varför får ingen företrädare för Israel svara på det absurda påståendet om en ”medicinsk apartheid”? Som skattebetalare förväntar man sig att er rapportering ska vara saklig och inte vinklad. Det ni gör med den här rubriksättningen och innehållet är att sprida en missvisande bild av situationen mellan Israel och Palestina.”

Sveriges radio: ”Hej. Tråkigt att du inte verkar uppskatta den här publiceringen. I inslaget får den palestinske läkaren Mustafa Barghouti komma till tals, varpå Israels hälsovårdsminister Yuli Edelstein får svara på kritiken. Har du förslag på annat upplägg så får du gärna kontakta vår korrespondent. Jag skulle också bara vilja påminna om att hålla sig till ämnet i detta kommentarsfält. Det blir lätt utsvävningar nu och det kommer tyvärr att plockas bort av oss. Bara ett litet tips för fortsatt diskussion. Mvh Sandra.”

Mustafa Barghouti, för dig som inte är bekant med honom sedan tidigare, är palestinsk aktivist – tillhörde förr ledarskapet i Palestinska myndigheten – och är född in i en palestinsk klan som ligger i ständigt jihad mot Israel. Flera av hans släktingar och vänner sitter i Israeliskt fängelse för fruktansvärda terrordåd mot Israeliska civila.

Patrick Benabou: ”varför plockar ni inte bort kommentarer där det påstås att andra har en ”hemsk människosyn” och att man ”inte är insatt” utan någon som helst grund? Man får uppfattningen av att ni väljer att censurera vissa idéer, och det är raka motsatsen till ert uppdrag!”

Sveriges radio: ”Just i det fallet kan jag inte göra så mycket mer än att skicka en varning och mana till god ton i nuläget. Åsikter om vår moderering i kommentarsfält får du fortsatt mejla oss om. Trevlig lördag! / Sandra”

Sveriges radio väljer alltså att plocka bort Benabous kritik mot inslaget. Men angrepp mot honom får stå kvar. Om en varning faktiskt skickades till de kommentatorer som påstod att Patrtick har en ”hemsk människosyn” och ”inte är insatt” kommer vi aldrig få veta.

Det enda jag kan göra är att ringa till Anders Pontara som är tillförordnad utrikeschef på Ekot Sveriges radio. Han förnekar att inslaget ska vara inkorrekt.

Sveriges radio

Redan i december gick PA ut med att de inte ville ha Israelisk hjälp mot sjukdomen utan skulle ordna egna doser av det ryska vaccinet, varför rapporterades inte det i Cecilia Uddéns inslag? Vilket Anders Pontara inte kan svara på. FÖR ATT LYSSNA PÅ INTERVJUN KLICKA HÄR!

Till saken hör också att Palestinierna lever i förtryckande diktarurer. Och nej, jag syftar inte på Israel. På Gaza styr Hamas med järnhand sedan 2006 och palestinierna på Västbanken under Palestinska myndigheten har inte haft ett demokratiskt val sedan 2006.

PA har inte uppfyllt ett enda avtal med israelerna och tackat nej till varje möjlighet till fred och islamistiska Hamas på Gaza vill uttryckligen utrota Israel. Så sent som i januari detta år 2021 delar fortfarande det palestinska FN-organet UNRWA ut skolböcker till palestinska barn som glorifierar martyrskapet och manar till jihad mot judar i allmänhet och Israel i synnerhet. Dessa böcker grundar sig på information från just PA på Västbaken som anses vara den mindre extrema av PA och Hamas. Ändå delar de ut skolböcker till barn där Israel inte finns med på kartan och där barnen kan läsa upplyftande och informativa fraser som ”Jihad är en av paradisets portar”, ”Palestinierna bekämpar sina fiender som lejon”, ”En våldsam eld väntar ockupationen” eller varför inte ”moderlandet är värt alla sorters uppoffringar”

Denna hjärntvätt har pågått länge och precis som den hjärntvätt du får via Public service finansieras den med svenska skattepengar. Vill du höra hur många miljarder av dina skatter som går till FN-organet UNRWA bör du lyssna på DEKONSTRUKTIV KRITIK-avsnittet med Tobias Peterson Vs UNRWA som du hittar länk till i brödtexten till det här avsnittet på hemsidan aronflam.com och länk dit hittar du i beskrivningen av det här avsnittet oavsett vilken plattform du lyssnar på. Och vill du hör mer om hur den palestinska kampen mot Israel utgår från nazistiskt judehat kan du läsa min bok DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER som du också hittar på aronflam.com under fliken merchandise. Om du, som Pär Magnusson, inte litar på mig på grund av min börd kan du lyssna på min intervju med Bengt G Nilsson om hans bok Israel och hennes fiender som du också hittar länk till i brödtexten till det här avsnittet på hemsidan aronflam.com och länk dit hittar du i beskrivningen av det här avsnittet oavsett vilken plattform du lyssnar på.

Så för att återknyta till twitterprofilen fembarnspappans fråga och twittraren Pär Magnussons påstående om att jag vet varför Israel inte vaccinerar palestinierna på Västbanken och i Gaza kan jag alltså sammanfatta det du och jag gått igenom idag med att säga att Israel inte vaccinerar PA och Hamas förtryckta undersåtar för att:

1.     Enligt avtal mellan Israel och palestinierna är det palestinierna som är ansvariga för sina egna befolkningars hälsovård

2.     Vare sig Hamas eller PA vill ha Israelisk hjälp och har på direkt fråga från media sagt att de ska införskaffa eget vaccin från Ryssland 

Och på Pär Magnussons påstående om att jag inte vet vad som ska göras åt ”problemet” kan jag bara svara att enklast vore om PA och Hamas omedelbart ingick fredsavtal med Israel, slutade förtrycka sina egna undersåtar och införde demokrati samt slutade hjärntvätta sina barn att hata judar och vilja bli martyrer och terrorister. Om nu inte Pär Magnusson med ”problemet” menar sin egen inställning till judar i Sverige – det vill säga mig – och staten Israel varpå svaret istället blir att lägga ner Public service som framför och sprider lögner för dina skattepengar som gör att du går omkring och skyller ifrån dig på judar i Sverige och Israel. Public service förvrider debatten och skapar falska narrativ som gör att ingen produktiv dialog kan uppstå eftersom all tid istället måste gå åt till att reda ut rena lögner.

Vill du veta mer om hur Åsiktsmonopolet skapas och bibehålls föreslår jag att du lyssnar på DEKONSTRUKTIV KRITIK-avsnittet Public service vs Public service som du hittar länk till i brödtexten till det här avsnittet på hemsidan aronflam.com och länk dit hittar du i beskrivningen av det här avsnittet oavsett vilken plattform du lyssnar på.

About the author

Komiker, författare och podcastare