Luai Ahmed: Israel, Islam & antisemitism del 1 & 2

antisemitism - Israel - Luai Ahmed - Palestina

Luai Ahmed beskriver sig som Jemenit per jord och uppfostran men svensk enligt pass och lojalitet. Vi samtalar om hans tid i Israel och hans relation till Islam.

(För att LYSSNA PÅ DEL 1 KLICKA HÄR!)

När Luai Ahmed gjorde entré i den svenska offentligheten för några år sedan var jag en smula misstänksam. Inte för att det han sa var fel eller dåligt, men för att jag visste att han bodde med Bilan Osman som jag också har intervjuat i den här podden. Har du inte hört det avsnittet föreslår jag att du går tillbaka och lyssnar på det. Efter den inspelningen var jag deprimerad i flera månader. Så det är helt klart värt det.

Sedan pogromerna i Israel den sjunde oktober har Luai dock exploderat i sociala medier. Det har varit omöjligt att undvika att se hans välproducerade videos där han rakt och ärligt talar rätt in i kameran. Han har dessutom besökt Israel för att själv se med egna ögon vad som pågår där nere. Så nu är jag team Luai.

Det här är första delen av två av vårat samtal. Där jag, ska erkännas, mest är tyst. Han har så mycket att säga. Och det han säger är så bra. Njut!

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
0 Kommentarer
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
0
Till kommentarerx
()
x