Ronie Berggren, Sveriges relation till Israel

Israel - Palestina - Socialdemokraterna

Podcasten Amerikanska nyhetsanalysers grundare och värd Ronie Berggren gästar DK för att tala dels om Israels och Sveriges relation och dels om ett förslag till FN:s generalförsamling från 1951 om vad man ska göra med det som då kallades för ”det arabiska flykting problemet”.

(För att LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!)

Om du ännu inte hört Amerikanska nyhetsanalyser med Ronie Berggren kan jag rekommendera Dig att lyssna. Jag kan kanske särskilt rekommendera avsnittet med mig själv från i höstas. Ronie driver även ronie.se där han skriver samhällsanalyser med fokus på amerikansk inrikespolitik från ett republikanskt perspektiv. För tillfället är Ronie tidningen Bulletins poddredaktör men jag har bjudit in honom för att tala om Sveriges relation till Israel där Ronie främst tar fokus på vad jag kallar de rosiga åren. Vilket är bra eftersom vi skulle behöva sådana. Med vi menar jag Sverige. Israel har erfarenhet och teknologi att bemöta den typ av hot som plågar vårt eget samhälle. Terror från gängkriminella – ett våld som nu tycks vara helt normaliserat i samhället genom mediabevakningen av gangsterkriget – och islamister. Vars demonstrationer mot koranbränningar och för Hamas du inte kan ha undgått vid det här laget. SVT och Sveriges radios bristfälliga rapportering till trots. Israel har alltså erfarenheter och teknik vi skulle behöva. Om vi mot all förmodan skulle besluta oss för att inte begå kollektivt självmord. Något en större del av befolkningen verkar tycka är en bra idé. Ronie Berggren har också skrivit en mycket intressant artikel om Dewey Andersons förslag till FN:s Generalförsamling år 1951 om vad FN borde göra med de arabiska flyktingarna. Det är mycket intressant och särskilt belysande i ljuset av vår egen tid. Med de orden presenterar jag Ronie Berggren. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
0 Kommentarer
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
0
Till kommentarerx
()
x