Ivar Arpi REAGERAR på REAKTIONEN

Aftonbladet - En Svensk tiger - Expressen - Feminism - Ivar Arpi - Svenska Akademien - Yttrandefrihet

Ivar Arpi reagerar på reaktionerna på GENUSDOKTRINEN. Boken han skrev tillsammans med Anna-Karin Wyndhamn. Förvånansvärt många är inte helt negativa. Jag fick det till två eller tre stycken. Det som inte är förvånande är att det stora flertalet är väldigt negativa. Många är de som investerat sin försörjning, sin ära och sin trovärdighet på genusparadigmet. (FÖR ATT LYSSNA KLICKA HÄR!)

Olle Folke kallar GENUSDOKTRINEN ”En ensidigt vinklad genusattack” i Aftonbladet. Victor Malm, i Expressen, tycker att ”Dåliga tankar ska helst rinna bort i tystnad” och att boken är ”en direkt bisarr konspirationsteori, historiskt snurrig, okunnig och gymnasialt spekulativ”. Malms doktorsavhandling i litteraturvetenskap handlade om Katarina Frostensson och Stig Larssons poesi. Efter att ha läst och intervjuat Johan Lundberg om hans bok ”När postmodernismen kom till Sverige”, där både Stig Larsson och Katarina Frostensson beskrivs som några av postmodernismens främsta tillskyndare i Sverige.

Frida Beckman skriver, även hon i Expressen, att ”Konspiratorisk retorik sliter vårt samhälle itu” och förknippar Arpi och Wyndhamn med spöken och Donald Trump. Vilket låter som en konspirationsteori. Frida Beckman är litteraturvetare på Stockholms universitet. Även hon verkar inom postmodern teori. Hon har bland annat skrivit om just paranoia, i vilka hon undersöker sin egen paranoia? I övrigt skriver hon om förutsägbart nog om Focault, Derrida och Deleuze. Ebba Witt-Brattström tycker i SvD att boken ”tappar bort de viktiga genusfrågorna”. Rektor Kerstin Tham på Malmö universitet skriver att hennes universitet minsann bedriver helt fri forskning så länge som den är anpassad efter jämställdhetsintegreringens krav. Och så vidare… ad astra, in absurdum, ad nauseam.

Ivar Arpi och Anna-Karin Wyndhamn gör en poäng av att besvara alla kritiker i deras egna forum. Annars hoppas jag att det här avsnittet är en bra sammanfattning för Ivars perspektiv på den generella kritiken.

Vill du ha länkar till några av de debatter om Arpis och Wyndhamns bok GENUSDOKTRINEN, som inte var bakom betalvägg vid den här presentationens inspelning, hittar du det på hemsidan aronflam.com. Där hittar du också länken till avsnittet med Anna-Karin Wyndhamn om just GENUSDOKTRINEN som till skillnad från många andra verk kritiska mot Jämställdhetsintegreringen och intersektionaliseringen inte förbigåtts med tystnad. Jag rekommenderar dig verkligen att lyssna på avsnittet med Anna-Karin Wyndhamn. Anna-Karin är synnerligen pedagogisk på ett charmerande sätt.

När jag gör research upptäcker jag också att norska tidningar intresserat följer den svenska debatten. Norge har redan gjort upp med den pseudo-vetenskap som kallar sig för genusvetenskap. Efter att Harald Eias teveserie ”Hjernevask” hade malts genom det norska rättssystemet och avgjorts, till hans fördel, så ströps plötsligt finansieringen till Genusvetenskapen i Norge och det nordiska centrum för genusvetenskap lades ner. I Norge alltså. Vad som var kvar fick flytta till sekretariatet för genusstudier vid Göteborgs universitet. Det gjordes ingen större grej av det i norsk media och svepskäl angavs för den politiska kursomläggningen men resultatet är att Norge idag inte är jämställdhetsintegrerat. Till deras stora lycka. Nedanför den här introduktionen hittar du också länkar till många av de avsnitt av DEKONSTRUKTIV KRITIK som handlar om den katastrof som genusvetenskapen ställer till med i institutioner av alla sorter i hela Västvärlden. På många sätt är Sverige Ground zero för den här ideologin med vår feministiska utrikespolitik och sekulärt evangeliska mission att frälsa världen med socialdemokratins gospel. Jag låter mig därför inte helt övertygas av Ivars hoppfullhet i vårt samtal. Oavsett vad så finns det ingen anledning att vila på sina lagrar. Stor skada har redan skett och är ännu pågående. Som Ivars och Anna-Karin Wyndhamns egen bok konstaterar drar sig genusvansinnets förkunnare inte för att ljuga, spela oförstående eller gaslykta sina meningsmotståndare. Om du inte har läst GENUSDOKTRINEN rekommenderar jag den varmt! Den är genomarbetad och noga researchad och lika lättläst som upprörande. Det är andra gången som Ivar Arpi gästar DEKONSTRUKTIV KRITIK. Första gången sändes 11 november 2017 – strax före Ivar Arpi och Anna-Karin Wyndhamn drog igång projektet med boken. När han nu återvänder är det en självsäkrare och mer erfaren Ivar Arpi. Samtalet spelades in via Skype så samtalet finns på video på min youtubekanal, och på hemsidan aronflam.com, om du hellre tittar och lyssnar än bara lyssnar. Inledningen är dock som vanligt bara jag och en mikrofon, ingen bild, så spola förbi den om du ändå lyssnat så här långt på podden. Nu till samtalet med Ivar Arpi. Njut!

——————————————————————————————————————————————————-

DEKONSTRUKTIV KRITIK har spelat in många tidigare avsnitt om just genusparadigmet.

David Eberhard om hans bok ”Det Stora Könsexperimentet”: om #metoo: google-memot , och könsmaktsordningen.

Magnus Henrekson om skolan är värd att lyssna på i sammanhanget då samtalet i princip helt och hållet handlar om sanning. Något som berör den så kallade Genusvetenskapen eftersom den är helt verklighetsfrämmande.

I databasen som finns på DEKONSTRUKTIV KRITIKs hemsida aronflam.com kan du också lyssna på avsnittet med Harald Eia om teveprogrammet Hjernevask som SVT gjort allt för att stoppa . Harald Eija är för övrigt också med i Karin Wyndhamns bok GENUSDOKTRINEN. Där hittar du också avsnittet med Charlotta Stern som blev utfryst efter att ha gjort en studie om hur mycket modern feministisk akademisk litteratur citerar utanför sitt eget ämnesområde och som också är omnämnd i Genusdoktrinen: Liksom givetvis Anna Karin Wyndhamns medförfattare Ivar Arpi . Om metoo med Jan MacVarish som under metoo:s första veckor flög till Sverige för att mötas av en uppeldad Cissi Wallin i debatt på Kulturhuset . Joanna Williams som förklarar varför feminismen har vunnit. Jaana Fomin som talar om metoo inom filmbranschen. Cassie Jaye vars dokumentär om mansrörelsen gjorde henne persona non grata inom samma kretsar som tidigare hade hyllat henne:

Christina Hoff Sommers om skillnaden på dagens feminism och de tidigare feministerna:

Titania / Andrew Doyle om den moderna feminismens krig mot humor.

Maria Hind Alias om hedersförtryck som kommer bort i skuggan av ideologin.

Min egen #metoo-monolog på engelska samt monologen om genus: Och i någon mån även monologen om taharrushed jamea och DN:s försök att dölja vad som pågick vilket jag misstänker i grunden beror på att flera av de journalister som bevakade eller kommenterade övergreppen gick vilse just på grund av genusideologin: Något som senare även fick konsekvenser för Kajsa Norman, vars bok Sveriges Mörka Själ, gjorde att både hon och boken blev smutskastade av såväl SVT som Dagens nyheter. Och psykologen Johan Grant som fick känna på GENUSDOKTRINEN på Lunds Universitet.

————————————————————————————————————————————————————-

Hero pic by Gustav Hammarskiold

Hero pic by Gustav Hammarskiold

Tack!

Ett stort tack till Dig för det stöd jag fått inför rättegången som ägde rum torsdagen den 24 september i Stockholms tingsrätt. Sal 37 närmare bestämt. Jag har många reflektioner om rättegången. Men eftersom jag väntar på domen som utlovats till den 9 oktober klockan 11 avhåller jag mig från att kommentera det för mycket förrän jag har svar från rättvisan. Givetvis skriver jag, för mig själv, och jag kommer att lägga ut texten men avvaktar alltså i väntan på domen. Processen av Aron Flam är långt ifrån över.

Confused hero pic by Gustav Hammarskiold

Confused hero pic by Gustav Hammarskiold

Affischen DET HÄR ÄR EN SVENSK BROTTSLING

Affischen trycks i 40×50 centimeter. Papperskvaliteten är några hundra gram lägre än litografin men det är också priset på 495 kronor.

Om du ännu inte stödjer DEKONSTRUKTIV KRITIK kan du göra det på www.patreon.com/ARONFLAM i ett ord, på SWISH 0768943737 på Paypal eller via Bitcoin. Ditt stöd försäkrar en fortsatt utgivning av hög kvalitet så var en kapitalistisk hjälte och stötta DEKONSTRUKTIV KRITIK.

Jag heter Aron Flam. Till nästa gång – ha en god tidsenhet!

About the author

Komiker, författare och podcastare