Eli Göndör:

antisemitism - Israel - Palestina - Public service

Eli Göndör är forskare i islamologi och författare. Han är också jude som bott 25 år i Israel och därtill gjort militärtjänst där. Vi samtalar om det rådande klimatet. (För att LYSSNA PÅ SAMTALET KLICKA HÄR!)

Jag kommer ihåg Eli från debatter om Israel på TV i min ungdom. En del av hans skriverier i Israelfrågan har nog påverkat mig mer än jag vet. 2012 disputerade Eli Göndör i islamologi vid Lunds universitet. Sedan dess har han skrivit flera böcker som brottas med just de ämnen som kommit upp till ytan i både Sverige och Väst det senaste årtiondet. Böcker med titlar som Sionismen: en antologi, Religionen i demokratin: ett politiskt dilemmas återkomst, Religionskollision: Minoritet, majoritet och toleransens gränser eller Muslimer i Sverige. I detta avsnitt diskuterar vi det som pågår i Sverige, i media och i Israel sedan sjunde oktober med utgångspunkt i en Aktuelltintervju med Eli från 2009. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
0 Kommentarer
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
0
Till kommentarerx
()
x