ADAM CWEJMAN – UT UR DHIMMA-N

Adam Cwejman - Aron Flam - Hamas - Israel - Palestina - Väst

Det enklaste sättet jag kan förklara det på är att Islamister hatar väst. Socialister hatar väst. De hatar väst för att det är rikare/kapitalistiskt. Symbolen för rikedom och kapitalism är Juden. Därmed hatar de Juden. Israel är symbolen för Juden. Det är inte logiskt. Det är mytologiskt. Jag vill gärna att Du använder det för att förklara för dina vänner om det är så att de inte förstår.

För att LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR!

Adam Cwejman gästar DEKONSTRUKTIV KRITIK. Kanske för att lugna ner mig? Detta spelades in på plats i Göteborg den 19 oktober.
Adam Cwejman gästar DEKONSTRUKTIV KRITIK. Kanske för att lugna ner mig? Detta spelades in på plats i Göteborg den 19 oktober.


För just nu ser det ut som att Iran är redo att förlora en av sina proxys. För det är vad Hamas är. En Iransk proxy. Stöttar du dem så stöttar du således Iran. För att inte tala om Ryssland. För du tror väl inte att det är en slump att Hamas valde att attackera Israel på Vladimir Putins födelsedag? Israelerna tror i alla fall inte det. Och Hamas hävdar att det är så. Vill du se prov på den israeliska skolan inom diplomati ska du titta på Amir Weitmann ur Natanyahus parti Likud när han gästar Russia Today. Han inleder med att säga att han fattar att det här är en rysk propagandakanal innan han förklarar vad Israel kommer att göra med Putin och hans oligarker.

Om det blir storkrig i regionen beror på om Iran är beredd att offra fler proxys. Det primära målet, att frysa Israelisk-saudiska närmanden, är redan uppnått. Att förlora även Hezbollah och Syrien i ett skede när de fortfarande håller på att stärka dem, samtidigt som Jordanien är en motvillig Iransk gisslan och Iran arbetar för ett övertagande från Hamas på Västbanken, verkar dumdristigt.

De har framtiden för sig eftersom Väst inte tar striden på något sätt. Trötta efter tidigare erfarenheter i Mellanöstern. De har en tendens att bli en smula nednötande om man inte accepterar att Mellanöstern alltid har haft konflikter och alltid kommer ha det. För så har det alltid varit. Så kommer det alltid att vara. Iran, till exempel, försvinner inte även om Israel och dess arabiska grannar sluter fred. Mullorna är fortfarande där och lurar i mossen.

Det beror också på antisemitism. Det finns en anledning till att Israel har 140 FN-resolutioner som fördömer henne bara sedan 2015. 140! Medan resten av världen, tillsammans, endast skrapar ihop ynka 64.

Världens enligt min egen mening värsta land, Nord Korea, har bara åtta. Iran, har bara sju. Vad säger Dig de här siffrorna? Ärligt talat? Som jag har sagt många gånger. FN var en bra idé så länge det är en klubb för demokratier i en farlig värld. Så fort de började släppa in diktaturer en masse var de inget annat än en plattform för just autokratier och rena terrorstater. Det är ett skämt att Iran, som är en av de starkaste pådrivarna av konflikten i Israel och mördar, torterar och förtrycker sin befolkning, bara har sju. Den muslimska världen och socialisterna i Öst har varit emot Israel sedan femtiotalet när det stod klart att Israel skulle förbli demokratiskt och inte helt socialistiskt. FN borde avfinansieras och världens syfilitiska demokratier, hårt ansatta av invärtes socialism och islamism, sluta sig samman i en ny Union. Vi borde i alla fall sluta ge pengar till UNRWA. Det är inte rimligt att palestinierna ska ha en egen flyktingmyndighet bekostad av FN. En myndighet där flyktingskapet går i arv generation efter generation. En myndighet som inte har för avsikt att etablera flyktingar på annan ort, som inte arbetar för att bryta flyktingskapet. Tvärtom, de arbetar för att det ska bli fler flyktingar. Fler flyktingar innebär mer FN-pengar, fler arbetstillfällen skapas inom UNRWA. Arbeten som besätts av palestinierna själva. Både Hamas och PLO. UNRWA anställer över 20 000 människor. De flesta så kallade palestinier. Det är en av de palestinska arabernas största arbetsgivare. UNRWA är en del av vad jag kallar för det palestinska bedrägeriet. Du kan se mig förklara det lite mer utförligt drag i Marco Strömbergs program Hotspot på Youtube. I korthet går det ut på att få pengar av hela världen för att man bekämpar Juden i Israel. På alla möjliga sätt. Om du har missat det bör du även lyssna på när jag samtalat med Tobias Petersson om UNRWA. Det är ett gammalt avsnitt men minst lika aktuellt idag. Länk finner du som vanligt i beskrivningen av det här avsnittet på hemsidan aronflam.com. Länk dit finner du i beskrivningen av det här avsnittet oavsett vilken plattform du lyssnar på. Sverige bidrog 2022 med 61 miljoner dollar till UNRWAs verksamhet. Vi är en av de största givarländerna. Därtill bidrar vi till UNRWAs verksamhet via EU som 2022 gav 114 miljoner dollar.

UNRWA har avslöjats med att använda pengarna till antisemitiska skolböcker där Israel är raderat från kartan, att mörda judar beskrivs som något bra och martyrdöden hyllas.

Det är därför inte det minsta överraskande att glädjen bland FN-medarbetare i UNRWA firade Hamas pogromer på civila judar den 7 oktober 2023. Förnekelsen att det ens har skett. Diskussionerna om hur många barn och hur uppeldade eller halshuggna de faktiskt var är redan i full sving så jag tycker att det är viktigt att dela med mig av vad jag vet.

UNRWA läraren Mohammed Adwan. Skrev att “What we do is resistance, regaining our rights…” Han hyllar också terroristen Jamal Abu Samhadana, som mördade Tali Hatuel och hennes fyra döttrar som en “resistance legend.” https://t.co/Mq4Txu4IsW pic.twitter.com/bW0Aliyoui
— Hillel Neuer (@HillelNeuer) October 12, 2023
Och det fortsätter med dussintalet exempel. UNRWA-medarbetaren Niveen Afana: “O Allah, have mercy on our martyrs, steadfast our mujahideen, grant them victory over the unbelievers and a good ending.” https://t.co/g2mzq08idl pic.twitter.com/M0LjHyyU3k
— Hillel Neuer (@HillelNeuer) October 12, 2023
UNRWA-läraren Osama Ahmad twittrar söndag morgon den 8 oktober: “Allah is the greatest… Above imagination.” His post:https://t.co/FFLLzPgDuR pic.twitter.com/xDEEE2CKMX
— Hillel Neuer (@HillelNeuer) October 13, 2023

🧵 https://t.co/NFYbtgloKN
— Hillel Neuer (@HillelNeuer) October 13, 2023
Dear UN Secretary-General @antonioguterres: While Hamas terrorists were murdering babies on Saturday, killing 1300 Israelis and wounding 3000, your UN school teachers, principals and other “humanitarian” staff in Gaza were publicly celebrating the massacre. Why are you silent? 🧵 https://t.co/K7iSKWZ3nA
— Hillel Neuer (@HillelNeuer) October 13, 2023
Att FN sedan länge är förlorat gav dess generalsekreterare Portugisen Antonio Guterres, som såklart är socialdemokrat, uttryck för i ett tal där han likställde Hamas monstruösa övergrepp på Israeler med Israel svar. När han inleder med att säga att Hamas attack inte skedde i ett vakuum, utan på 56 års ockupation, så rättfärdigar han terrorism. Inte implicit, han menar att Israels blockad av Gaza motiverar att Hamas slaktar israeliska civila på de mest bestialiska sätt. Allt är lögn. Israel ockuperar inte Gaza. Det har de inte gjort sedan 2005. Gazaborna har haft 18 år på sig att – med Alexander Bards ord – bygga om Gaza till ett nytt Dubai. Så har inte skett. Som många nu har konstaterat. Hade Hamas lagt ner sina vapen och fokuserat på sin egen civilbefolkning hade Israel inte stått inför en markinvasion. Själva ordet invasion antyder om inte annat att de inte ockuperar Gaza. Hamas pogromer utfördes inne i Israel. Att Hamas ser även det som sitt land borde säga FN:s generalsekreterare något. Att Hamas aldrig varit för en tvåstatslösning. De vill ha en enstatslösning. Och den ska vara judefri.

Ändå väljer han ordet attack snarare än ordet terror. Och har mage att påstå att den var en rimlig konsekvens av att Israel inte bara släpper Hamas fria att göra vad de vill. Det är helt sjukt. Israel har krävt Guterres avgång. Så kommer inte ske. Bara för att det röstas i generalförsamlingen betyder inte det att FN är demokratiskt. Majoriteten av de som röstar är diktaturer. Varför ska Sverige vara med och bidra till den här korrupta församlingen? Annat än för att garantera våra inkompetenta socialdemokrater en reträttväg från nationella misslyckanden med hög status, boende i New York och skattefri lön resten livet?

När Israel slutligen visade en timme av massmorden för världens samlade journalistkår brast flera av dem ut i gråt. Trots det diskuteras om det verkligen har hänt, om det verkligen var så fruktansvärt som Israelerna påstår, i press och på social media över hela världen.

Antalet gisslan har nu ökat till 224 allteftersom Israel identifierar offer bland de 1400 som mördades och kan skilja dem från de som saknas. Två har släppts. Vårt eget Public service, SVTs nyhetsflaggskepp Aktuellt, låter halvpalestiniern Samir Abu Eid sammanfatta det jag just berättat för Dig om kontexten Israel befinner sig i gentemot FN med att ”FN ofta kritiserar Israel för ockupationen och förtryck av palestinier”.

Sedan avslutar han sin rapport med att återge de palestinska dödssiffrorna, som kommer från Hamaskontrollerade Health Ministry of Gaza, som om de vore fakta. Utan att ange att det är Hamas som hittar på dem. Om Israel, som är en högteknologisk rättsstat, ännu inte har lyckats med att identifiera alla sina döda varför skulle Hamas kunna dra siffror ur röven på en minut? Västerländsk media, som jag påpekat förut, är en del av problemet och vårt eget Public service är ledande i att ljuga för oss. Inte minst i frågan om Israel och dess kamp för att överleva alla sina fiender. Iran och Ryssland har spelat ut några av sina kort. I bakgrunden lurar Kina och väntar.

Det är inte Kalla kriget 2.0 som experterna i Västerlandet påstår. Det är Kalla kriget 1.0. För motparten var de senaste decennierna bara en paus för att återhämta sig. För att lära sig sin läxa och i tysthet arbeta på att få revansch. Där är vi nu. Och det är på väg att hetta till betänkligt. Ena sidan har inte ens fattat att den befinner sig i en existentiell kamp om överlevnad.

Israel befinner sig på frontlinjen i detta krig. Och i skrivande stund besvarar de eld från både Libanon och Syrien. Israel har tydligen bombat flygplatsen i Aleppo. Irans långa armar sträcker sig ut från dess kropp bortom den arabiska halvön upp genom Syrien och Libanon ner mot Israel från norr. Och genom Södra Irak och Jemen, Jordanien, Västbanken och Gaza i södern. Markinvasionen av Gaza har ännu inte skett. Men under natten mellan den 25 och 26 oktober påstod sig Israeliska armén ha gjort en större räd med infanteri och tanks i terrorenklaven.

Samtidigt får dessa kataklysmiska skeenden eftervärkningar även i Sverige. Den 22 oktober 2023 samlas 2 till 3 000 människor på Sergels torg i Stockholm, anförda av sina lokalpolitiker från vänstern – med vilket jag menar den bredare vänsterrörelsen – för att skandera antisemitiska slagord och sjunga antisemitiska sånger. Det är mest muslimer och allra mest araber. Men en och annan infödd svensk kan skönjas i folkhavet och de återfinns även bland talarna.
Även om demagoger kanske är ett bättre ord? För det står klart när man lyssnar på talen och ramsorna att de ljuger skamlöst för åhörarna. I deras värld ”handlar det inte om 7 oktober” alls. I deras värld är det Israel som bombar sjukhus. Det är Israel som mördar barn. Hamas fördöms inte. Gisslan nämns inte.
Kraven på bojkott av Israel är återkommande. Där sjöngs såklart också krossa sionismen. Som, om den var antisemitisk när SSU framförde den på Malmös gator 2019, i den logiska konsekvensen namn, även borde vara antisemitisk när den framförs på ett torgmöte i hjärtat av Stockholm 2023.

De skanderade också ”Inga sionister på våra gator”. Även om han som ledde skanderandet skrek ”Inga sionister i våra gator”.
Eftersom det enda Hamasanhängare hatar mer än judar tydligen är prepositioner.

Många timmar av lögnaktiga tal och ramsor senare, när de flesta av deltagarna började röra sig därifrån kvarstod en ansenlig mängd utländska män som sjöng ramsor på arabiska. ”Vilken skam, vilken skam, de sålde Gaza för dollars”. De nämner shaheeds, alltså självmordssoldater, martyrer och sjunger att ”Du som sluter fredsavtal är en fegis” samt ”Palestinier fruktar inte döden, vi är Al Aqsas väktare”. Allahu akbar. Al jihad al jihad.

Inga större medier rapporterar först om det. När Cecilia Gralde i aktuellt frågar ministern för civilt försvar Carl-Oscar Bohlin om den konspirationsteori om att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn känner han sig i alla fall manad att inleda med att ta upp antisemitismen på demonstrationen istället. Det ska han ha stort tack för.
Cecilia Gralde har inga följdfrågor på det.

I Sverige sköljer antisemitismen genom sociala medier. Vänsterfeministinfluencers som Kakan Hermansson och pseudonymen Lady Dahmer sprider antisemitiska konspirationsteorier. Lady Dahmer demonstrerar den nya typen av Förintelseförnekelse när man förnekar att pogromerna ägt rum eller frågar sig om de verkligen varit så fasansfulla. ”Varför ser man inga begravningar i media?” undrar Lady Dahmer. På israelisk teve går de hela tiden. I ett. Varför västerländsk media inte visar dem bör hon nog fråga media snarare än sina följare. Kakan Hermansson kallar mig för smuts i mina kommentarer. Ett återkommande meddelande från de självutnämnda anti-sionisterna.

I skrivande stund debatteras frågan i FN:s Generalförsamling. Ett upprop till förmån för vapenvila debatteras. Inga krav på att Hamas ska släppa gisslan. Massmordet nämns inte ens. Annat än det som Hamas åsamkat palestinierna. En vapenvila nu skulle bara gagna Hamas, och därmed Iran.
Göteborgspostens politiska redaktör Adam Cwejman är en av mina personliga favoriter bland våra ledarskribenter. Hans prosa är alltid glasklar och knivskarp. Adam har gästat podden förut. Då var han mer nattsvart om läget än han är idag när läget är nattsvart. Adam har skrivit flera böcker. Bland annat en om välviljans rasism åt Timbro samt Så blev vi alla rasister tillsammans med vapendragaren och hedersknyffeln Ivar Arpi. Oavsett forum är Adam alltid lika läsvärd som lyssningsvärd. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Röster
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
Henrik Ungerth
Henrik Ungerth
6 månader sedan

Hej, vill bara tacka för allt du gör. Du behövs mer än någonsin. Som du vet. Fortsätt kämpa och tala sanning och motarbeta de som inte vill ha demokrati och ljuger. Jag är en vanlig 55-årig fyrbarnspappa med rätt många högskolepoäng som lever ett bra liv och jobbar med cancer på AstraZeneca men blir förtvivlad när jag ser och hör vad som händer i Israel och i Sverige. Pessimist i grunden men din podd och det du gör får mig ändå att tro.

2
0
Till kommentarerx
()
x