Thanos Fotas Vs. Aron Flam i #DEKONSTRUKTIVKRITIK

För att njuta av Thanos Fotas KLICKA HÄR!

Komikern Thanos Fotas berättar vad han INTE tänker rösta på. Han ger också det bästa svaret på frågan ”Vem är du?” i DKs historia. Och Du får veta hur det går med demonstrationstillståndet för bokbordet utanför Public service den tionde september. För att njuta av Thanos Fotas KLICKA HÄR!

Vi tänkte kicka igång turnén med en demonstration med tillhörande bokbord och högläsning ur Älskade Public service den 10 september – dagen före valet – på Oxenstiernsgatan 26 precis mellan ingången till SVT och radiohuset – mot Public service.

Där tänkte jag och Jens Ganman sitta å sälja och signera böcker i protest mot att det inte kan bli en intellektuellt hederlig debatt så länge vi har Public service, press- och partistöd.

Hur går det då med demonstrationstillståndet kanske Du undrar? 

Polisen har ju i regel bara fem dagar på sig att ge ett demonstrationstillstånd eller neka. Men besked ska ges. Tillståndet söktes den femte augusti. 17 dagar senare, den 22a augusti, fick Samizdat förlag en förfrågan om komplettering av ansökan som gjordes samma dag. Sedan dess har varken jag eller förlaget hört ett ljud och datumet för demonstrationen/bokbordet med högläsning närmar sig med stormsteg. När detta spelas in är det onsdagen den 31 augusti. Alltså 26 dagar sedan ansökan skickades och 21 dagar över tiden enligt min egen beräkning så jag ringer till polisen för att kolla att allt är ok.

Polisen: *kan inte ge ett rakt svar*

Där har du alltså svaret på frågan när du ska få veta om jag och Jens ens får ett demonstrationstillstånd. Det är klart att tillståndsenheten haft mycket att göra så att din och min grundlagsfästa rätt att demonstrera får sitta lugnt i båten så länge. Kanske har jag ett svar allra tidigast fyra dagar före demonstrationen men det är inte säkert och det är inte säkert att det är ett ja. Remissinstanserna måste ju säga sitt förstår du väl. Och innan du rusar iväg och skriker något om en konspiration så måste du förstå att detta bara är en slump. Som när en hög tjänsteman i regeringskansliet tillsammans med chefen för en socialdemokratisk tankesmedja drevar mot DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER väl togs in av Akademibokhandeln. Eller att Samizdat först inte fick heta Samizdat enligt bolagsverket eftersom namnet enligt tjänstemannen där kunde ”väcka anstöt hos allmänheten”. Eller när alla böcker blev beslagtagna. Eller när jag blev åtalad. Allt sker bara av en slump. Det är dessutom helt separata tillfällen och olika saker så lägg inte ihop dem till något sorts mönster för då skulle det – för det första – se väldigt obehagligt ut och – för det andra – så finns det inget mönster. Bara en serie slumpartade, inbördes helt osammanhängande sammanträffanden, utan sammanhang eller mening.

Om vi får ett svar, och om det svaret är positivt, så kommer jag förhoppningsvis hinna meddela dig om det på något sätt.

I så fall är det bara att dyka upp. Till skillnad från turnén som du finner biljetter till på samizdatpublishing.se/live eller aronflam.com/merchandise och länk dit finner du i beskrivningen av det här avsnittet oavsett vilken plattform du lyssnar på.

Nu ska du få lyssna på komikern Thanos Fotas. Thanos ringde mig nämligen uppbragt för några veckor sedan och insisterade på att få göra en reaktionsvideo med mig på min Youtube-kanal. Han hade nämligen sett kriminologen och porrexperten Nina Rung berätta att snart skulle genus, sexualitet och samtycke bakas in i varje ämne som ingår i undervisningen. Allt för jämställdhetens skull. Resultatet kan du se i sin helhet på patreon.com/aronflam om du klickar i 3-dollarsnivån. Annars får du nöja dig med de kortare mindre resonerande klippen som ligger ute för allmänheten på min youtube-kanal.

Titta själv om du inte tror mig och sprid det gärna om du gillar det.

Thanos Fotas har varit stå-upp komiker länge nu. Senast gjorde han sig känd som Zuchini-turken då han trollade SVT i ett av deras mannen-på-gatan-inslag. En typ av inslag du kan läsa mer om i Älskade Public service för övrigt. Thanos är en turnerande stå-upp komiker. Han medverkar för tillfället på SVT men efter att ha gästat DK och BOOMERS REAGERAR får vi se hur länge till. Med de orden presenterar jag Thanos Fotas – njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare