K ”Kringlan” Svensson Vs Seinfeld

För att lyssna på avsnittet KLICKA HÄR!

#DEKONSTRUKTIVKRITIK gästas av komikern Kringlan “K” Svensson. Vi talar om teveserien Seinfeld.

För att lyssna på avsnittet KLICKA HÄR!

Kringlan Svensson gjorde allt. Under några år var han en drivande kraft både framför och bakom kameran och mikrofonen på både SVT och Sveriges radio. Men efter att ha trillat in full i en humorpodd och, efter en dålig recension i Aftonbladet, tidningen han för tillfället jobbade för, sagt att han ville använda ett trädgårdsredskap som tillhygge mot sin dåvarande chef – Åsa Linderborgs – kön blev han av med alla sina uppdrag och utkörd i kylan. I podden sade han visserligen också att han ville misshandla litteraturkritikern Victor Malm. Det verkade dock ingen i landet ha några problem med.

Jag var en av få som fortfarande ville jobba med Kringlan. Det samarbetet höll dessvärre inte.

Idag jobbar han för humorproduktionsbolaget Under jord som drivs av den eminente och intelligente Simon Svensson. Tillsammans med komikern Jonatan Unge – som även han gästat DEKONSTRUKTIV KRITIK – gör de podcasts under namn som Della Sport och Della Monde.

För några veckor sedan stötte jag på Kringlan på stan och han gav mig en bok han just hade läst om teveserien Seinfeld. Efter att ha läst den bjöd jag in honom till DEKONSTRUKTIV KRITIK för att diskutera Seinfelds påverkan på kulturen.

Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare