Einar Askestad Vs Logos

För att lyssna på AVSNITTET KLICKA HÄR!

#DEKONSTRUKTIVKRITIK gästas av den flerfaldigt prisbelönte författaren och poeten Einar Askestad. (För att lyssna på AVSNITTET KLICKA HÄR!)

Einar Askestad är flerfaldigt prisbelönt författare och poet. Vi kom ihop oss på twitter om vad kultur egentligen är. Jag bjöd därför in honom till podden för att diskutera det. Einars ståndpunkt rör sig i gränslandet för esoterika. Det är en ståndpunkt du kan ha om det enbart handlar om kultur. Försöker du tillämpa den politiskt hamnar du i ett läge då staten grundar sig enbart på Mythos. För min egen del hamnar du då i samma teoribildning som förordades av Rudolf Kjellen. Ett organiskt sätt att se på kultur och geopolitik som inte nödvändigtvis är fel men som leder till en brutal värld där fakta och lag inte spelar någon större roll. Vill du höra mer om Rudolf Kjellén kan du antingen läsa om honom i DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER eller lyssna på avsnittet DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER i DEKONSTRUKTIV KRITIK.

 Min röst är inte på topp och när det här samtalet spelades in var den ännu värre än den du hör just nu. Jag ber om ursäkt för det men tänker inte låta det stå i vägen för mitt arbete.

Einar Askestad är en stilig karl som ger ett försiktigt intryck. Njut!

 

About the author

Komiker, författare och podcastare