Johan Romin Vs Public service

#DEKONSTRUKTIVKRITIK gästas av journalisten, författaren och historikern Johan Romin. Vi diskuterar Public service och även om jag och Johan inte håller med varandra om allt så är vi överens om att det inte kan fortsätta som det gör idag. (För att LYSSNA KLICKA HÄR!)

Johan Romin är journalist, författare och snart fullfjädrad historiker. Vi har haft tidigare duster och eventuellt kommer vi få tillfälle att diskutera även de i framtiden men i detta avsnitt ska det handla om Public service. Jag och Johan håller inte med varandra om allt. Min ståndpunkt är fortsatt att Public service ska läggas ned, byggnaderna monteras ner sten för sten och salt plöjas i jorden där de stått så att inget må växa där igen. Med de sedvanliga tillägget att jag kan tänka mig att kompromissa om de sista två kraven förutsatt att det första – lägg ner Public service – tillmötesgås skyndsamt. Jag är också helt på det klara med att den ensidiga bevakningen av Israel beror till största delen på antisemitism. Något Johan inte håller med mig om. Det vi delar är en stark oro för Sveriges utveckling. En utveckling vi inte kommer kunna lösa med vårat nuvarande politiska system för media eftersom det systemet bygger in incitament som gör att vi inte får en korrekt bild av verkligheten.

Johan Romin har arbetat medteve och radio sedan 1990-talet, på Strix, SVT, SR, TV3 och TV4. Han har skrivit reportage och debattartiklar i Fokus och Expressen och skrivit två böcker, Människor i händelsernas centrum och Desertören och Vietnamkriget. Mellan åren 2001 och 2011 var han också anställd som TV-producent på UR. Sedan några veckor tillbaka är han en ljudlig kritiker av det system han tidigare arbetade för. Med de orden presenterar jag Johan Romin – Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare