Lena Andersson Vs Falsk liberalism

äkta liberalism - Aristoteles - essens - falsk liberalism - kärlek - Lena Andersson - liberalism - Platon

FÖR ATT LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!

Avsnittet gästas av ingen mindre än Lena Andersson. Det blir ett samtal om kärlekens essens, frihet och skillnaden mellan falsk och äkta liberalism. (FÖR ATT LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!)

Tack för ditt tålamod med det långa uppehållet. Du ska veta att jag inte har legat sysslolös. Tiden har gått åt till att skriva färdigt boken ÄLSKADE Public service tillsammans med Jens Ganman. Det mesta är färdigskrivet. Nu återstår redigering, sättning och tryck. Snart kommer vi att öppna shoppen för förbeställningar.

Lena Andersson behöver ingen närmare presentation. Hade vi levt i en meritokratisk värld hade Lena Andersson redan suttit i Svenska Akademien. På alla 18 stolar. Hon är en av vår tids största intellektuella. Inte för att konkurrensen i Sverige är särskilt hård. I det här avsnittet av DEKONSTRUKTIV KRITIK talar vi om kärlekens essens, frihet, individualism kontra kollektivism och skillnaden mellan falsk och äkta liberalism.

Framför allt med utgångspunkt i Lena Anderssons bok Om falsk och äkta liberalism. En liten guldklimp till bok som verkar ha gått de flesta förbi. Tur är kanske det? Det är en svidande uppgörelse med de filosofiska strömningar som format Sverige, både som kultur och statsbildning, under det senaste århundradet.

Boken borde vara obligatorisk läsning i skolan och hade den fått större utrymme misstänker jag att vi hade fått se betydligt mindre av Lena Andersson i offentligheten. Du hittar länkar till både romanen ”Egenmäktigt förfarande” och ”Om äkta och falsk liberalism” på aronflam.com i beskrivningen av det här avsnittet och länk dit finner du i beskrivningen av avsnittet oavsett vilken plattform du lyssnar på.

Med de orden presenterar jag den oefterhärmlige Lena Andersson. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare