Aron Vs. 1005 ”artister”

Aftonbladet - antisemitism - Israel - Melodifestivalen - Palestina - Public service

Över tusen svenska artister har som bekant skrivit på ett upprop mot Israel för krigsbrott i Gaza. Givetvis utan att nämna Hamas avskyvärda dåd eller de gisslan Israel gått i krig för att frita. De som skriver under låter meddela att de ”tror på musiken som enande kraft”. Varför de vill enas och fira denna förbrödningsprocess genom att utesluta Israel ur melodifestivalen. (För att LYSSNA KLICKA HÄR!)

De lutar sig på Hamas propagandasiffror om döda. Siffror som inte gör skillnad på civila och Hamas egna dödade krigare. Eller hur många palestinier som har mördats av Hamas själva. Antingen rakt av för en eller annan överträdelse som t.ex. homosexualitet, eller av Hamas egna raketer som enligt rapporter missar Israel med en frekvens på mellan 20-30 procent. Fokus i Hamas siffror ligger alltid på antalet barn som dött eftersom det är en klassisk antisemitisk konspirationsteori att judar mördar icke-judars barn.

Listskrivarna baserar också sina argument på att Ryssland uteslöts ur Melodifestivalen efter sin invasion av Ukraina. Gott så. Ryssland var de som anföll Ukraina, men Israel är inte de som anfaller Gaza.

Hamas attackerade Israel den sjunde oktober. Upp till tretusen palestinier från Gaza, både Hamaskrigare, vanliga Gazabor och UNRWA-personal, stormade in i Israel, inte på ”ockuperat” område, innanför 1967 års gränser, och torterade, våldtog och mördade över tusen personer. De brände spädbarn till döds, de halshögg, en kvinna sköts i bakhuvudet när Hamaskrigaren som mördade henne fortfarande var kvar i henne.

Dessutom sköt de tusentals missiler mot civila mål. Och tog gisslan. Det är vad Israel försvarar sig emot. Utöver att de kämpar för att få tillbaka sina egna kidnappade medborgare. Det är därför en väldigt dålig jämförelse att jämföra Israel med Ryssland. Faktum är att det är att skylla på offret. Även det utmärkande för antisemiter.

De ”journalister” som har dött i Gaza har gjort det för att de antingen jobbar för Hamas med deras godkännande eller är Hamas eller Islamiska Jihad eller någon av de många andra terrorister som arbetar aktivt på att sprida sin propaganda.

Och slutligen tar våra sång- och dansmänniskor till anklagelsen om folkmord och åberopar ICJ. Som nyligen inte beordrade Israel att avsluta kriget eftersom Israel inte begår folkmord. Att utredningen går vidare är en skam för domstolen och beror på politik, inte juridik.

Antisemitismen kan verka svårgreppbar. Men visa mig någon som skyller på judarna ska jag visa dig dennes egna synder. För det är nästan alltid så att det judarna anklagas för är det den anklagande är skyldig till. Att medvetet attackera civila är ett folkrättsbrott. Likaså tortyr, våldtäkter och att ta gisslan. Det Hamas försökte och lyckades med den sjunde oktober uppfyller kriterierna för folkmordskonventionen. Att med avsikt och syfte försöka utplåna en del eller en hel befolkningsgrupp just för att de råkar ha fötts in i den.

Jag säger absolut inte att alla som skrivit på listan är antisemiter. En del är säkert bara så opportunistiska att de vill slippa konkurrera med Israel i tävlingen. Men de flesta som skrivit på, noterar jag, är lite väl coola för att bry sig om något så töntigt som Melodifestivalen. Och kanske inte heller kända för att vara moraliska föredömen själva.

Jag begär inte att de som skrivit under ska sluta upp med att dansa och sjunga eller sminka andra och vad det nu kan vara det är de gör. Det är de säkert jätteduktiga på att göra. Jag begär inte ens att de borde förstå att Israels krig inte bara är mot Hamas. Det är egentligen mot Iran. En islamistisk regim som håller sin egen befolkning gisslan och under det amerikanska valåret gör allt för att destabilisera regionen och USA. Hizbollah i södra Libanon, Assad i Syrien, Houthierna i Jemen och Hamas i Gaza är alla iranska proxys. De finansieras och utrustas av Iran. Och Ryssland. Och nu är de alla beordrade av Iran att rycka fram mot Israel och USA. Irans mål är att förhindra ett fredsavtal mellan Israel och Saudiarabien. Det är vad kriget handlar om för Iran. Att förhindra fred. Mellan israeler och palestinier liksom Israel och arabvärlden.

I ett större perspektiv samarbetar Iran med Ryssland och Kina för att störta väst. Till sin hjälp har de Nordkorea, Qatar, Sydafrika och Brasilien. Med flera. Israel kämpar just nu längs med fronten i ett krig mot hela det fria Väst från Öst.

Israel borde få samma stöd av vår kulturelit som Ukraina. Båda länderna är varma fronter i ett kallt krig. Men det enda jag egentligen begär av våra artister är att de fortsätter dansa och sjunga. Sådant de förstår sig på. Istället för att göra sig till nyttiga idioter åt några av jordens värsta despoter.

About the author

Komiker, författare och podcastare

guest
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Röster
Direkt feedback
Visa alla kommentarer
Tobias
Tobias
23 dagar sedan

De allra flesta är definitivt nyttiga idioter men några av dessa 1005 personer lär ju vara politiskt motiverade och tagit initiativet. Vilka är de?

Rifka
Rifka
23 dagar sedan

Bra Aron! 💜

Erik Bolinder
Erik Bolinder
23 dagar sedan

Exakt så.

Thomas
Thomas
23 dagar sedan

Var är listan på JUDEHATARNA?

Catharina Jarefjäll
Catharina Jarefjäll
23 dagar sedan

Tack för allt du gör Aron!
❤️🙏❤️🙏❤️🙏❤️
Tack för all tystnad som du bryter, det är befriande för oss alla.
❤️🙏❤️🙏❤️🙏❤️
Tack för alla sanningsord, de är vi svältfödda på.
❤️🙏❤️🙏❤️🙏❤️
Dessa tusen som skrivit under – hur vedervärdigt det än är att de gjort det – är ändå bara en droppe i havet, jämfört med alla oss miljontals som inte skrivit under.

Mats
Mats
22 dagar sedan

Bra sagt. Man undrar hur vi hamnat i denna sits? Att de blivit PK att vara antisemit. Varför säger inte fler de du säger högt rakt ut?
Vad är man rädd ska hända?

Berndt Cahn
Berndt Cahn
22 dagar sedan

Bravo Aron!

Sven
Sven
22 dagar sedan

Bra skrivet, håller 100% med.

Stellan Sturesson
Stellan Sturesson
21 dagar sedan

Gränslöst viktig information!

Eva Lecerof
Eva Lecerof
21 dagar sedan

Tack väldigt bra!

Myrtel Storthors Källbacka
Myrtel Storthors Källbacka
20 dagar sedan

Håller med dig såklart.

Daniel Epstein
Daniel Epstein
19 dagar sedan

You can’t argue with stupid.

inbound8498783214843558919
Raija Flem’en
Raija Flem’en
18 dagar sedan

SUVERÄNT🌹Tack Aron🌹

Johan Wallerstein
Johan Wallerstein
18 dagar sedan

Tack Aron, det är verkligen förbryllande att så många av artisterna nappar på att skriva under, jag gissar att SOM MEST 20-40 av de 1000 artisterna är på mer än en basal nivå insatta i konflikten. Bra du vidgar perspektivet, en kort berättelse och en slags slutsats av den följer:
Jag bor i Lund, då jag efter jobbet för nån dag sen sprang (sic) förbi Palestina-demonstranter som skanderade ”Macron – mördare” utanför lokalen där E Macron talade inför Lunda-studenter, tog jag mig tid och gick fram till en av dem. Vi pratade cirka tio minuter, ett på det hela taget gott samtal. Jag noterade emellertid att det var först då jag berättade att det är Iran/Hizbollah och Ryssland som utgör de största stödet på den globala arenan till Hamas kamp mot Israel, som demonstranten blev mållös. Möjligen sådde jag där ett frö? Men jag slogs där och då även av att det är viktigt att betona för svenskar vilka värden&idéer det är som står mot varandra. Om du ställer dig på Hamas sida är det otvivelaktigt även på Irans, men även på den ryska. ”1000 svenska artister till stöd för ryska arméns uppgift i Ukraina.” är en alternativ, möjligen något spetsig, men ej helt missvisande rubricering.

15
0
Till kommentarerx
()
x