Svenska kyrkan Vs Israel med Johan Sundéen

68-kyrkan - Israel - Johan Sundeen - Marx - Palestina - Svenska kyrkan

Har du någonsin undrat varför Svenska kyrkan är så fientlig mot Israel? Idéhistorikern och författaren Johan Sundeen talar om sin senaste rapport ”När teologi blev 68-ideologi – Etableringen av en Israelfientlig opinion inom svensk kristenhet 1967-1982”. För i så fall är Johan Sundeen expert på det. (För att LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!)

Johan Sundeen är docent i idéhistoria från Lunds universitet och undervisar på Högskolan i Borås. Han är författare till ett stort antal böcker däribland 68-kyrkan: svensk kristen vänsters möten med marxismen 1965-1989 som jag hoppas få tillfälle att prata mer med Johan om vid ett senare tillfälle. I det här avsnittet ska det handla om Svenska kyrkans inställning till Israel. Rapporten ”När teologi blev 68-ideologi – Etableringen av en Israelfientlig opinion inom svensk kristenhet 1967-1982” är utgiven på Claphaminstitutet och går att ladda ned från deras hemsida som du i vanlig ordning finner länkar till på aronflam.com i beskrivningen av det här avsnittet. Ett utmärkt sätt att sprida kunskapen till vänner och bekanta vars åsikter baseras mer på känsla än förnuft. Det blir ett samtal om kultur, politik och religion. Med de orden presenterar jag Johan Sundeen. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare