Magnus Norell om kriget i Ukraina

Forskaren och författaren Magnus Norell gästar #DEKONSTRUKTIVKRITIK nästan, men inte riktigt, på årsdagen av Rysslands attack på Ukraina.

För att lyssna på avsnittet KLICKA HÄR!

Doktor Magnus Norell är adjungerad forskare vid Washington Institute for Near East Policy i Washington DC och Senior Fellow vid European Foundation for Democracy i Brussel. 

Hans forskning har fokuserat framför allt på internationell terrorism och politiskt våld. Han är expert på nationella säkerhetsfrågor i Mellanöstern-Nordafrika och Pakistan-Afghanistan. Han har skrivit flera böcker. Däribland Kalifatets återkomst. Länkar till magnus norells sociala medier och hemsida.

Kriget i Ukraina blev inte den promenadseger ryssarna hade hoppats på. Men det är långt ifrån över. Oavsett utgång kommer effekterna av kriget påverka oss väldigt mycket. I det här avsnittet försöker jag därför få Magnus att spekulera om vad som kan komma att hända. Något han är synnerligen ovillig att göra. Min egen utgångspunkt är att ett snabbt avslut på kriget nu inte längre är möjligt. Det har övergått till ett utnötningskrig vilket, till råga på allt, är något av en rysk paradgren. Vi diskuterar också Sveriges ansökan till NATO. Magnus har gästat DEKONSTRUKTIV KRITIK många gånger tidigare. Har du inte lyssnat på de avsnitten råder jag Dig att göra det. Nu välkomnar jag Magnus Norell. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
0 Kommentarer
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
0
Till kommentarerx
()
x