Svenska Kyrkan <3 Islamismen med Johan Westerholm

Ledarsidornas Johan Westerholm talar i detta avsnitt av DEKONSTRUKTIV KRITIK om Svenska Kyrkans stöd till Islamismen. Han har i en serie artiklar skrivit om denna allians historia och nutid. (LYSSNA GENOM ATT KLICKA HÄR!)

Johan Westerholm är redaktör och skribent för nättidningen ledarsidorna.se och en återkommande gäst här i DEKONSTRUKTIV KRITIK. Han är också författare till boken ”Muslimska brödraskapet – Islamismen i Sverige” och håller nu på att avsluta researchen till uppföljaren. Det är den research som spillt över i de fem artiklar vi nu ska diskutera.

Socialdemokraterna i Svenska kyrkan

Identitetspolitiken i Svenska Kyrkan

Svenska kyrkan och svenska språket

Svenska kyrkan och Islamismen

Svenska kyrkans julhälsning 1993

Om någon vecka är det kyrkoval i Sverige. Något som sällan får särskilt mycket uppmärksamhet. Med anledning av det kan det vara läge att diskutera några av Svenska kyrkans mindre nogräknade strategier. Samtalet återknyter även till förra avsnittet av DEKONSTRUKTIV KRITIK med Johan Sundéen om Svenska kyrkans inställning till Israel. För lika illa som Svenska kyrkan tycker om Israel verkar det älska dess fiender.

Länkar till ledarsidorna.se, de artiklar vi diskuterat, och Johans bok om etableringen av Muslimska brödraskapet i Sverige finner du i beskrivningen av det här avsnittet på hemsidan aronflam.com

Med de orden presenterar jag Johan Westerholm. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare