BLODSFÖRTAL Essämonolog

antisemitism - Aron Flam - Israel - Palestina - Public service - Socialdemokraterna - The left


Inverteringen av vad som hänt och pågår är i full gång. Nu är det tydligen Israel som mördar barn. Det är inte muslimerna som är kolonisatörer och imperialister. Judarna är kolonisatörer. Palestinierna är ursprungsbefolkning. Det är de som är offer.

(För att LYSSNA PÅ AVSNITTET KLICKA HÄR! ELLER HÄR!)
 
Hamas mördade fadern. Sedan la de familjens bäbis i ugnen och gruppvåldtog mamman medan de skrattade. Det sista modern hörde innan de avrättade henne var sitt barns skrik medan den bakades levande.
 
Som vi sett sedan den 7 oktober sätter förnekarna omedelbart igång med att förneka, översläta, rättfärdiga. De skulle inte ens nöja sig med en högupplöst video från Hamas egna kameror. De skulle bara hävda att det var fejk eller AI-genererat material. Det är Förintelseförnekelse i realtid.
Samtidigt rapporterar dagligen stora västerländska medier om exakt hur många palestinska barn som har dött. Just denna dag, då jag skriver detta, onsdagen den 1 november 2023, rapporterar Washington Post på sin förstasida att 3500 barn har dött hittills, Ardalan Shekarabi postar ett inlägg från rädda barnen som påstår att det bara de senaste veckorna har det dött fler barn i Gaza än i resten av världens konflikter tillsammans sedan 2019. Otroliga siffror.  Magdalena Andersson skriver på instagram att ”Den humanitära situationen i Gaza är förödande och inte minst barn far fruktansvärt illa. Det larmas om bristen på mat, vatten, el och bränsle är påtaglig. Vårdpersonalen vet inte hur länge läkemedlen kommer räcka. FN rapporterar om att antalet döda i attackerna på Gazaremsan stiger, varav ett stort antal är barn och unga”, Märk väl hur många gånger hon nämner barn och unga. Märk också hur angeläget skrivet det är. Inget ”att” mellan ”kommer” och ”räcka” om ”läkemedlen”. Sedan avslutar hon med att skriva att gisslan måste släppas och att biståndet till Palestina återupptas utan att nämna de israeliska barn som finns i gisslan. Fokus är helt på palestinska barn. Det är försåtligt och skrivet av hennes socialamedarbetarslav för att framställa henne som snäll och resonlig. Budskapet ekar genom vänstern. Ett vapenstillestånd skulle i detta ögonblick bara gynna Hamas. Intelligenta människor fattar detta. Hamas får bara mer tid att stjäla mer bistånd från sina medborgare till att bygga fler tunnlar och köpa fler missiler.
Vår Public service, SVT och Sveriges radio, är helt fixerade vid hur många palestinska barn som har dött.
Hur många israeliska barn som har mördats på de mest brutala sätt, eller sitter som gisslan, föräldralösa, 60 meter under Gaza i en tunnel verkar inte alls intressant. Minns du om det var samma besatthet av barn när SVT rapporterar från Ukraina? Jemen? Syrien? Där en stor del palestinska araber dödats i inbördeskriget. Givetvis inte.
För de bryr sig inte om palestiniers liv. Eller för den delen arabers liv. Inga stor massmöten på Sergels torg där det skanderas ”Från floden till havet”. Arabiska barns död räknas bara om den utförs av judar.
Det är blodsförtal. Blood libel på engelska. En föreställning om att judar mördar icke-judiska barn för att baka bröd av deras blod. Brödet som åsyftas är det ojästa brödet Matzeh. Ungefär som ett torkat tunnbröd men helt livlöst. Varför lite barnblod verkligen hade piggat upp.
Riktigt mörka skämt åsido. Det är en medeltida kristen fördom om judar. Den nuvarande västerländska besattheten av blotta tanken på att judar mördar icke-judiska barn ger vissa av dessa SVT-presentatörer och hjälparbetare flytningar. Inte lika upphetsade som folkmassan på Sergels torg när de skanderade ”2000 barn, 3000 barn, 4000 barn” såklart men det skälver i dem. För att inte tala om London, Paris, Berlin, New York, Sidney och så vidare, med mera, etcetera, und zu weiter…
För det är inte Israeler som mördar barn. Det är Hamas. Det var Hamas som gick in i Israel med det enda syftet att sprida så mycket terror som möjligt. Gör vad ni vill hade terroristernas kommendanter sagt. För ”detta är ett självmordsuppdrag”.
Syftet var att locka Israel in i ett krig som kostade dem normalisering med Saudi Arabien. En ohelig, men nödvändig, allians för att mota Iran i grind.
Det är Iran som bekostar Hamas tillsammans med Ryssland. Hamas är en av Irans proxys. Precis som Hezbullah. Assad i Syrien som, notera väl, också är Rysslands proxy.
Att Kina just tog bort Israel från kartan på Baidu bådar inte gott. Jag är övertygad om att det är ett tecken i tiden. En överdrivet nitisk kinesisk kartcensor som inte orkade vänta utan ville vara bäst på kartcensorkontoret kanske måste ta på sig misstaget. Som kinesisk aggression att betrakta är den svag.
Att Parisa Liljestrand tror att en värdegrundskurs ska kunna bekämpa en av världens äldsta hat är rörande. Men inkorrekt. För även om du lyckas lära barn i skolan att inte hata judar kommer de hem till vuxna judehatare som inte byter åsikt och fakta inte rår på.
Hamas ville locka Israel in i ett krig för dess egen skull också. För att få Israel att döda Hamas egna civila. Det låter hemskt men det är sant. Med deras egna ord. Ghazi Ahmad på libanesisk teve: ”We must teach Israel a lesson, and we will do this again and again. The Al-Aqsa Flood is just the first time, and there will be a second, a third, a fourth, because we have the determination, the resolve, and the capabilities to fight. Will we have to pay a price? Yes, and we are ready to pay it. We are called a nation of martyrs, and we are proud to sacrifice martyrs.
För Hamas ledare spelar det ingen roll. Ismael Haniye sitter Qatar med 40 miljarder sek på fickan och uppmanar Gazaborna att gå i döden för honom. De offras för att även arabvärlden lever ut fantasin om att judar mördar deras barn. Det är ett sorts offer de gör för sina egna synder. De dödar sina egna barn i alla arabländer. Ingen arab i ett arabland är lika fri som en israelisk arab. Ingen. Oavsett hur mycket vänstern tjatar om apartheid. Problemet är att Israel inte vill delta i den här bisarra offerritualen. Det är den moraliska skillnaden oavsett hur många barn som dör. Och det är det som är min poäng. Hamas mördar barn med vilje. Både israeliska och sina egna. När Israel försöker stoppa dem från att mörda sina egna barn dör ofta deras eftersom det är vad Hamas vill. Liksom resten världen. Antisemiter blir väldigt upphetsade av tanken på att få leva ut den gamla antisemitiskastereotypen. Det fungerar som en syndabock för den egna stammens synder. Istället för att kriga med varandra kan man kriga med varandra mot judarna. De som ropar på vapenvila är medvetet eller omedvetet emot Israel. För det är vad en vapenvila betyder. Tid för Hamas att lägga beslag på ännu mer biståndsmedel för att bygga fler tunnlar, köpa fler vapen, använda sin befolkning som mänskliga sköldar ännu en gång. Du hörde Ghazi Hamad. De kommer att göra det igen och igen och igen tills Israel är utplånade. Det gör att Israel inte bara har rätt att försvara sig de har en moralisk skyldighet att med alla till buds stående medel utplåna Hamas. Det är rätten till självförsvar. Hittills har den israeliska regeringen gjort samma bedömning som du som vill ha vapenvila nu. Låta Gaza var, under partiell blockad men släppa ut folk för arbete i Israel. Israel har också försett Gaza med sjukvård, el, bränsle och vatten.
 
Hamas Mousa Abu Marzouk säger det själv:
Interviewer: ”Many people are asking: Since you have built 500 kilometers of tunnels, why haven’t you built bomb shelters, where civilians can hide during bombardment?”
Mousa Abu Marzouk: ”We have built the tunnels because we have no other way of protecting ourselves from being targeted and killed. These tunnels are meant to protect us from the airplanes. We are fighting from inside the tunnels. Everybody knows that 75% of the people in the Gaza Strip are refugees, and it is the responsibility of the United Nations to protect them. According to the Geneva Convention, it is the responsibility of the occupation to provide them with all the services as long as they are under occupation.”
 
Det spelar ingen roll att Israel inte ockuperat Gaza sedan 2005. De struntar helt i sina egna civila. Hamas utnyttjar vårt eget system, och mångas välvilja, naivitet och godhet för egna syften. Man gör sig själv en otjänst om man tror annat. Och alla andra också.
 
Inte för att det inte skulle finns illvilja därute också. Det gör det. Stor sådan. Unga västerlänningar och universitetslektorer verkar vara väldigt för Hamas.
 
De hyllar martyrskapet när de ”stöttar Gaza”. Hamas är en dödskult. Det är en kombination av Islamism och Marxism. De vill båda övertyga Dig om att vi bara går samman och dödar syndabocken så är vi skuldfria.
 
Frågar man Rene Girard är det troligtvis den äldsta av alla stammens sedvänjor. Den mest ursprungliga av människans impulser. Syndabocken är roten till allt ont. ”Vi dödar syndabocken så att vi kan leva i harmoni och endräkt”. Utrota den.
 
Inte bara från floden till havet utan överallt.
 
Som Hamas själva uppmanade alla rättrogna muslimer att göra den 13 oktober. Eller om det nu var från den trettonde oktober och alltid. Ett öppet erbjudande om syndernas förlåtelse.
 
En rest som ligger kvar från den tid då judarna var de enda monoteisterna och alla andra var polyteister. Alla kunde komma överens om att egentligen, trots olika namn, hade alla en flodgud, alla en solgud, alla en mångud och så vidare. Alla dvs utom judarna.
 
Det är antisemitism och det är en sorts vansinne. En sorts vansinne som diktaturer i Mellanöstern använder som en tryckventil för att rikta missnöjet över deras medborgares egen fattigdom, sitt eget förtryck, mot Israel istället för sig själva. Det är en offerkult som sagt.
 
Och det är bara det judiska offret som egentligen räknas. De är bara hjältar i sin berättelse om de lyckas döda judarna. Annars är de eviga offer. Dessa ritualer har nu såklart spritt sig till Västländerna. De har länge förekommit i media, och visst har det marscherat för Palestina i min barndom, men då var tågen purvita, och betydligt lugnare. Det är de inte nu.
 
Kanske är det därför Aktuellt den 31 oktober tar Hamas siffror på allvar. Om det nu är helt opålitligt, och det är det, varför återge det alls eller inte påpeka att det här är exceptionellt osannolika siffror?
 
Dessutom faller 20-40 procent av Hamas och Islamiska Jihads missiler och raketer ner över den egna befolkningen. I senaste konflikten mellan Hamas och Israel. 2021, alltså bara två år sedan, blev det fel med avfyrningen 680 gånger och de misstagen stod för 36 procent av den palestinska dödligheten. Eller 91 människor liv så att du förstår att det inte bara är kall statistik.
Även där offrar Hamas sina egna medborgares liv. Gladeligen. De blir martyrer. Lyckliga dem.
 
”50 personer ha dödats enligt Hamasstyrda hälsodepartementet” enligt Aktuellt 31 oktober 21.00 SVT:
Aktuellt använder sig av ”frilansare” i Gaza. Cecilia Uddén jobbar med stringers i Gaza. Bara det att det finns inga frilansare inne i Gaza som inte står under Hamas överinseende, och det är nog i friaste laget. Du kan utgå från att om man säger något kritiskt mot Hamas mördar de dig och då kan du inte sälja bilder till Aktuellt.
”Idag har det spridits bilder på hur två systrar 1 och 5 år gamla återförenats efter att ha separerats av kriget” cirka 02.25 enligt Aktuellt 31 oktober 21.00 SVT.
Mycket rörande. Om det nu inte bara är teater? För oavsett vad får den här frilansfotografen inte jobba utan Hamas godkännande. Men vad väntar du Dig av en kanal som kallar Hamas för milismän, och snubblar över ordet soldater? Valuta för skattepengarna?
”Och där då idag har det rapporterats om väldigt hårda strider mellan israeliska soldater och Hamas. Och det är soldater som har dött. Dels israeliska soldater och en hel del Hamas milismän har dödats” 05.15 enligt Aktuellt 31 oktober 21.00 SVT.
 
Soldater alltså. Eller milismän. I alla fall inte terrorister. Kan BBC så kan SVT. De gör det väldigt subtilt ändå. Vänsterpartiet har avslöjats med att ha politiker som pekar ut journalister till skrikande våldsamma folkmassor enligt Bulletin som blev offer för ett uppbåd. Adam Cwejman postar en bild av graffiti, inte särskilt konstärligt gjord, med blott texten ”döda judar” i svart sprayfärg. Det ligger ändå något i luften. Yemenitiska Houti-rebellerna, även de en av Irans proxys, har deklarerat krig mot Israel och står nu på Hamas sida.
 
Till Dig som ändå känner Dig nödgad att förklara judendomen eller sionismen för mig. Av vilka det varit flera. Tack så mycket. Jag är medveten om att sionismen i dina ögon är en politisk ideologi från 1800-talet men som jag ser det är det bara den praktiska omsättningen av 2000 års längtan efter sitt eget land. Vilket historiskt är Israel. Jag har gjort två gentester, inte bara ett, för att kolla. För dina swishpengar kan tilläggas. Och jag vill minnas att jag i alla fall var över 95 procent ashkenazisk jude. Och resten var mellanöstling vad det nu är? Men geografiskt är mina äldsta gener tydligen från där Israel ligger idag. Och mina anfäder verkar mest ha skaffat barn med sina syskon av resultaten på testen att döma så det verkar som att jag kommer därifrån ursprungligen. Sedan har mina förfäder inte fått skaffa barn med någon från majoritetsbefolkningen, så mycket är klart. De kan inte ens ha blivit våldtagna av kosacker. Låt det vara osagt om dem själva berodde på dem eller på Dina förfäder som vägrade ligga med dem. Ska vi kalla det ömsesidigt?
 
I USA – där man mäter sådant – är generationsskillnaden tydlig. Femtio procent av unga tycker att Hamas våld är rättfärdigat. Om du går in på TikTok matas du med Hamaspropaganda av Kinesiska algoritmer. Som jag sagt och skrivit förut: Tiktok och alla kinesiska appar borde förbjudas. Det är ett krig. Och Ryssland och Kina driver på kriget och dess efterverkningar i Väst. Under vanliga inlägg av Vogue på Insta av typen Rihannas nya stil kan du läsa grosstal med kommentarer av typen ”Free Palestine” av konton som av allt att döma har noll följare och är nystartade. Jag anar ryska trollfarmers verk. Men det är inget Kina och Ryssland hade kunnat göra om det inte funnits en bördig jord att plantera sina påverkansoperationer i.
 
I Sverige tror jag att effekten varit annorlunda. Här har istället många vaknat upp till att de varit på fel sida i decennier. Men bland unga är det kört.
Det är bara detta krig som framkallar dessa känslor. Ingen bryr sig om att Armenier har rensats ut från Nagorno-Karabach. Det har inte varit samma uppslutning för inbördeskriget i Jemen. Där återigen – muslimer dödar muslimer. Eller för den delen samma fokus på barn. Det har så mycket med antisemitism att göra. Världen har kokat ner till dess mest primala drift. Ropet skalla ”Döda Juden!”. I Dagestan stormar en uppretad folkmassa flygplatsen i jakt på judar till tjut av ”Allahu akbar!”. Något som bara kan ske med ryska myndigheters medgivande. Putin har gett tillstånd till pogromer på judar. Eller dö själv i processen.
Israel verkar göra detta metodiskt. Steg för steg har de ringat in Hamas i Gaza. De har varnat i två veckors tid. De civila som är kvar vill vara kvar eller tvingas till det av Hamas. En del av det offer arabvärlden sträcker ut till Allah för att de har misslyckats med att utrota Juden. I arabvärlden finns också motstånd mot detta avsmakliga spektakel. Tro inget annat. Men det är i minoritet just nu. Om Saudiarabien och Israel kan hålla kursen och skapa en allians mot Iran skulle mycket vara vunnet.
 
Arabvärlden, därtill räknar jag Nordafrika, och Iran tillhör den internationella vänstern. Kalla det en rest från Kalla kriget om du vill. De är marinerade i marxism, leninism, maoism som har blandats med nationalism, fascism och religion. Judith Butler och Noam Chomsky har båda helt rätt när de säger att Hamas, Hezbullah och Iran är en del av den internationella vänstern.
 
För att parafrasera den arabiske tänkaren Mansour Aboubakr, på rekommendation från en lyssnare, Just den arabiska kultursfären har på ett filosofiskt plan gjort en resa där de utvecklats från en Hegeliansk inversion av kristen teologi, sedan gjort en Marxistiskt inversion av Hegel, en fascistisk-Nazi inversion av Lenin, Inverterat Europeisk globalism till arabisk nationalism, sedan fragmenterats till arabisk Marxism och palestinsk radikalism för att slutligen återförenas i en sorts teologi, ”en ideologisk tornado med antisemitismen i själva centrum”. Resultatet är en ”gradvis decivilisering, och moralisk och social erosion, av hela muslimska och arabiska samhällen varav de flesta kollapsade över sig själva i spiraler av själv-destruktivitet”. Det är vad den Västerländska vänstern med pressen i frontlinjen sedan decennium lierat sig med. Satt sin ära och heder, sin trygghet och sitt jobb, i pant för. De är som bäst Rysslands, Kinas och Irans nyttiga idioter.
 
Just nu är det dock bara Ryssland och Kina som tjänar på krig i Mellanöstern såvitt jag kan se. De primära spelarna, Iran och dess proxys i Södra Irak, Houthis i Jemen som de just låtit förklara krig mot Israel, Syrien och Hezbullah i vad som är kvar av Libanon har för mycket att förlora på ett krig mot Israel. Särskilt om Biden gör slag i saken och utplånar Hezbullah samt ger bunkerbomber till Israel för att bomba Irans kärnvapenprogram. Om Iran startar krig nu kommer de att förlora Libanon, Syrien, Jordanien, kanske Qatar som åtminstone skulle se sig isolerat av arabvärlden, Jemen och södra Irak och kanske Iran vem vet? Deras välde skulle vara över. Ryssland skulle kunna tjäna på det i Ukraina och Europa och Kina med Taiwan eller bara nöja sig med att utarma USA.
 
Denna ondska är vad vår vänster lierat sig med och skickat miljarder av dina och mina surt förvärvade slantar till. För det har de själva blivit rika på kuppen. Vi skulle kunna ha ett fungerande försvar, bättre sjukvård och skola om det inte vore för att vänstern varit så ivriga att omvända muslimer till socialismen. Den fullständiga arrogans som krävs för att tro att en 200 år gammal skitideologi som socialism skulle kunna omvända en 1400 år gammal världsreligion är förbluffande i sin dumhet. De har istället skapat en dödskult. Avfinansiera dem. Säg till de akademiker och studenter som gör en walk out i solidaritet med Gaza att de inte är välkomna tillbaka till sina studier och jobb. De konststudenter som just nu samlar in pengar till Gaza är människor du aldrig bör köpa konst av. Om du är homosexuell vet att islamisterna inte är dina vänner. Stympa statsvetenskapliga och humanistiska utbildningar. Låt Johan Lundberg bygga upp dem nytt när du är klar. Tillsammans med de andra akademiker som visat prov på att ha värderingar. De är inte många så de borde vara lätta att hitta.
 
Lägg ner Public service. Starta ett nytt senare om du vill men gör dig av med socialisterna och islamisterna först din arme dåre. Inga mer bidrag till islamister. Inga fler pengar till UNRWA.
Och deportera radikala islamister. En masse tack så mycket.
 
Och låt Israel utplåna Hamas. Förläng inte lidandet. Varken israelernas eller palestiniernas. Bekämpa offerkulten. Det är enda vägen till fred.
 
Jag är Aron Flam. Till nästa gång ha en god tidsenhet.
 
 
 
 
 
 
 
 
About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
0 Kommentarer
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
0
Till kommentarerx
()
x