Terrorns arkitekter

antisemitism - Israel - Palestina - Socialdemokraterna - The left

Detta tal hölls på Norrmalmstorg i Stockholm den 15 oktober 2023 vid en manifestation till stöd för Israel.

Talare var jag själv, Alexander Bard, Nima Rostami och Carinne Sjöberg. De höll alla fantastiska, och fantastiskt viktiga, tal. Det var mycket fler människor på plats än jag trodde skulle komma. Hundratals var där. Efter att vår arrangör Maria förklarat manifestationens syfte presenterade hon mig som inledde.

tal

(För ljud KLICKA HÄR!)

Stödet för Israel och judar är starkare än det någonsin varit. Hatet värre än det någonsin har varit. Och tystnaden är större än den någonsin har varit.

När jag sänder detta har opinionen redan vänt. Nu snackas det plötsligt återigen om proportionalitet. Skulden läggs ännu en gång på offret. Den enorma kraft som finns i ett väloljat maskineri redo att bistå det palestinska bedrägeriet är i full sving.

Men för första gången i mitt liv, under nästan 24 timmar, fick alla se frukterna av det judehat som vällde över Israel. Under det dygnet fick också Du i Väst som inte är jude se det i ditt flöde allteftersom arbetskamrater och grannar delade bilder på massakrerade judar med glädje. Ingen kan nu låtsas att de inte sett.

Det var inte israelisk propaganda. Det var Hamas egen propaganda. De filmade och sände ut bilderna av sina brott mot mänskligheten för att ytterligare förnedra sina fiender. De vill väcka israelerna till ursinnig vrede. Och som en hundvissla till resten av den muslimska världen att nu är tiden inne att resa sig och döda judarna.

I talande stund uppgår de mördade israelerna till 1300 människor. Inte dödade som det rapporteras om i västerländsk media. Mördade. De allra flesta av de här människorna var obeväpnade när de avrättades i sina egna hem, brändes levande, våldtogs, deras lik skymfades, en gravid har hittats med en kula i huvudet och magen uppsprättad, bäbisar har fått halsarna avskurna. De avrättades inte av misstag. De var själva målet. För att de var judar.

120 israeliska familjer har nu fått höra från sin försvarsmakt att familjemedlemmar är saknade. Svenska judar har familj som är saknad. En del av den gisslan av gamla, barn och unga kvinnor som Hamas tagit till Gaza. De hålls fångna i de tunnlar under Gaza som är en del av Hamas förberedelse på Israels försök att rädda de sina och döda förövarna.

Dagen för massakrerna slog Hamas koordinerat ut Israels gränsbevakning med drönarattacker mot de elektroniska övervakningstornen och krypskyttar mot vakterna i tornen och bröt sig sedan ut ur terrorenklaven på ett flertalställen. Medan mellan 3000 och 5000 missiler regnade från Gaza över Israel inledde Hamas pogromer i Beeri där över hundra civila mördades och Ofakim, Reim, Sderot, Zikim, en musikfestival utanför reim där minst 263 mördades, Netiv Hasara, Kfar Aza, Nir Oz, Ein HaShlosha. Tillvägagångasättet, att ta sig in på motorcykel, med glidflyg eller med pick-up och sedan gå från hus till hus och mörda, tortera, våldta, förnedra. Filma det och lägga upp det under jubel i sociala medier.

Som de har gjort många gånger förut. FN, västerländska journalister, kulturelit och politiker har alltid jamsat med. Så även denna gång. Men under ett dygn kunde hela världen se med egna ögon vad israeler tvingas leva med och förväntas sluta fred med, som om det vore möjligt. Det är detta hat som judar över hela världen förväntas stå ut med. Det är alltid där. Strax under ytan. För att komma upp till ytan varje gång islamister i Gaza eller från Västbanken lyckas mörda judar. Lördagen den sjunde oktober lyckades de leva ut sina mordiska fantasier. Hamas mål är att utradera Israel och mörda alla judar. Så här ser det ut när det judiska folkets fiender lyckas med vad de alltid säger att de vill göra.

Dagen efter massakrerna den 7 oktober, söndagen den 8 oktober skröt Hamas talesperson Ali Baraka på rysk teve för att i detalj berätta hur de lyckades och vad de hoppades kunna åstadkomma med sin terror. Det är talande att det är just i rysk teve han uttalar sig. Han gör det medan strider fortfarande pågår i södra Israel.

”De senaste åren har Hamas anammat en ”rationell” approach. Det gick inte med i krig, och gjorde inte gemensam Muslimsk Jihad i dess senaste strid” säger Ali Baraka på Russia Today. ”Vi fick dem att tro att vi var upptagna med att sköta Gaza, och att vi ville fokusera på de 2.5 miljonerna palestinierna där, och hade övergett tanken på motstånd helt och hållet. Hela tiden, under bordet, förberedde sig Hamas för den här stora attacken.”

