Adam Danieli om hur sossarna riggat spelplanen i #DEKONSTRUKTIVKRITIK

För att njuta av avsnittet KLICKA HÄR!

Adam Danieli gästar #DK för att tala om hur socialdemokraterna riggat den demokratiska spelplanen för att säkra makten.

För att njuta av avsnittet KLICKA HÄR!

Adam Danieli är matematiker och studerar till jurist. Han har skrivit rapporten Enpartistaten – om hur regeringen missbrukar urnämningsmakten för tankesmedjan Timbros räkning. Jag rekommenderar verkligen att du läser den själv. Du finner i vanlig ordning länken till rapporten i beskrivningen av det här avsnittet på aronflam.com och länk dit finner du i beskrivningen av det här avsnittet oavsett vilken plattform du lyssnar på. Redan i sammanfattningen konstaterar rapporten att ”Socialdemokratin har agerat i strid med grundlagen och missbrukat regeringsmakten.” Min instinktiva fråga när rapporten släpps i december 2021 är ”Varför har det tagit Timbro ända tills nu att göra den?”. Jag och Adam/Timbro är kanske inte överens om lösningarna men att det kommer ut en rapport som erkänner problemet är en existentiell förändring för oppositionens tankesmedja. Viss förändring kan noteras sedan Benjamin Dousa tog över. Den 29 april publicerar han och Adam Danieli en debattartikel i DN med rubriken Så snedvrids valrörelsen till socialdemokratisk fördel

Den ligger dessvärre bakom betalvägg. Att institutionaliserad korruption inte kommer att bli en valfråga är dock i det närmaste garanterat med Public service och presstöd. Att lösningarna på problemen ska komma från oppositionen är inte heller självklart. Dessa frågor bör debatteras brett men så lär inte ske.

Adam Danieli själv är som sagt teknisk fysiker från KTH, har en bakgrund i Fria Moderata Studentförbundet och studerar just nu till jurist. Njut!

För att njuta av avsnittet KLICKA HÄR!

About the author

Komiker, författare och podcastare