Navid Modiri – over & out?

Poddaren och författaren Navid Modiri om hans bok ”Min vän Björn – och vad han lärde mig om livet”.

LYSSNA PÅ AVSNITTET HÄR!

Eftersom Navid gästar detta avsnitt vill jag också passa på att pusha lite för Hur kan vi LIVE på Intiman i Stockholm den 28:e januari.

Inte minst eftersom jag själv medverkar på scen. Enligt uppgift från Navid vill han snacka om det svenska medielandskapet med mig vilket passar bra eftersom jag tillsammans med Jens Ganman skrivit en bok i ämnet. I vanlig Hur kan vi? LIVE-ordning verkar Navid ha bokat alltför många gäster.

För vad sägs om namn som IVAR ARPI BILAN OSMAN MONA SAHLIN LARS TRÄGÅRDH DAVID EBERHARD HANIF BALI HENRIK JÖNSSON LEONIDAS ARETAKIS JENS LILJESTRAND MAKODE LINDE FREDRIK LINDSTRÖM eller JANNE JOSEFSSON när det räcker fullgott med att ha bokat mig? Om du dyker upp kan det vara en bra fråga att ställa till Navid från publiken.

Om du vill se mig måste du dock stå ut med att se de här andra människorna.

Det här samtalet spelades in med Navid innan det började drevas mot honom från Björn Nattinkho Lindeblads familj. Samtalet rör sig mest om innehållet i boken men jag lyssnade också igenom en del av Björn och Navids poddar för att förbereda mig. Mot slutet av podden försöker jag också få Navid att avslöja vad som komma skall. Jag hade nämligen börjat nära en misstanke om att något varit på gång eftersom Navid och company senaste året lagt in en överväxel i produktionen. Fler och bättre samtal än tidigare har kommit ut som om det byggts upp mot någon sorts final och även om jag inte får svar av Navid i podden så vet vi nu att Hur kan vi? läggs ner. En smula tråkigt kan jag tycka då jag själv förundrats och förfärats av ett antal av Navids samtal. Man saknar inte vad man har förrän det är borta. Du, och jag, skulle uppskattat Navids insats mer. Navids Hur kan vi skapade ändå en plats där människor på olika sidor av polariseringen fick mötas. Han fick inte till just mig och Bianca Kronlöf men han gav det i alla fall ett försök vilket är mer än man kan säga om det mesta i det svenska medielandskapet; ängsligt, konformt och insulärt som det är. Hur mycket en sådan plats kommer saknas lär vi snart bli varse. Vad Navid ska göra nu får vi se. Han lovade mig att han skulle lämna ett större utrymme för kaos i tillvaron. Jag hoppas han hittar en plats i sig själv att stå stadigt i stormen. Så eventuellt för sista gången – Navid Modiri – njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare