Iran, Mossad & Sverige

antisemitism - Foxtrot - Iran - Israel

Edited in Prisma app with Oleander

Har Iran anställt Foxtrot och Rumbanätverket för att utföra terror mot israeliska och judiska mål i Europa? En kort genomgång av händelser den 30 maj 2024 enligt den gregorianska kalendern.

(FÖR ATT LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!)

Halv tre torsdagen den 30 maj 2024 delar jag en tråd på twitter från Lazar Berman som är journalist på Times of Israel. Han beskriver ett avslöjande som just kommit från mossad, den israeliska underrättelsetjänsten, om Rawa Majid – i Sverige känd som ”Den Kurdiske Räven”. På hebreiska hittar jag en en tråd som refererar till händelsen från bloggen intelli times.

Tidigare på dagen hade Ayatolla Khameini – Irans högste andlige ledare dvs diktator twittrat:

”Dear university students in the United States of America, you are standing on the right side of history.” https://x.com/khamenei_ir/status/1795963798831964411

Han fortsätter:

”You have now formed a branch of the Resistance Front and have begun an honorable struggle in the face of your government’s ruthless pressure – which openly supports Zionists.” https://x.com/khamenei_ir/status/1795964711655121373

Sedan följer en lång rad tweets som stödjer protesterna och förklarar att zionisterna är onda, äger all media i USA och Europa och därtill uppmanar han studenterna att bekanta sig med Koranen: https://x.com/khamenei_ir/status/1795986759626404223

Khameini talar direkt till amerikanska studenter. Men han skulle nog säga samma sak till de svenska. De kan ge sig själva en klapp på axeln. Eller kanske inte efter att polisen fört bort dem i handfängsel. Oavsett vad är de alltså också rekryter i Irans växande styrkor i Väst.

Shin Bet, Mossad och en rad andra säkerhets och underrättelsetjänster har avslöjat att Iran bedriver terror i Europa och Sverige genom de svenska brottsnätverken Foxtrot och Rumba. Och återigen – när det gäller Rumba är osäker på min översättning.

Så här skriver israeliska bloggen intelli times (som i intelligence times) den trettionde maj på sin hemsida (på hebreiska så detta är min översättning).

”Inom denna ram avslöjades ett antal terroristinfrastrukturer som drevs av kriminella organisationer som opererar i hela Balkan och Europa, inklusive element från Azerbajdzjan, Kurdistan, Turkiet, Belgien och Sverige, vars ledare direkt styrs från Iran för att utföra terroristattacker, inklusive mot mål och tillgångar identifierade med Israel.

Till exempel kastades två granater i skydd av natten mot Israels ambassad i Belgien i fredags (24.05), det fanns inga skadade eller materiella skador, men en gemensam utredning av Israel och de lokala myndigheterna och fynd på platsen antydde en koppling till en tidigare terroristattack som ägde rum den 24 januari 2024 framför Israels ambassad i Stockholm, där en granat också kastades mot ambassadbyggnaden.

Händelsen i Sverige ledde till att en intensiv internationell utredning inleddes med deltagande av europeiska underrättelse- och säkerhetsorgan. Tack vare utredningsmaterial från platsen tillsammans med information som framkom i utredningarna av de misstänkta, misstänkte myndigheterna den svenska kriminella organisationen FOXTROT för att stå bakom aktiviteten å Irans vägnar.

FOXTROT-organisationen är den största kriminella organisationen i Sverige och dess medlemmar verkar i stor utsträckning i andra europeiska länder och är ansvariga, bland annat, för mord och omfattande narkotikahandel.

Under utredningen blev det klart att Rawa Majid, en svensk medborgare känd på grund av sitt ursprung som ”Kurdiska räven”, som leder organisationen och är efterlyst av Interpol, har varit under Irans skydd i flera månader, efter att han flytt till Iran den 24 september från Turkiet och arresterades nära dess gräns till Turkiet den 6 oktober 2023 inkluderande ett försök att gripa honom av säkerhetsstyrkorna i irakiska Kurdistan och sedan dess har han använts av dess terroristarmar för att främja attacker mot mål i Europa, med fokus på israeliska och judiska mål.

Från den information som framkom under utredningen avslöjades det att efter hans arrestering i Iran och liknande andra kriminella element som flytt till Iran, rekryterades han för att arbeta för de terroristorganisationer i Iran och för att främja terroristattacker och våldsamma aktiviteter utanför Iran på deras vägnar i utbyte mot sin frigivning från ett långt fängelsestraff i ett iranskt fängelse. Faktum är att Majid under flera månader, enligt Mossad, har främjat försök till attacker över hela Europa baserade på fjärrstyrning av kriminella infrastrukturer från den kriminella organisationen FOXTROT under hans ledning och andra.