Det är Hamas egna ord. De låtsas bry sig om Palestinierna på Gaza. De säger det själva. Alltmedan de i hemlighet förberedde välplanerade folkmordsförsök på judar. De har aldrig brytt sig om det palestinska folket. Det handlar om att mörda judar. Även när de själva dör är det bra, bara det skadar judarna.

Ali Baraka säger till Russia Today: ”Nolltimmen hölls helt hemlig. Ett begränsat antal Hamas-ledare visste om det. Antalet personer som kände till anfallet och dess tajming kunde räknas på en hand.”

”en halvtimme kontaktades alla palestinska motståndsfraktioner liksom våra allierade i Hizbullah och Iran. Turkarna blev också informerade, och ett möte hölls med dem tre timmar senare, kl. 09.00. Vi uppdaterade alla som kontaktade oss. Även ryssarna skickade ett meddelande och frågade, och de blev informerade om situationen och krigets mål.”

Detta säger Hamas i rysk tv – Han tackar Iran, Turkiet och Ryssland. Det var de som informerades om detta av Hamas när attacken inleddes.

Vad säger Irans högste ledare Ayatollah Khameini om det som hänt?

”dessa händelser har visat den otroliga kraften av islam i Palestina. Med den Allsmäktige Guds nåd kommer denna rörelse som har börjat i Palestina att fortskrida och leda till palestiniernas fullständiga seger.”

Bara så det inte råder någon tvekan om var mördarregimen i Teheran står.

Det handlar om Hamasterrorister som sitter fängslade i Väst. Inte bara i i Israel alltså. Både i Europa och i USA sitter Hamas mördare i fängelse. Det behöver antagligen inte oroa oss svenskar. Våra Hamaskramare sitter i riksdagen.

Hamas representant Ali Baraka sade också, i rysk teve, att Hamas har licens från Ryssland att tillverka Kalashnikov-kulor och att Ryssland är sympatiskt inställt till Hamas och gillar kriget med Israel eftersom det avleder USAs uppmärksamhet från Ukraina. Det däremot bör oroa oss svenskar.

Låt mig tala klarspråk. De som sympatiserar med Hamas, med islamister, är på samma sida som Ryssland. För här finns givetvis realpolitiska intressen. Utöver judehatet. Det ska dock sägas att utan judehatet hade inga av dessa skäl existerat. Hamas förlorar på Israels normaliseringsavtal med Saudi. De förlorar på fred mellan araber och israeler.

Saudiarabien är ett ledarland bland de arabiska nationerna och dit de går kanske de andra följer. Men ett sådant avtal riskerar att göra palestinierna irrelevanta. Massakrerna gör att Hamas åter är högst upp på dagordningen. Iran, drivs förutom judehat, av en rädsla för ett block mellan saudi, israel och usa. Det skulle vara ett hot mot Iranskt inflytande i regionen. Ryssland som givit Hamas rätt att producera ryska vapen på licens avleder USAs uppmärksamhet och resurser från Ukraina till Israel. I skrivande stund ligger en amerikansk flotta i vattnet utanför Libanon och väntar. En tydlig varning till Hizbullah, irans shiamilis och en av de största maktfaktorerna i Llbanon. De har enligt uppgift 100 000 avancerade missiler riktade mot Israel.

Samtidigt är FN, västerländsk media, statsmedia i Sverige och annorstädes, tillbaka i samma gamla hjulspår som vanligt.

Du har själv kunnat se att Israels armé varnar före attacken. Något som ingen annan armé i världen gör. För att ge civila chans att fly. Du vet att Israel har varnat med flygblad, via radio, i tv, i tidningar. De har sagt till civila vart de kan ta sig och hur de kan ta sig dit. Nästan alla i Gaza hade kunnat klara den promenaden med tung packning, i lugnt tempo, med paus på cirka 4 timmar. Israels armé har givit dem 24.

Samtidigt har du själv kunnat se hur Hamas gör allt för att motverka detta. Hur de sagt till sin befolkning att stanna. Hamas påstår att Israel ljuger, att judarna bara sysslar med psykologisk krigföring. De attackerar sina egna civila när de försöker fly och skyller på Israel. För att de vill ha bilder på sina egna mordoffer. Det är en del i Hamas strategi. Som du själv kunnat se dem säga.

Du har också kunnat se hur FN, västerländsk media och Dina vänner i vänstern jämställer dessa parter som om de vore moraliskt likvärdiga. Som att Israel är den felande parten och Hamas och Gazaborna oskyldiga offer. När det är tydligt för alla med någon sorts mänsklig anständighet att så inte är fallet. Du har sett dem okritiskt vidarebefordra Hamaspropaganda som att det vore sanning.

Israeliska armén har redan evakuerat hela södra Israels befolkning. Hade Hamas velat hade de kunnat underlätta sin egen civilbefolknings evakuering men det gör de inte. Tvärtom så uppmanar Hamas sin befolkning att stanna kvar. Återigen, de attackerar dem och skyller morden på Israel.

De vet vad som kommer att hända när Israel svarar. Inte bara för att skydda sin befolkning. För att få tillbaka sina familjemedlemmar. Hamas trotsar Israels varning just för att få så många egna dödade civila att visa upp för kamerorna som möjligt. Det var hela tiden en del av strategin. Som det alltid varit.

I flödet ser jag en palestinsk man täckt av damm rökandes en cigarett sittandes på trappan till det som var hans hus. Under rasmassorna ligger hans fru och fem eller sex barn döda. På en direkt fråga säger han att gladeligen offrat dem för jihad. Det är inte israelisk propaganda. Det är palestinsk.

Jag förbannar Hamas för vad de tvingar mina israeliska bröder och systrar till.

Över hela världen marscherar muslimer och vänstern till stöd för massmord på judar. BLM har uttalat sitt stöd för Hamas. Harvardstudenter. HBTQIAE+, feminister och såklart Nordiska motståndsrörelsen har gett sitt stöd till Hamas.

Institutioner som påstår sig vara till för att skydda judar från Nazism har varit tysta och sedan uttalat stöd för båda parter. Igen, som om de vore likvärdiga.

Inga muslimska organisationer i Sverige har hört av sig till judiska församlingen för att beklaga sorgen eller ta avstånd från Hamas terror. Muslimer i Sverige har firat. Deras vänner i vänstern har varit tysta och väntat att kunna bistå Hamas med propagandan när de använder Israel för att döda sina egna barn.

I Tyska bild tar Henry Kissinger bladet från munnen och säger som det är. Det var ett misstag att ta hit stora grupper av människor som hatar oss och hatar våra värderingar. Den glädje du sett i sociala medier och på västerlandets gator för att judar massakrerats kommer nu att förbytas i aggression och förstärkas hundrafalt när Israel försöker försvara sig mot denna galna terrorsekt.

Hamas vill göra martyrer av sina egna barn. Och slaktoffer av Dina. Det är inte Israel som dödar oskyldiga. De som påstår annat är antisemiter. Det som förenar vänstern och islamisterna är judehat.

Detta är inte bara ett kulturkrig. Det är ett civilisationskrig. I kampen mellan den fria världen, från Japan och Sydkorea i Västern till Ukraina i Östern, och Ryssland, Iran och Kina har den svenska, den europeiska och den amerikanska vänstern valt våra fiender till sina vänner. Det är oacceptabelt. Som jude är dem ett direkt hot mot mig och min familj. Som svensk, som europé och som människa utgör muslimer och vänstern en femte kolonn som jag inte kan låta bero.

Länge leve det judiska folket. Am Yisrael Chai!”

VAD VI SKA GÖRA NU?

Låt mig berätta vad som ska hända nu. Alla bidrag till islamism måste strypas helt. Inte delvis. Fullständigt. Varje krona är vad man skulle kunna kalla utbytbar och finansieras således terrorism.

Varje institution, organisation, stiftelse, politiskt parti eller företag som har infiltrerats och kontrolleras av vänstern ska befrias. Om det inte går att befria dem ska de läggas ner. I varje sammanhang där vänstern och islamisterna tar plats kommer vi att ta mer plats.

Vi kommer högljutt och tydligt att sätta hårt mot hårt. Vi ska få bort dem från alla lärosäten, alla myndigheter och organisationer, stiftelser och föreningar, Public service och presstödsmedia. Vi ska ta ifrån dem alla pengar. De kommer aldrig igen få komma i närheten av makt. Om det så tar oss decennier. Den kampen börjar nu. Och den är inte över förrän de inte kan få jobb som sopsorterare i Zimbabwe.

Jag är Aron Flam. Till nästa gång, ha en god tidsenhet.

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Röster
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
INGRID REPPEN
INGRID REPPEN
8 månader sedan

Tack för detta fina tal, jag hörde på plats, det värmde och ger stor respit från den stress antisemitismen ger upphov till

Janne Andersson
Janne Andersson
8 månader sedan

Exakt så! Varken mer eller mindre. Tack!

Ulrik
Ulrik
8 månader sedan

Finns övriga talares tal att tillgå någonstans?

Sibyl Vane
Sibyl Vane
7 månader sedan

Jag mötte de vidriga demonstranterna framför riksdagshuset idag. I sin självgodhet, värdiga arvtagare till brunskjortorna.
Heja Aron! <3

5
0
Till kommentarerx
()
x