Biden: Senilitet & Lögn

Biden - Senil - Suetonius

(FÖR ATT LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!)

DN skriver på ledarplats att ”Nej, bilderna bevisar inte att Joe Biden är senil”, den tjugonde juni 2024. Bara en vecka före den första debatten mellan Trump och Biden där DN okritiskt för vidare uppgifter från amerikanska medier.

”Joe Biden är dement och den franska presidenthustrun en man. Sant eller falskt? Oviktigt. Allt som misstänkliggör motståndaren anses vara legitimt att sprida.” lyder ingressen.

Artikeln fortsätter:

”Är Joe Biden så dement att han är en olämplig presidentkandidat? Så kan det förstås vara, i november fyller han 82 år.

Men bevisas hans demens av klippen som sprids, där Biden ser förvirrad ut, tittar åt fel håll, rör sig stelt, verkar försvinna med blicken? Verkligen inte.

Det finns sammanlagt århundraden av filmer på USA:s president. Då är det inte svårt att hitta lösa klipp, ibland bara på några sekunder, där han beter sig märkligt. I mitten av juni har såväl Washington Post som NBC News redovisat hur filmer av Biden ser helt olika ut beroende på redigering och kameravinklar.

Exempel: Biden och andra G7-ledare tittar på fallskärmshoppare i Italien. Plötsligt vandrar USA:s president i väg och måste återbördas av Italiens premiärminister. Sanning: Biden gör tummen upp och pratar med en hoppare som inte syns i det första klippet.

Washington Post beskriver hur de mest ofördelaktiga klippen, de som ”bevisar” Bidens förvirring, sprids av Republikanernas kampanjorgan RNC och sedan snabbt plockas upp av medier som är pro-Trump. Därefter gör de en bred turné i sociala medier. Att de ger en falsk bild spelar ingen roll.”

De förlitar sig alltså på två medier som är erkänt pro-Biden utan att själva kolla på Bidens evolution sedan 2019 och avgöra efter eget huvud. DN gör sig till inget mer än en översättningstjänst för amerikanska vänstermedier.

SVT är inte mycket bättre.

”Vita husets svar på det här klippet var ju att visa samma klipp från en annan vinkel där man ser att Joe Biden vänder sig mot en fallskärmshoppare som han kommunicerar med”

Varpå svt spelar upp ett klipp från MSNBC som om Du inte visste det är en ytterst vänsterlutande kanal, tänk den amerikanska vänsterns motsvarighet till FOX News utan att ange källan.  ”President Biden turns to his left where there are troops. The president appears to say something to them and givet hem the thumbs up. Before he’s tapped on the arm by the Italian Prime minister”

Trots att det även på det klipp som spelas upp och som ska uppfattas som ett försvar är tydligt att Joe Biden trots fallskärmsjägarnas närvaro en bit bort i bild står och kommunicerar med tomma luften. För att sedan klippa tillbaka till Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg.

”Det sprids väldigt mycket sådana bilder just nu och det har väl dels att göra med att Biden varit ute på många resor så det finns många tillfällen att filma honom och sen så tror jag också det har att göra med att vi har en debatt som kommer upp nästa vecka”.

Den sista meningen är en personlig åsikt. Ekots USA-kommentator kan inte sätta dessa anklagelser i ett sammanhang och berätta om den process som republikanerna drivit för att inte bara få transkriberingen av Robert Hurs intervjuer med Biden utlämnade utan även själva ljudupptagningen. Det i sig säger något.

Vilket hade varit lätt nog för Ekots USA-korrespondent att försöka ta reda på. Alltså avgöra om republikanernas anklagelser är sanna eller inte. Genom att inte ens försöka förminskade både Dagens Nyheter och Sveriges television och Sveriges radio argumenten för och förstärkte team Bidens. Det som hade kunnat vara krav på ett kognitivt test av en oberoende läkare blev till en ”han sa/hon sa”-situation.

Den sjunde april publicerade jag ett avsnitt med Magnus Norell om propaganda och sa då detta i inledningen av avsnittet efter att ha kommit ut som pro-Trump:

”Jag kommer ut som pro-Trump så innan jag presenterar Magnus vill jag gärna förklara mitt ställningstagande. Jag borde givetvis tagit det redan i podden men vi närmade oss slutet av inspelningen så jag tar möjligheten att göra det nu istället. Jag kommer inte bre ut mig allt för länge eftersom jag inte vill vara alltför orättvis mot Magnus.

Huvudsaken är denna. Jag tror helt enkelt att en stor del av de oroligheter vi just nu ser i världen kan här ledas till Joe Bidens ledarskap. Eller brist därpå snarare. Jag säger inte att det är något han gjort med flit men det är en konsekvens av hans svaga ledarskap. Det gäller den egna ekonomin, alltså USAs, som har en tendens att påverka även resten av världens.

Men också Ukraina, Iran, Kina och mer därtill. Utdragandet ur Afghanistan var ett fiasko som är svårt att glömma.

Om vi först tar det inrikespolitiska.

Som jag ser det är det demokratiska partiet numera helt i händerna på sin vänsterflygel. De är alltså inte längre liberala Utan socialdemokratiska. Joe Biden blev vald på att han

  1. inte var Donald Trump och
  2. lovade att regera som en centerkandidat som kunde ena majoriteten av medborgarna.

Istället har han svängt hårt åt vänster under den här mandatperioden. Identitetspolitiken har varit front and center liksom omfördelningspolitiken vilket luktar socialism lång väg. Därtill verkar Biden vara, låt oss kalla det, lite ålderstigen eftersom ingen verkar vilja säga senil.

Utom då den där åklagaren som utredde Biden för att ha förvarat hemliga dokument hemma vilket han kom fram till att Biden hade gjort men också att Biden inte kunde åtalas eftersom han var non compos mentis, alltså inte vid sina sinnens fulla bruk. Jag undrar hur mycket han egentligen styr och hur mycket det är av hans kabinett och i så fall vilka Det andra som oroar mig är att demokratiska partiet numera verkar sitta tryggt i Qatars ficka.”

Åklagare Robert Hurs intervju med president Biden är från den 8 och 9 oktober 2023 och har legat ute för allmänheten på representanthusets justitiekommitté sedan 12 mars 2024. Gott om tid för den intresserade att bläddra bland de två intervjutillfällenas 258 sidor.

Vem som helst av ovan citerade eller nämnda skattefinansierade så kallade journalister hade alltså själva kunnat läsa Hurs transkribering av intervjuerna han gjorde med Biden och dra sina egna slutsatser om republikanernas anklagelser mot Biden. Det är klart att Du kan läsa deras samtal och komma fram till en annan slutsats än Hur. Men då har du väldigt lågt ställda krav på den fria världens ledares kognitiva funktioner. Vilket i sin tur kanske säger något om dina egna?

De kunde också gått igenom banden själva och ställt sig frågan var uttrycket ”cheap fakes” kommer ifrån? Och vad det betyder. Om de ändå ska ha skattepengar för att göra just det arbetet det vill säga.

Det säger också något om hur länge det demokratiska ledarskapet i USA och världsmedia har ljugit om hans tillstånd. Trots att de som tvivlat på Bidens kapacitet kunnat se förändringen mellan Biden 2019 och Biden 2024 med egna ögon. Det amerikanska demokratiska partiet, och våran egen media, har försökt att gaslighta Dig.

Att amerikansk bolagsmedia tar ställning och backar upp sin ägares föredragna presidentkandidat är en sak men ska då verkligen våra skattefinansierade medier haka på? Är inte ett av argumenten för just vår skattefinansierade media att den inte är som den amerikanska? Ändå avslöjas de gång på gång med att mer eller mindre bara översätta väl valda delar av det amerikanska medielandskapet samtidigt som de medvetet mörkar eller är så inkompetenta att de ignorerar andra delar. Lustigt nog sker dessa misstag bara så att de främjar ett politiskt parti. Aldrig det andra.

Hurs intervju med Biden handlade alltså om presidenten hade förvarat hemliga dokument hemma. Samma brott som Trump åtalas för i Florida. Hur kom fram till att Biden inte kunde åtalas. Inte för att han inte hade begått brottet. Det hade han. Hemliga dokument hade förvarats på vitt skilda ställen i hemmet och andra fastigheter tillhörande presidenten. Men presidenten var inte tillräknelig enligt Hurs mening. Det ledde till att Joe Biden själv gick ut och omedelbart och fördömde rapporten. Sedan dess har Hur smutskastats i media.

Det finns en aspekt till Du bör ha i åtanke. De här förhören ägde rum den 8 och 9 oktober. Det är så länge som Hur har känt till Bidens försämrade tillstånd. Vilket rimligtvis innebär att fler i Bidens inre krets måste känt till det mycket längre än så. Det betyder att Chuck Shumer, Nancy Pelosi, Anthony Blinken, Lloyd Austin, Karine Jean-Pierre och åtskilliga andra högt uppsatta demokrater och mediapersonligheter har ljugit hela det amerikanska folket rätt upp i ansiktet. I säkert mer än ett år. Alla som nu spelar förfärade över det som varit så uppenbart så länge har varit medskyldiga till att upprätthålla farsen om att kejsaren har kläder.

Vem styr? Antagligen olika faktioner inom kabinettet. Men ingen vet.

Detsamma gäller Bidens egen familj. Presidenthustrun Jill frontas i Vogue och hyllas som en feministisk ikon för att hon misshandlar sin make. För makt. Hela världsmedia har spelat med. Nu sluter de leden för att skydda Joe från att höra kraven på hans avgång. Demokraterna har fortfarande tid att byta ut honom.

Ytterligare, och den kanske allra viktigaste, aspekten i detta är säkerheten. För amerikaner givetvis men också för alla stater som står under USAs beskydd i avsaknad av egna arméer och kärnvapen. Det vi såg i debatten har våra fiender sett länge och nu fått bekräftat med besked. Vi är nu med i NATO och den högste befälhavaren är senil.

Det påminner inte så lite om de senare kejsarna i Suetonius kejsarbiografer om Roms Caesars. När Rom är diktatoriskt, dekadent och kaotiskt. Sex, droger och ond bråd död. Ekonomiskt kaputt. I Roms fall genom att spä ut silvret i sina mynt. USA har inflation för att de trycker pengar. På olika sätt. Och är fast i eviga krig till stora kostnader. Så en korrupt kejsarfamilj som alla klamrar sig fast vid makten genom att hålla upp sin senila fader, make; eller i de andra brunnäsornas fall, partiledare och president.

Internet är redan fullt av memer som påminner om medlöperiet. Hopklipp av nyhetsankare och politiker över hela spektrat som upprepar nästan identiska fraser om Bidens mentala knivskärpa.

Det är i sanning tragiskt. På vissa av videosarna som cirkulerat kan man inte annat än att känna med Biden. Under en ceremoni för överlevande kan man se Biden stirra ut i intigheten samtidigt som ett mycket sorgset och samtidigt väldigt pojkaktigt och oerhört litet uttryck kommer över honom. Att paradera ut den här äldre mannen är i sig en moralisk överträdelse. Även om han själv insisterar. Han vet inte längre sitt eget bästa.

Runt presidentens tillstånd kan Du med fog påstå att det pågått en konspiration. Från både familjen Biden, ledande politiker och journalister som varit pådrivande. Definitionen av en konspiration är att den är hemlig och avsedd att vilseleda allmänheten för illvilliga mål. Så visst är det en konspiration vi nu ser locket flyga av men en sådan uppenbar konspiration att det varit svårt att hålla sig för skratt. Om detta inte kategoriserar sig under parollen ”folkets fiender” då vete fan vad som krävs? Och de är lätta att identifiera. Särskilt i Sverige.

DN-artikeln jag inledde med som exempel avslutar med att citera professor i filosofi Åsa Wikforss ”Omfattande forskning från demokratiforskningsinstitutet V-Dem visar att sambandet mellan ökande grad av desinformation, höga nivåer av toxisk polarisering och avdemokratisering är oerhört stark”, som filosofen och Akademiledamoten Åsa Wikforss konstaterar i sin text på DN Kultur om om SD:s trollfabriker (23/5). ”I dessa kretsar helgar ändamålet alltid medlen. Vägra spela med.”

Jag kan inte annat än hålla med DN och Åsa Wikforss om deras slutsats. Du borde vägra att spela med.

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Röster
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
Ann-Christine Tamber
Ann-Christine Tamber
13 dagar sedan

Uppenbart för alla, som har följt det politiska spelet i USA, att Bidens kognitiva förmåga är bristfällig och därmed en säkerhetsrisk.
Han kan läsa från manus, men har svårt att tala fritt. Afasi är ett symtom på demens.
Man undrar hur detta skall sluta 🤔

1
0
Till kommentarerx
()
x