Inför dessa och andra terroristattacker arbetar Mossad i partnerskap med Shin Bet, den israeliska säkerhetstjänsten, och säkerhets- och underrättelseorgan runt om i världen i en omfattande underrättelse- och operativ insats med målet att avväpna dem samtidigt som man förstår att Iran utnyttjar ombud (proxies), och i synnerhet kriminella element, medan de utnyttjar konflikter och rivaliteter mellan kriminella organisationer som tävlar för behoven av den terrorism de främjar.

Till exempel, efter en skottlossning vid Israels ambassad i Stockholm under natten den 17 maj. En polispatrull som bevakade den israeliska ambassaden hörde skotten under natten och såg en man fly från platsen. Några minuter senare arresterades en 14-årig misstänkt. Efter utredningen arresterades flera unga pojkar, några av dem med iranskt ursprung.

I utredningen som genomfördes på plats efter skjutningen framkom information som kopplade gruppen till ett kriminellt gäng kallat RUMBA vars medlemmar också var kopplade till aktiviteter i Turkiet och Azerbajdzjan. I spetsen för gänget står en individ vid namn Ismail Abdu, en turkisk medborgare som också är känd under smeknamnet ”jordgubben”. Hans tjänare, som fram till nyligen ansågs vara partner till Rawa Majid, ledaren för den kriminella organisationen FOXTROT, blev nyligen hans rival, på grund av en konflikt relaterad till narkotikamarknaden i Sverige. En konflikt som också ledde till mordet på hans tjänares mor.

För tre dagar sedan avslöjade den turkiska webbplatsen ”haberler” att Abdu fångades av turkiska polisteam i staden Adana, belägen i södra Turkiet, medan han åkte i en bil med en annan person identifierad som Ahmet Y. Vid tiden för sin arrestering bar Abdu en skottsäker väst och hade en pistol med 12 kulor i, men detta hindrade inte honom från att senare släppas mot borgen på 20 000 lokala pund samt att vara efterlyst av Interpol med en röd efterlysning. Hans reskamrat, identifierad som Ahmet Y., släpptes under restriktiva förhållanden i väntan på sin rättegång. I detta sammanhang är det värt att notera att ledaren för ”FOXTROT”-gänget, Roa Majid, också arresterades för två år sedan i Turkiet, men precis som Ismail Abdu, släpptes även han mot borgen, vilket gjorde att han kunde fly till Iran.

Faktum är att från alla utredningar verkar det som att de två gängen FOXTROT och RUMBA är direkt ansvariga för en mängd våldsamma aktiviteter och främjandet av terrorism i Sverige och i hela Europa och får finansiering och riktning direkt från Iran och att deras aktiviteter nu övervakas noggrant av säkerhets- och brottsbekämpningsorgan i Europa.

Irans användning av ombud och utnyttjande av den intensifierade vågen av antisemitiska handlingar mot Israel är Irans sätt att undvika statliga fingeravtryck i de terrorhandlingar de främjar för att minska de politiska-legala-offentliga konsekvenser de kan betala. Trots dessa ansträngningar misslyckas terroristorganisationerna i Iran med detta uppdrag och tack vare internationellt samarbete mellan underrättelse- och brottsbekämpningsorgan runt om i världen avslöjas Irans fingeravtryck och dess avsikter att utföra terrorism gång på gång.”

Samtidigt som detta pågår vandaliseras Uppsala universitetsbibliotek och SÄPO och Noa garanterar att de har förstärkt skydd vid israeliska och judiska ”objekt”. På presskonferensen, som äger rum kvart i fyra svensk tid samma dag som allt detta utspelar sig, får justitieminister Gunnar Strömmer, Daniel Stenling, chef kontraspionage på Säkerhetspolisen, och Hampus Nygårds, biträdande chef på Nationella operativa avdelningen (NOA) flera bra frågor från journalisterna. En av dem var ”är judar extra utsatta just nu?”. Svaret var på typisk myndighetssvenska både ja och nej men samtidigt mer oklart än så. En annan var ”om svenska brottsnätverk numera är att betrakta som iranska proxyarméer är inte det en fråga för försvaret?”. Frågan ställdes faktiskt av SVT. Och det kan man verkligen tycka att det borde vara. Men det är det inte. Tydligen.

Så.

Det går bra nu!

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
0 Kommentarer
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
0
Till kommentarerx
()
x